0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

tais

отскоро с поликистоза
« -: Март 02, 2006, 16:11:01 pm »
За съжеление вече и аз съм със СПКЯ.Вчера бях на лекар и ми изписа Диане 35, прегледа ме и на видеозон, но не са ми правени хормонолни изследвания.Какво бихте ме посъветвали?Да отида ли на друг лекар или да си пия тези хапчета?Споделете как се лекувате и при кои лекари ходите?Аз съм от Варна. :?:
отскоро с поликистоза
« Отговор #1 -: Март 02, 2006, 16:12:13 pm »
Въпросът е искаш ли бебе за момента или не. Защото ако не искаш, пий си Диането. Но ако искаш - вече вариантите са много.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
Re: отскоро с поликистоза
« Отговор #2 -: Март 02, 2006, 16:57:42 pm »
Цитат на: tais
За съжеление вече и аз съм със СПКЯ.Вчера бях на лекар и ми изписа Диане 35, прегледа ме и на видеозон, но не са ми правени хормонолни изследвания.Какво бихте ме посъветвали?Да отида ли на друг лекар или да си пия тези хапчета?Споделете как се лекувате и при кои лекари ходите?Аз съм от Варна. :?:

здравей tais, и аз съм с ПКЯ. Пих Диане 3 месеца за да ми се махнат кистите но нищо това беше преди една година горе - долу. Сега пия Дуфастон но ще го пия още 2 месеца и съм на преглед. Но ако искаш бебче трябва да предприемеш нещо друго. УСПЕХ!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Март 02, 2006, 17:39:14 pm »

Как ти постави тази диагноза , от един преглед само?
То даже не е и диагноза,защото не е заболяване.
Доколкото знам, трябва наблюдение, изследвания ,проследяване на МЦ-и, и т.н.
Какво видя този лекар, че изказа такова предположение.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

tais

отскоро с поликистоза
« Отговор #4 -: Март 02, 2006, 19:34:16 pm »
На видеозона като ме видя лекаря и направо подскочи и каза на сестрата "Ах отдавна не бях виждал така изразена поликистоза".А иначе за бебче да трябва да започваме с правенето, но незнам дали първо да не пия няколоко месеца противозачатъчни чувала съм, че по-лесно ставало след това.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
отскоро с поликистоза
« Отговор #5 -: Март 03, 2006, 07:42:32 am »
На видеозона като ме видя лекаря и направо подскочи и каза на сестрата "Ах отдавна не бях виждал така изразена поликистоза".А иначе за бебче да трябва да започваме с правенето, но незнам дали първо да не пия няколоко месеца противозачатъчни чувала съм, че по-лесно ставало след това.

Да ти кажа честно съмнява ме малко този твой лекар и тази поликистоза.
Първо заради подскачането и второ заради репликата.Един лекар няма етичното право на всичко това.Трябва спокойно и с такт на поднесе тази новина, а и преди да е направил необходимите изследвания,да е толкова категоричен?????
Аз бих се консултирала с друг лекар,ако трябва и с трети.Защото е много важно каква е преценката ,каква диагноза поставят и най-вече какво лечение назначават лекарите.Понякога е по добре да не те лекуват ,отколкото да те лекуват грешно.
Месец -два преди да забременея лекарката при която ходех реши,че имам кистозни яйчници И ми каза:"Единственит начин е операция"
Няма лечение,няма проследяване -нищо.Аз разбира се не я послушах и не сгреших.
За противозачатъчните нищо немога да кажа.Не споделям това мнение,на базата на мои наблюдения.
Пила съм преди да забременея и след като ги спрях ми отне 2-3 год.да зачена.Сега е същото след като ги спрях вече 5-та година нищо.
Сестра ми е така. Двете ми приятелки също.Всички имат вече деца,но след доста опити и лечения.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
отскоро с поликистоза
« Отговор #6 -: Март 03, 2006, 14:17:36 pm »
И според мен не бързай да започваш с противозачатъчните. Аз няколко години съм пила и сега съжалявам.
На мен като ми намериха киста последния път, за 1 месец смених 4-ма доктори. Сега ходя при 6-ти, но най-накрая съм доволна . Така че потърси друго лекарско мнение е моя съвет, колкото и неприятна да е смяната на лекари.
отскоро с поликистоза
« Отговор #7 -: Март 07, 2006, 15:21:32 pm »
Първо си направи хормонални изследвания преди да почнеш Диането (ако си решила да го почваш). Трябва да разбереш какво ти е състоянието преди да почнеш хормонално лечения, за да може след време да сравниш резултатите. Задължително се консултирай и с друг лекар. Направи си изследване за захар и инсулин.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #8 -: Март 07, 2006, 15:32:10 pm »
Цитат на: gucci

здравей tais, и аз съм с ПКЯ. Пих Диане 3 месеца за да ми се махнат кистите но нищо това беше преди една година горе - долу. Сега пия Дуфастон но ще го пия още 2 месеца и съм на преглед. Но ако искаш бебче трябва да предприемеш нещо друго. УСПЕХ!

