Здравейте момичета,
Да споделя и аз:
Купихме абсорбатор Faber -мощен, 800 куб.м на час, уж добър за помещение с тези размери.
Монтиран по правилата на 60 см от котлоните / на ток са/.
Помещението е около 27 кв. метра-хол и усвоен балкон, като стената под изкъртения прозорец е оформена като бар плот.Абсорбаторът е на балкона, преустроен на кухненски бокс.Въздуховодът е насочен към изградена стена и парите излизат навън в атмосферата.
Там, където въздуховода се свързва с абсорбатора уж за по-добро го залепихме с фолио за да не излиза пара от там, което не знам дали е правилно.
А сега да споделя какъв е резултата:
Когато се включи на 3-та степен след няколко секунди се получава такова мощно засмукване, че листата на цветето, което е в другия край на хола разположена срещу входа за балкона-кухня започват за се люлят. До цветето има фотьойл и като седна на него така ми духа, че мога да настина яко, ако стоя дори 15 минути.
Същото е и на други места в хола.
А след 5 минути работа в хола става зверски студ.
Направо съм шокирана, не знам какво да правя, чудя се дали няма проблем в монтажа или просто този абсорбатор е по-мощен от необходимостта за това помещение.
Моля за споделите Вашия опит и още нещо:
Тъй като парата излиза директно навън, а има само една клапа ми се струва, че като духа вятър идва студ отвън и се чува едно прищракване, може би клапата нещо се движи.
Сега искам от майстора, който го монтира да сложи и втора клапа, не знам как ще стане и дали въобще ще стане. От магазина ми казаха, че ако се монтира от вътрешната страна на стената и разстоянието между двете клапи е по-голяма/ при нас е около 1,20 м/ може втората клапа да не може да се отваря.
Абсорбатора струва 440 лв, беше на промоция когато го купувахме
Ще съм благодарна да споделите опита си.