0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
За безотговорността...
« -: Април 17, 2006, 12:06:56 pm »
Здравейте момичета!
Отварям една тема не особено свързана с нашите проблеми в момента, но съм в ситуация, в която ми е доста трудно да преценявам реално, а само се ядосвам ярастно... Такаа, моята етърва е бременна в 4-ти месецр влиза в 5-ти скоро. Понеже ще роди на 37 години и насрочиха  генетични изследвания при Кременски. За съжеление те излязоха много лоши, според тях човечето има Спина Бифита. Жената се сети да пие фолиева чак в 3-тия месец. А и бях говорила да не обеснявам откога...Лекарите казаха, че най-сигурно е  да изследват околоплодните води. Гледаха я на 3 Де / там нещата изглеждат ОК/ . Но  преди време на моя близска се роди племенник с вълча уста и 1 бъбрек, а на 3Де всичко беше ОК също. Опитах се по най-финния начин да я накарм да направи това изследване, а тя все повтаря , че е божа работа. Ако нещо му има на плода лекарите казват, че е по-добре да се предизвика аборт. Влизам и в положението, но и много се притеснявам. Честно казано всичко бих направила за това детенце, вече с мъжа ми сме го приели и като част от нашето семейство. Но си представете каква трагедия ще е да му има нещо...Моля , посъветвайте ме какво  бих могла да направя, просто незнам, нестигат нашите проблеми, ами сега и това...
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
За безотговорността...
« Отговор #1 -: Април 17, 2006, 12:42:43 pm »
Ели, какво би могла да направиш ти всъщност, освен да се молиш всичко да е наред. Нямам идея какъв съвет бих могла да ти дам, всъщност пиша от солидарност към темата "безотговорност на етървата". По безотговорен човек от моята етърва не познавам, за щастие и двете й деца са живи и здрави и вече поотраснаха. Докато ги е износвала не е преставала да пуши, отказала е да влезе в болница по-рано от термина и дори се гордее с това. Отказвала е да пие изписаните медикаменти, имала е прееклампсия. Явно и тя е на принципа "божа работа", по-скоро е непукист. Уви, пропуска се факта, че господ помага но в кошара не вкарва. Тя и до ден днешен е на този принцип, добре, че децата и си имат дядо и баба, да има от кого да видят, че може да има и нормални семейства, в които децата получават обич, уважение и грижи. За жалост /в техния случай/ отглеждането и възпитанието е дело на родителите, не на чичовци, стринки, баби и дядовци, както преди, така и след раждането. На моята етърва е излишно да й се говори, надявам се твоята да е по-разумна и интелигентна, и да разбере, че здравето на детето й точно сега зависи само от нея, с божията помощ.
Успех, мила Ели, сигурна съм че нещата ще се подредят! Прегръдки

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
За безотговорността...
« Отговор #2 -: Април 17, 2006, 13:15:20 pm »
Не знам колко ти е близка, но моя съвет е да се хванеш да поговориш с нея, да й разясниш какво е Спина Бифида и да й покажеш снимки ако трябва, но да й стане ясно, че това е нещо сериозно и не може да лежи на таз' кълка, че "всичко било Божа работа". Бременна, не бременна, да се постресне малко.

За съжаление опита показва, че с такива хора колкото и да говориш - обикновено няма голяма полза.
*
За безотговорността...
« Отговор #3 -: Април 17, 2006, 14:26:17 pm »
Ако жената е в 5 месец, не виждам какво толкова може да се направи. И с изследване и без изследване, ако тя е решила да си роди бебето, не виждам защо ти ще се опитваш да и влияеш относно евентуален аборт.

Друг въпрос е, че е могла да пие фолиева киселина по-рано.