Здравей!
Може да ти е от полза:
Четох, че при СПКЯ или ЛУФ синдром,не съм много сигурна, не е добре да се пие аспирин.Противовъзпалителни нестероидни препарати-нещо такова.Като четеш различни материали,просто обърни внимание на това.
Казвам го ,защото във форума се пише.че аспирина е добре да се пие при опити за зачеване (когато има антитела) и дори и да няма някой   проблем ,може да реши да пие.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

tais

отскоро с поликистоза
« Отговор #9 -: Март 07, 2006, 18:10:53 pm »
Доста четох в Нета за ПКЯ, а в момента съм и в цикъл, но реших като ми свърши  да отида при д-р Яков.Дано той като добър диагностик и с апаратурата която има да прицени кое е най доброто решение.Само се чудя, понеже прочетох, че част от хормоналните изследвания се правят на 3-тия ден от цикъла дали да не си направя някои от тях и така да отида или първо да отида и той да ми каже кави изследвания да си направя.Все пак ще спестя малко време и чудене кои хормони как са.Ако има някой от Варна нека сподели при кого се лекува.Честно казано не ми се пие Диане.
отскоро с поликистоза
« Отговор #10 -: Март 08, 2006, 15:51:24 pm »
Доста четох в Нета за ПКЯ, а в момента съм и в цикъл, но реших като ми свърши  да отида при д-р Яков.Дано той като добър диагностик и с апаратурата която има да прицени кое е най доброто решение.Само се чудя, понеже прочетох, че част от хормоналните изследвания се правят на 3-тия ден от цикъла дали да не си направя някои от тях и така да отида или първо да отида и той да ми каже кави изследвания да си направя.Все пак ще спестя малко време и чудене кои хормони как са.Ако има някой от Варна нека сподели при кого се лекува.Честно казано не ми се пие Диане.

Здравей, аз съм от Варна с ПКЯ от поне 2 години, лапароскопия преди 4 месеца за махане на киста 6/7см. Първо да споделя, че много лековерно ми звучи изказването на доктора ти без направени изследвания. Второ, аз съм на мнение, че где що чуят поликистоза най-бързата работа им е да изписват Диане-то. И аз съм го пила - не е трябвало.. От 3 години обикалям по доктори, като сега съм се спряла на Протопопова - ендокринолог в 'Сириус'. Успоредно си ходя и на гинеколог, да ми следи дали не правя кисти.. Присъединявам се към мненията, че трябва да се лекуваш - потърси гинеколог/ендокринолог и не се оставяй на такива хвърчащи диагнози... ако имаш други въпроси - питай. За съжаление не мога да ти препоръчам утвърден специалист ендокринолог във Варна, малко е тъмна Индия въпроса..
*

liliana_

Молба за насоки
« Отговор #11 -: Март 08, 2006, 15:59:32 pm »
Момичета, имам нужда от вашия опит. Интересува ме до какви изводи стигнахте вие за лечение на СПКЯ? Какви са алтернативните методи за лечение? От къде трябва да се започне при цел - бебе, при положение че основните хормони (пролактин, прогестерон, естрадиол, тестостерон) са в норми и въпреки това цикъла е нередовен, с големи закъснения и наличие на кисти. Що за парадокс е това? Моля ако някоя от вас има същия проблем да ми пише.
Re: Молба за насоки
« Отговор #12 -: Март 08, 2006, 16:53:27 pm »
Цитат на: liliana_
Момичета, имам нужда от вашия опит. Интересува ме до какви изводи стигнахте вие за лечение на СПКЯ? Какви са алтернативните методи за лечение? От къде трябва да се започне при цел - бебе, при положение че основните хормони (пролактин, прогестерон, естрадиол, тестостерон) са в норми и въпреки това цикъла е нередовен, с големи закъснения и наличие на кисти. Що за парадокс е това? Моля ако някоя от вас има същия проблем да ми пише.

Това му е е гадното на поликистозния синдром - няма сигурна и еднотипна рецепта за лечение. Симптомите са много, комплексни и е необходимо да се следят много фактори по време на лечението - хормони, овулация, поява накисти, дозировка на лекарствата, антитела (в случай като моя). Общо взето се получава картинката едно оправиш, друго се развали..
Не бих могла да ти дам най-добрия съвет, защото аз самата се лутам между доктори - гледам да си правя редовно изследвания на хормоните най-много на 3 месеца, също ходя да ме проверяват за кисти... за сега това, пускам и антитела, и съм се по форумите да чета..
Нашите опити са от няколко месеца само, но аз се страхувам да не направя пак кисти, защото ми оперираха вече една....