0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Каква марка климатик
« Отговор #20 -: Септември 18, 2008, 08:45:08 am »
И ние сме с Daikin,много съм доволна.Скоро взехме и Panasonic за друга стая,но още не мога да преценя дали работи добре.Сметките за тока определено ми се нравят.
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си

*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #21 -: Септември 18, 2008, 09:13:39 am »
Определено първо виж размерите на помещението, което ще охлаждаш и отопляш, освен това имай предвид, че дори и инверторен климатик да си вземеш, те немогат да работят ефективно при температури по-ниски от -10градуса, колкото и да си ги хвалят. Общо взето пуснеш ли го зимата да ти топли, не трябва да го спираш, че спреш ли го после трудно влиза в ефективен режим на работа.
 Марките, които са ти изброили момичетата са едни от най-добрите, само за Panasonic май скоро чувах, че иамт проблеми. Друга марка, която бих ти препоръчала е Fujitsu (същото като Fuji-излизат от един завод с различни имена и уж едните били малко по-добри, ама май не е съвсем така). За икономията на енергия гледай енергийните поазатели, но пак най-важно е да е правилно оразмерен. Ние сме с Fujitsu 14Btu в хола, но цяло лято охлаждаме успешно целия апартамент, който не е много голям (хол и спалня, от новото строителство), надявам се и зимата да успяваме да затопляме поне хола с него, уж специалисти го оразмеряваха, пък де да видим :)
« Отговор #22 -: Септември 18, 2008, 09:28:07 am »
Виж тук http://www.airconditioner.ru/calc.html
и тук http://www.bulclima.com/bg/calc/
може и други калкулатори да има.
Личните ми впечатления са като най-добри инверторни са Дайкин,Мицубиши,Фуджитцу.
Успех.
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
*
« Отговор #23 -: Септември 18, 2008, 10:41:53 am »
Благодаря момичета за споделените мнения и съвети.
Ще избира сигурно между Mitsubishi Heavy Industries,  Fujitsu и  Panasonic. Mitsubishi Heavy Industries и Fujitsu са почти на една и съща цена в Бургас, но наистина за Mitsubishi ми казаха, че са много тихи. А Daikin са малко по скъпи и поради тази причина отпадат.
*
« Отговор #24 -: Септември 18, 2008, 10:54:08 am »
Наистина Fuji Electric и Fujitsu излизат от един завод, но само незнам защо вторите са с по-високи цени, като даже моделите са идентични. А за това дали ще топли добре, пак казвам, че трябва да е подбран правилно. И самата икономия на ел.енергия през зимата идва от неизключването на климатика. През зимата климатика работи постоянно, просто когато ви няма намаляте зададената температура.

*
« Отговор #25 -: Септември 18, 2008, 11:17:14 am »
Нашият е панасоник инвертор клас ааа+. Толкова е тих, че никой не залбелязва, че има климатик в стаята и сметките за ток не превишават 100 лв на месец. Препоръчвам го. Произведен е в Малайзия.
Пристрастена към д-р Хаус!
*
« Отговор #26 -: Септември 18, 2008, 13:13:01 pm »
и ние сме с два Панасоник инвертор.също ни посъветваха да е произведен в Малайзия ,а не в Китай.доволни сме - тихи са и сметките ни не са големи.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

vilimili

• 512
  • Ще ми липсваш много татко!Поклон пред паметта ти.
« Отговор #27 -: Септември 18, 2008, 13:26:14 pm »
Ние сме с Osaka-19ka,много съм доволна,отопля без проблем около 30квадрата,не беше мн.скъп(купували сме го преди пет години),а сметките бяха около 100-120лв.
*
« Отговор #28 -: Септември 18, 2008, 15:05:55 pm »
Ние сме от 10 години с климатици, използвани интензивно и в двата режима.
Инвертор Daikin е безшумен и ефективен, препоръчвам го с две ръце. Другите две марки, които също одобрявам са Mitsubishi Heavy Industries и General Electric.
Ивертора когато го включа, не го изключвам за целия период на даден режим , така е възможно най икономичен и приятно у дома.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #29 -: Септември 19, 2008, 10:51:14 am »
Ние сме с този климатик и съм много доволна. Много е тих.
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09035664

*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #30 -: Септември 19, 2008, 11:27:58 am »
А нашият е National
Един комшия ни каза, че си купил първо един климатик втора употреба от магазин в квартала. И после си купил за всичките стаи. И ние както се очертава така ще направим.
Климатиците идват директно от Япония и профилактика и филтри, фреони и всичко е сменено там. Цените са им на 1/3 от цените по магазините и гаранцията е поне три години. Самата марка National e Panasonic за азиатския пазар. Там сега масово ги сменят защото този фреон вече е забранен при тях. Не е от "зеления".
В интерес на истината за нас приоритет беше охлаждането, но и зимата няма грешшка.
Тази зима беше студена, ама климатика не е отказвал и не е замръзвал. Пускали сме го и само вечер. За три до пет минути затопля стаята. Общо взето не сме ползвали парно в стаята с климатика и това удоволствие ни струваше около 42 лева на месец. Като да кажем половината месец съм си била по цял ден с болно дете вкъщи, а другата половина, когато сме на работа - работи само вечер.
Дали е тих не мога да кажа, защото честно казано не сме имали друг да го сравня. Но определено не дразни. Не го забелязвам, когато работи.
Ние се опитвахме да топлим три стаи с един климатик. Малко измъченко се получаваше, но е повече от нищо. Нашият апартамент е с три южни стаи и сменена дограма, та денем става. Бихме си купили и за другите стаи, ама напролет сме планирали да сменим мебелите и да разместваме, та първо това, а после ще преценим къде да ги "боднем".
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #31 -: Септември 19, 2008, 11:49:02 am »
 Темата не е точно за това, но да ви кажа аз за себе си до какво решение стигнах относно отоплението.
 Отоплявала съм се на инфрачервени радиатори около 3-4 години. Смея да твърдя, че топлината е много по-добра от тази на климатиците. Ако се разположат правилно в дома и работят без да се спират /на ниска степен/, цяла зима е топло и приятно и сметката за тока не е голяма. В най-студените зимни месеци съм плащала 200лв ток./цените са от преди 2 год.
 По стечение на обстоятелствата, последните две зими се отопляваме на климатици. Еми, честно да ви кажа , имало е дни , в които не ми е било особено топло. Никак не ми е приятно да се опаковам в къщи с дебели дрехи, но ми се наложи.
 Сега ми предстои преместване в друго жилище. Ще преместим климатиците там, но при първа възможност ще наслагам такива радиатори навсякъде, а климатиците ще ползваме само за охлаждане.

П.П. Аз съм привърженик на идеята "отопление с копче"  :D. Филмът с рязане, складиране, пренасяне на дърва не е за мен.