0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Инвитро матурация (IVM)
« -: Февруари 26, 2006, 22:31:25 pm »
Здравейте момичета, отдавна влизам в сайта, ночак днес успях да се регистрирам. От Пловдив съм на 30 г. от 5 год. искам да стана майка, но нещо все не ми се отдава.Пробвала съм всичко - лапарптомия, няколко инсеминации, два неуспешни опита инвитро, последният от които беше м.11.2005г. Днес видях интересна информация в сайта за т.н.Инвитро матурация, но не ми стана ясно същината на самата процедура, как зреят яйцеклетките без стимулация. Ако някоя от вас е запозната повече моля да сподели, защото аз вече ползвах програмата на касата и нямам право да кандидатсвам повече.  А това означава двойно повече пари за трети опит и пр.
Между другото лекарят ми Д-р Стаменов ми даде картичка, за НЗОК, която с удоволствие ще пусна. Поздравления за идеята.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Инвитро матурация (IVM)
« Отговор #1 -: Февруари 27, 2006, 09:37:49 am »
здравей, Тини!
тази статия ни е предоставена от центъра по репродуктивна медицина и оплождане инвитро "София" на д-р Владимиров, където засега единствено в България въвеждат този метод.
доколкото знам, яйцеклетките зреят в специални среди, които ги подхранват и им дават възможност за развитие.
процедурата е съвсем нова за България, знам, че вече има няколко пациентки, които преминават през нея, но отзиви още не съм чела.
най-добре е да се свържеш с центъра и да поискаш консултация по този метод.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
IVM
« Отговор #2 -: Февруари 27, 2006, 22:35:30 pm »
Благодаря много Jam, непременно ще се поинтересувам ако разбера нещо по конкретно ще пиша.