И мисля, че се ангажираш прекалено много с това бебе. То може да бъде И част от твоето семейство, но Е предимно част от нейното.
Може би моите възгледи за семейството са различни от твоите, но аз съвсем не смятам децата на зълва  ми за част от моето семейство. А и не знам как бих реагирала, ако някой се опитва да взема решения от мое име или пък да третира децата ми като семейство, в смисъл да ги възпитава и т.н.. Разбира се, роднинството е хубаво нещо, но всичко си има граници.
Това го пиша, за да се опитам да обясня защо смятам, че е по-добре да я оставиш тя сама да се справя с живота и семейтвото си.
*
За безотговорността...
« Отговор #4 -: Април 17, 2006, 14:55:20 pm »
Винаги съм се чудила защо господ дава деца на някои хора?! Пълно е с безотговорни родители. И очевидно не само от ромски произход.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
За безотговорността...
« Отговор #5 -: Април 17, 2006, 15:00:34 pm »
Цитат на: marmi
Винаги съм се чудила защо господ дава деца на някои хора?! Пълно е с безотговорни родители. И очевидно не само от ромски произход.

Понякога дългочаканото бебе и мъките по зачеването му след това карат родителите евентуално да си заравят главите пред опасностите и проблемите. Но съм на мнение че всеки е отговорен за действията си така че оставете жената да вземе сама решение. Ели единственото което можеш да направиш е да и предоставиш материали за спина бифида, но не и да я подлагате на какъвто и да е натиск вътре в семейството!!! Тя сама ще реши!!!!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
За безотговорността...
« Отговор #6 -: Април 17, 2006, 15:04:33 pm »
Нина, много си права, но ситуацията е "специфична". Неискам да навлизам в подробности, но крушката си има опашка. Не е случайно това положение в момента.  И Балми и аз се питам  тези неща и  все си го обеснявам с грехове от предишни животи :cry:  :cry:  :cry:
*
За безотговорността...
« Отговор #7 -: Април 17, 2006, 15:07:28 pm »
Благодаря на всички, които отговориха. Спирам с намесите, каквото има да става ще става. Да сме живи и здрави и хубави празници в края на седмицата :wink:
За безотговорността...
« Отговор #8 -: Април 17, 2006, 15:14:25 pm »
Ели, нищо не можеш да направиш. Можеш само да обичаш детенцето, когато и ако се роди.

Имам колежка, която е родила едно увредено дете и го е оставила. Второто и третото й са здрави, но тя е отказала да се изследва по време на тези две бременности. Също и не е спряла да пуши. Слава Богу, децата са здрави.
*

balmi

За безотговорността...
« Отговор #9 -: Април 17, 2006, 15:16:14 pm »
Ели, това по-горе е Марми и си имаме еднакви аватари.
Чувала съм, че д-р Мазнейкова се занимава с подобни проблеми. Защо твоята етърва не направи и там една консултация. Аз никога не съм ходила при нея и нямам лични впечатления, но знам това от моя колежка, която роди на 39 . Стискам палци всичко да се оправи. Ако искаш координати, ще попитам.
*
За безотговорността...
« Отговор #10 -: Април 17, 2006, 15:47:26 pm »
Извинете ме Марми и Балми, ама и аз много съм се отнесла днес...Ми етървата ходи при Мазнейкова, ама  жената колкото и да е добра не е господ бог да види какво и има в корема.И тя я пасъветва за езследване на околоплодните води. Бе най-добре да не човъркам повече, аз кавото можах направих, язък за детето ако нещо не е наред.Ама освен да мисля позитивно друго не ми остава...
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
За безотговорността...
« Отговор #11 -: Април 17, 2006, 17:16:41 pm »
Цитат на: Eli7
 И Балми и аз се питам  тези неща и  все си го обеснявам с грехове от предишни животи :cry:  :cry:  :cry:

Ели, съжалявам за ситуацията, в която се намира семейството ти.

Истината е, че живота ни е низ от успехи и падения, радост и тъга, грешки и правилно взети решения.
Не приемай на сериозно такива твърдения като "грехове от минали животи".
Животът ни е един, всяко едно  обстоятелство е плод на настоящето.
Имаме един избор за определено време, което време според вечността е един миг.

Дано страховете ти не се превърнат в реалност и бебчо да е здраво и прекрасно дете.

