0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Резултата след цветната снимка
« -: Октомври 03, 2008, 11:07:05 am »
Здравейте,вече знаете моята история.Аз от 11 год. съм с мажът ми и от 3 год. правим опити за бебе.От миналата година ходя по мъките,то небяха хапчета то небе чудо.Докато не направих тази снимка,резултата е следния:тънки и криви траби, но не запушени.МОЛЯ СПОДЕЛЕТЕ ЗА КОМЕНТАРИ.
Re: Резултата след цветната снимка
« Отговор #1 -: Октомври 03, 2008, 21:02:10 pm »
аз мисля че щом са проходими все пак,въпреки,че са тънки няма проблем,но това е мое мнение,какво ти каза доктора?поинтересувай се,консултирай се и за второ мнение-при друг лекар за всеки случай
*

big_eyes

• 432
  • Само преживените неща са истински разбрани.
« Отговор #2 -: Октомври 06, 2008, 08:44:35 am »
според мен, най-вероятно имаш сраствания, след като тръбите са ти тънки и криви. щом са ти проходими, има шанс за оплождане, но и риск от извънматочна бременност. незная какъв гинеколог посещаваш, но е най-добре да се обърнеш към специалист по репродуктивно здраве. съществуват методи за "разширяване" на тръбите. горепосочените специалисти знаят най-добре.
успех  :goodluck:
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят. Паулу Коелю
Хубав-Рошав
*
« Отговор #3 -: Октомври 06, 2008, 20:01:32 pm »
според мен, най-вероятно имаш сраствания, след като тръбите са ти тънки и криви. щом са ти проходими, има шанс за оплождане, но и риск от извънматочна бременност. незная какъв гинеколог посещаваш, но е най-добре да се обърнеш към специалист по репродуктивно здраве. съществуват методи за "разширяване" на тръбите. горепосочените специалисти знаят най-добре.
успех  :goodluck:
:good_post:

*
« Отговор #4 -: Октомври 08, 2008, 11:48:19 am »
Здраевйте и от мен.Предстои ми цвтна снимка следващата седмица.Пожелах да е с упойка.Ще я правя в Клиника Надежда.Споделете как минава процедурата.
*
« Отговор #5 -: Октомври 08, 2008, 12:36:03 pm »
щом ще е с упойка абсолютно нищо няма да усетиш
иначе процедурата не е кой знае колко болезнена -според мен не е нужно да си товариш организма с упойката
*

big_eyes

• 432
  • Само преживените неща са истински разбрани.
« Отговор #6 -: Октомври 08, 2008, 13:47:48 pm »
pimi е права, не си товари организма излишно. болката е поносима (като болка през 1-я ден на менструация). отпусни се и всичко ще бъде 6. всяка една анестезия вреди на организма
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят. Паулу Коелю
Хубав-Рошав
*

wild cat

• 404
  • Няма начин да няма начин!
« Отговор #7 -: Октомври 08, 2008, 14:14:52 pm »
Моята цветна снимка беше с пълна упойка, но я правих в друга клиника.
Най-общо казано - приемат те, подписваш куп документи - информирано съгласие и прочие /носи си изследванията/. Слагат ти абокат, после полягваш на масата в рентгена и те приспиват. След като всичко е минало те събуждат и те завеждат в стаята ти, за да си полежиш докато премине изцяло действието на упойката.
После се срещаш с доктора,за да ти даде снимките и разясни ситуацията. Сигурно ще ти изпишат някои лекарства, за да предотвратят евентуална инфекция.
След процедурата нямах никакви болки, само слабо кървене няколко дни.
Желая ти добър резултат!  :)
« Отговор #8 -: Октомври 08, 2008, 16:38:05 pm »
здравейте, момичета. В понеделник ми предстои цветна снимка без упойка в Св. София при абсолютно случаен лекар, защото от клиниката на Щерев ме изпратиха там да ми я направят. Може ли този лекар от самата интервенция нещо да ми увреди?
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #9 -: Октомври 08, 2008, 17:05:32 pm »
Може ли този лекар от самата интервенция нещо да ми увреди?
Е, то случаен, случаен, но все пак са те пратили там от клиника по стерилитет, нали? А и в самата Св. София също се занимават със стерилитет, така че не се притеснявай толкова. Успех на снимката. :D

