В такива моменти осънавам колко много съм готова за да бъда майка, но уви, печелившата карта все е в някой друг...
Ели, СПРИ тези расъждения. Те са в грешна посока. Ще дойде момента, и ти ще видиш своята печеливша карта.
И повярвай ми... тогава изведнъж ще се стопят годините на терзанията... ще ти се струват сякъш няколко дни само.... и ще си мислиш.... добре че се случи точно така.... иначе това малко сладурче което гушкам нямаше да е точно това.... А не бих могла да си представя да е друго....
"Нещата се случват, тогава когато трябва да се случат".
Относто случая с етървата - мисля че каквото е зависело от теб си направила - дала си съвет за приема на фолиева киселина.
ИМа една границя, от която натам не трябва да прекрачваш... това все пак си е техния живот, тяхното семейство.... и въпреки че ги чувстваш близки... не трябва да се месиш в техните решения.
Аз знам една такава приказка:
"Не прави НЕПОИСКАНО добро - ще ти се върне три пъти лошо"
Което е като продължение на "Няма ненаказано добро".
Често съм се чудила за смисъла на тези думи, докато не съм попадала в ситуация в която съм ги проумяла. Е, разбира се - негативите бяха за мен.
Ако някой се обърне към теб, с молба за съвет, помощ, подкрепа - дай му я.
Не е нужно да я изрече с думи..... но ти ще усетиш когато някой търси.
Ако не го поискат от теб - не натрапвай своето мнение.
То е твое, а те явно расъждават по друг начин.
"Всеки следва пътя си...."
П.п. Еднствения разумен съвет, който в този случай можеш да дадеш - е да потърсят мнение поне от още 2ма или 3ма спецалисти.
Както са казали и другите момичета, има състояния които се коригират след раждането. Това обаче може да каже само специалист.
Решението какво да направят или не направят - си остава тяхно.