:balk_21:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
За безотговорността...
« Отговор #12 -: Април 18, 2006, 14:18:10 pm »
Лита, уважавам мнение като твоето. Това показва сила и позиция, а и желание за борба. Толкова съм се впрегнала по въпроса за етървата, защото тя с мъжа си , въпреки, че са доста по- големи от нас, във всичките си действия до сега са показали  безотговорнос и тъпотия до шия :wink: Ама като става въпрос вече за 3-ти човек нещата доста се променят. Знам, че рано или късно пак ние с мъжа ми / както много пъти до сега/ ще бъдем линейката за бърза помощ. Но дано аз да "преигравам" в случая, наясно съм , че понякога повечето информаци не помага,а вреди. А и отдавна съм се отказала от твърдения като "Божа работа...", да ама наистина - "Господ дава, но в кошара не вкарва". В такива моменти осънавам колко много съм готова за да бъда майка, но уви, печелившата карта все е в някой друг...
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
За безотговорността...
« Отговор #13 -: Април 18, 2006, 16:18:54 pm »
Ели, напълно разбирам тревогата и гнева ти. искам да ти кажа две неща - спина бифида се вижда на ехограф от добър специалист. като е ходила при Кременски, той не я ли е пратил при д-р Димитрова, тя определено знае какво гледа. второ - спина бифида се оперира в повечето случаи успешно след раждането на детето.
къде е гледана на 3D твоята позната с детенцето с вълча уста и един бъбрек. та това се вижда иделно според мен :roll:  :(
*
За безотговорността...
« Отговор #14 -: Април 18, 2006, 16:45:16 pm »
Ели,
не се впрягай толкова. Зълва ми забременя с трето дете точно когато аз правех първия си опит(неуспешен) и познай как ми се отрази това. На всичко отгоре тя започна да ми обяснява как много плакала като разбрала, че е бременна отново. Много било близо след второто. Аз съм сигурна, че нарочно е забременяла, защото още веднага след като роди второто обяви, че иска още едно. Лошо няма. Нека и 5 си има ако иска. Само ми стана гадно как се опитваше да лъже, че уж случайно е станало с третото, но аз само я скастрих и й казах, че е възрастна жена и тя си го е искала.
Та, мисълта ми беше, че точно когато ставаха тия събития се чувствах ужасно. Все едно тя ми беше откраднала бебето. Е, да ама това са само наши си глупости.
Искам да ти кажа, че на всеки му идва времето. И твоето ще дойде. Мисли позитивно и не се оставяй да те влече негативността на ежедненивто. Сигурна съм, че и ти един ден ще гушкаш едно твое си бебче. :)
*
За безотговорността...
« Отговор #15 -: Април 18, 2006, 17:13:07 pm »
Цитат на: Eli7

В такива моменти осънавам колко много съм готова за да бъда майка, но уви, печелившата карта все е в някой друг...

Ели, СПРИ тези расъждения. Те са в грешна посока. Ще дойде момента, и ти ще видиш своята печеливша карта.
И повярвай ми... тогава изведнъж ще се стопят годините на терзанията... ще ти се струват сякъш няколко дни само.... и ще си мислиш.... добре че се случи точно така.... иначе това малко сладурче което гушкам нямаше да е точно това.... А не бих могла да си представя да е друго....

"Нещата се случват, тогава когато трябва да се случат".

Относто случая с етървата - мисля че каквото е зависело от теб си направила - дала си съвет за приема на фолиева киселина.
ИМа една границя, от която натам не трябва да прекрачваш... това все пак си е техния живот, тяхното семейство.... и въпреки че ги чувстваш близки... не трябва да се месиш в техните решения.

Аз знам една такава приказка:
"Не прави НЕПОИСКАНО добро - ще ти се върне три пъти лошо"

Което е като продължение на "Няма ненаказано добро".

Често съм се чудила за смисъла на тези думи, докато не съм попадала в ситуация в която съм ги проумяла. Е, разбира се - негативите бяха за мен.

Ако някой се обърне към теб, с молба за съвет, помощ, подкрепа - дай му я.
Не е нужно да я изрече с думи..... но ти ще усетиш когато някой търси.
Ако не го поискат от теб - не натрапвай своето мнение.
То е твое, а те явно расъждават по друг начин.

"Всеки следва пътя си...."

П.п. Еднствения разумен съвет, който в този случай можеш да дадеш - е да потърсят мнение поне от още 2ма или 3ма спецалисти.
Както са казали и другите момичета, има състояния които се коригират след раждането. Това обаче може да каже само специалист.
Решението какво да направят или не направят - си остава тяхно.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"