0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: За белега след коремна операция
« Отговор #20 -: Октомври 11, 2007, 11:07:19 am »
здравейте,момичета! :lol:
не живейте в разни заблуди,че белег от около 10 шева ще изчезне завинаги!
аз съм с 2 коремни хирургични операции с 21 шева по вертикал на корема(от  диафрагмата до след пъпа около 10 см)така съм още от 10годишна(сега съм на 33г).всичко което е излязло на пазара съм го използвала,ноо...уви!и вече съм спряла всичко-преди 10г се притеснявах и лятото носех цял бански ,но сега елате ме вижте-пека се с половинки и хич не ми дреми,че имам белег!
единственното за което се сещам в момента дори и за моя случай е лазер,но...и това е много солено със сигурност и не съм много запозната с предимствата на лазера!
не ви трябва нищо! :D

Аз заради белег няма да жертвам плаж или каквото и да е - на който не му харесва, да не ме гледа! Просто се опитвам да направя каквото е възможно сега, докато белега е още пресен - само на месец.

*

eagle

• 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
« Отговор #21 -: Октомври 19, 2007, 15:27:43 pm »
На мен доктора ми препоръча Контратубекс, не е много скъп - 13 лв и мисля да използвам него. Показаха ми в аптеката един друг, май беше Дермакс, ако не се лъжа и струваше около 75 лв, което е доста скъпо. То за корема чак толкова. Не е нещо видимо през цялата година - само лятото и на морето, ама ще го понесем.
« Отговор #22 -: Октомври 21, 2007, 14:38:46 pm »
Момичета от личен опит ви казвам,че най-голям резултат дават козметични процедури в някой салон. има лампи предназначени точно за белези от операции. процедурата струва около 5лева,а броят на процедурите зависи от големината на белега. имам белег на челото от падане като малка/3см/ и сега като ходих да ми лекуват акнето, определено се видя резултат и върху белега. Иначе имам и операция на шията /лимфен възел/ след която месеци наред се мазах с контратубекс, но резултат така и нямаше.
*

теди

« Отговор #23 -: Октомври 12, 2008, 20:27:59 pm »
аз имам малка дъштеричка,тя има белек от стъкло пот окото.Моля ви кажете със какво да я мажа :bori_007:
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #24 -: Октомври 12, 2008, 21:56:47 pm »
Имам 3 коремни операции, и 3 прекрасни белега :D
За съжаление, нищо не помогна.
*
« Отговор #25 -: Октомври 12, 2008, 22:33:17 pm »
аз имам белези от предната лапароскопия , които са си на корема . мазах се с дерматикс (ама не много редовно) - резултат няма! Сега след 2-рото лапаро реших да пробвам с мас , пък да видим...по-зле няма да стане със сигурност! :D
« Отговор #26 -: Октомври 12, 2008, 23:23:24 pm »
Аз мазах с Контрактубекс, обаче останах с впечатление, че той само излющва горния слой кожа. Сега вече шест месеца, след секциото, белегът значително се е свил на ширина /беше около 20см, сега е 12/ и е станал  по-светъл на цвят. Мога ли да очавкам нещо повече от това? В смисъл, да се заличи повече. Отгоре, над него, където са вътрешните шевове още е подуто. Това маха ли се?
Не, че ми е голям проблем, но се зачетох в темата и реших да питам.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #27 -: Октомври 13, 2008, 00:19:31 am »
vera, при мен още е подуто, а минаха 2 години и нещо вече.
според мен, много зависи от годините и от способността на кожата да регенерира. моят шев беше много добър, но 40 дни след операцията започнаха да избиват конците отдолу (нетипична реакция), отвориха се дупки, ранички и отиде хубавия шев. сега си имам лилава черта.
а на моята съседка по стая, оперирана от същия доктор в същия ден, 2 седмици след операцията шевът й беше като бледа драскотина с много тънък молив...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #28 -: Октомври 14, 2008, 21:41:08 pm »
Аз като ходих на контролен преглед, докторката каза че е мек шева, каквото и да значи това. А боли ли ви? Когато има дни, в които повече съм носила на ръце или се е налагало да вдигам тежко, ме боли по два, три дни. Знам, че не трябва, но нямам особен избор.
« Отговор #29 -: Октомври 15, 2008, 09:35:45 am »
Мен ме боли винаги при настинка.Мислех че с времето ще отшуми,но вече три години и половина подобрение няма :( Явно така ще си я караме,ама нищо-не е болка за умиране.
Иначе след операцията опитах с Контратубекс и още няколко мазила,ама нещо нямаха ефект.Най-добре започнаха да заличават след като изкарах няколко седмици на плажа.
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си

« Отговор #30 -: Октомври 15, 2008, 11:49:37 am »
много зависи от способността на кожата да регенерира.
това смята и моята докторка. Според нея, "с каквото и да се мажеш, зависи от еластичността на съединителната тъкан".
Аз ползвах контрактубекс, но не проявих особено постоянство.
сега, след като прочетох темата, за пръв път реших да си измеря белега. Ами 16см е, но е хоризонтален и е ниско долу. Болеше ме в първите месеци, когато в седнало положение, се опитам да се извъртя настрани. За сърбежа - и сега (7 мес. и половина след операцията) ме сърби от време на време.
Но... бели кахъри са тези белези.
Дано другото да се нареди добре, Красита! :)

Към Теди: Едва ли с мазане ще заличиш белега на детето си. Трябва ви дермтолог и спасението или лазер, или пластика.

Бъдете добри и не губете кураж! :)