« Отговор #10 -: Октомври 08, 2008, 17:32:24 pm »
Имам въпрос възможно ли е да ми закъснява /вече 5дена/ след направена цветна снимка....?
Молете се за нещата,които желаете,но работете за нещата,от които имате нужда.
*
« Отговор #11 -: Октомври 08, 2008, 19:12:11 pm »
Ами на мен ми обясниха, когато правих моята цветна снимка, че може да ми закъснее. Да не се шашкам. Дойде ми с 2 дни закъснение, което всъщност е в рамките на нормалното - моят цикъл не е през точно определени дни. Но щом лекарят ме предупреди, значи вероятно е възможно.
Направи един тест за всеки случай - това поне не е трудно!
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #12 -: Октомври 08, 2008, 19:26:29 pm »
И моята снимка беше с пълна упойка и нищо не усетих само леко кървене ден два след нея.
« Отговор #13 -: Октомври 10, 2008, 08:53:02 am »
А какво са ви казали за секса след цветна снимка, ако се забременее веднага след това има ли опасност за плода от химикала?
*

wild cat

• 404
  • Няма начин да няма начин!
« Отговор #14 -: Октомври 10, 2008, 13:58:20 pm »
На мен док. ми каза, че в цикъла по време на цв. снимка трябва да се пазя от забременяване, но от следващият вече няма проблем. Все пак става рентгеново облъчване на тялото и има логика да е така.
*
« Отговор #15 -: Октомври 14, 2008, 15:24:45 pm »
Здравейте и от мен.Днес бях на цветна снимка и резултатите са ОК.Много съм щастлива за това което ми каза Персенска.
Но в суматохата ,бяхме няколко момичета, Персенска не каза на нито една от нас да си вземем профилактично антибиотик за евнтуално предотвратяване на инфекция след манипулацията.А доколкото знам след такава манипулация се предписва антибиотик.
Дали да си взема някакъв антибиотик на своя глава?Вие какво ще кажете?
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #16 -: Октомври 14, 2008, 15:31:40 pm »
Не е задължително да взимаш антибиотик и в никакъв случай не го прави на своя глава. В клиниката предписват само тилкотил за болките след манипулацията. Антибиотик не изписват. Чудесно е, че резултатите ти са добри. :D

« Отговор #17 -: Октомври 14, 2008, 19:02:21 pm »
.. Персенска не каза на нито една от нас да си вземем профилактично антибиотик за евнтуално предотвратяване на инфекция след манипулацията.А доколкото знам след такава манипулация се предписва антибиотик.
Дали да си взема някакъв антибиотик на своя глава?Вие какво ще кажете?

и моята цветната снимка е правена от др.Персенска :),също не ми е изписван антибиотик!не се притеснявай изобщо даже не е задължителен..!Мога да кажа ,че антибиотиците не се взимат на своя глава-товарят бъбреците,черния дроб,унищожават естествената флора в тялото ти...да не говорим,че организма привиква с тях и когато наистина имаш нужда може да не ти подействат,затова според мен трябва да се изписват само от лекар при абсолютна необходимост от тях,а не профилактично!!!Тъй че ,браво за резултата и не мисли повече за цветната снимка :)
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*
« Отговор #18 -: Октомври 16, 2008, 18:31:05 pm »
Здравейте и от мен! Мойта смимка беше в понеделник и я направи д-р Персенска. Резултата две проходими тръби  :D. И искам да кажа, че само страха беше много голям, а в действителност процедурата е по-скоро неприятна отколкото болезнена(болка има за 5 секунди).
*
« Отговор #19 -: Октомври 16, 2008, 18:39:22 pm »
На мен не ми изписаха антибиотик, а само свещички тилкотил преди снимката.