0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
това пък какво означава
« -: Февруари 23, 2006, 16:51:21 pm »
чета си аз в Бг мамата за бременността и на какво попадам :(

Коагулационни разстройства

Около 30% от ембрионите на бременните, при които се налага използването на орални антикоагуланти са увредени.

Терагогенния риск е най - голям по време на първия триместър, на офтлмологичните абнормалии и менталнатите дефекти са асоциирани с употребата на кумаринови антикоагуланти във втория и третия семестър.

Фетални хеморагии могат да настъпят ако в деня на раждането майката е приемала орален антикоагулант.

Антикоагулантът на избор през време на бременността е субкутанния хепарин, чиито ефект бързо може да бъде неутрализиран от приложението на протамин сулфат.

Конверсията от орални антикоагуланти към подкожно приложени Хепарин трябва да бъде извършена още преди концепцията.

Хипофункция на щитовидна жлеза и бременност
При развита клинична картина на микседем, кретенизъм или други форми на хипофункция на щитовидната жлеза, има първичен стерилитет, предизвикан от силно изразения хипогонадизъм (т.е. недоразвитост на половите органи и жлези) или липса на овулация.
Характерни за бременността са следните усложнения, ако има такава: спонтанни аборти, преждевременни раждания, или вътрематочна смърт на плода.
По време на раждането и послеродовия период могат да се получат обилни кръвотечения.
Голям процент от новородените са с подчертано умствено недоразвитие и множество вродени дефекти. Бременността влошава състоянието на заболяването.

направо се ужасих, това истина ли е
*
това пък какво означава
« Отговор #1 -: Февруари 23, 2006, 17:02:19 pm »
А ти защо не спреш да четеш глупости :(
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
това пък какво означава
« Отговор #2 -: Февруари 23, 2006, 17:09:40 pm »
за аспирина, прочети този линк:
http://www.safefetus.com/DrugDetail.asp?DrugId=689&TradeName=Aspirin&TradeId=3459

кумаринови антикоагуланти кой прилага?
аспиринът не е такъв и се предписва в ниска доза.

за хипофункцията на ЩЗ се знаят тия ефекти, пише ги навсякъде.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
това пък какво означава
« Отговор #3 -: Февруари 23, 2006, 17:23:40 pm »
И аз го четох и се уплаших въпреки, че при мен рибата е още в морето както се казва.Мисля, че се касае за тежки форми и то некоригирани.Говорила съм с гинеколог, който каза, че в момента има няколко бременни при него с хипотиреоидизъм без проблеми.Ендокриноложката при, която ходя също ми каза, че има доста пациентки с тази диагноза и с успешна бременност.Доколкото разбрах ти си бременна,не се стресирай с такива неща.Най-важното е да бъдеш спокойна и всичко ще е наред!
*

manhattan

• 1439
това пък какво означава
« Отговор #4 -: Февруари 23, 2006, 17:27:03 pm »
Цитат на: jam
за хипофункцията на ЩЗ се знаят тия ефекти, пише ги навсякъде.

надявам се, имаш пред вид, ако не е компенсирана функцията :cry:
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
това пък какво означава
« Отговор #5 -: Февруари 23, 2006, 17:28:44 pm »
Ман ,мила препоръчвам ти да не четиш нищо негативно и плашещо те!!!Аз така докато бях бременна и само на гадости попадах-то не беше за аборти,за гроздовидни бременности и т.н. и знаеш кво се случи.
 Мисли,чети и прави само позитивни неща!
<br />
*
това пък какво означава
« Отговор #6 -: Февруари 23, 2006, 17:29:25 pm »
Да.Може би се изразих неправилно.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
това пък какво означава
« Отговор #7 -: Февруари 23, 2006, 17:30:36 pm »
Ман, това сега защо го пускаш? Кой приема орални антикоагуланти по време на бременност?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

manhattan

• 1439
това пък какво означава
« Отговор #8 -: Февруари 23, 2006, 17:36:53 pm »
ми Мели тоя аспирин дето го взимаме почти всички, не е ли.... :cry:
*

jam

• *
  • 14924
това пък какво означава
« Отговор #9 -: Февруари 23, 2006, 17:40:22 pm »
Цитат на: Meli
Кой приема орални антикоагуланти по време на бременност?

Мели, аспирина какво е?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
това пък какво означава
« Отговор #10 -: Февруари 23, 2006, 18:22:39 pm »
Аспиринът е нестероиден противовъзпалителен препарат (така му се води групата).

Моля ви се, в статията става въпрос за КУМАРИНОВИ препарати. Очевидно заради заболявания на майката, които изискват редовна антикоагулантна терапия.

Хипофункцията на щитовидната жлеза се компенсира изключително лесно.

Изобщо това от кой архаичен източник е взето?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
това пък какво означава
« Отговор #11 -: Февруари 23, 2006, 18:34:10 pm »
Ман, навремето (имам в предвид по времето когато съм била в проект) на жените са им изписвали специално аспирин. И децата са се раждали добре и нормални. Не си товари главицата с излишни страхове и терзания, това е по-лошият вариант от незнанието на някои неща. А и Мели вече се включи компетентно както винаги, поне тя би трябвало да те успокои.  :grouphug2:  :balk_21:  :balk_21:  :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

jam

• *
  • 14924
това пък какво означава
« Отговор #12 -: Февруари 23, 2006, 19:02:33 pm »
Мели, благодаря ти за бързата реакция.
аз забелязах, че се говори за кумаринови препарати и го посочих на Ман, но и у мен остана нещо на гърлото, защото чат-пат в текста думичката "кумаринови" беше изпусната и се говореше само за "орални антикоагуланти"...

на всички англоговорящи препоръчвам да проследят линка към сайта на Safe Fetus, който съм дала на Ман.
там си пише кое-що за аспирина и ниските му дози...

*

manhattan

• 1439
това пък какво означава
« Отговор #13 -: Февруари 24, 2006, 11:32:25 am »
жам, извинявай, най-малко съм искала да се плашим :cry: Мели :cry:  :balk_21:
на това архаично нещо, попаднах при Бг Мамите :evil: , където най-невинно си четях неща за бременността. но като видях тези неща, които ни касаят, не можех като щраус да ги подмина 8O и така....
всичко е наред, малко паника от време на време да ни държи в кондиция :D
това пък какво означава
« Отговор #14 -: Февруари 24, 2006, 11:34:52 am »
Ман, ходи ли на док?
Матей - 1.04.2006 г
*

manhattan

• 1439
това пък какво означава
« Отговор #15 -: Февруари 24, 2006, 12:11:03 pm »
ходих миналата седмица при другия и следващата ще ходя при Богословова. ти как си :)
*

jam

• *
  • 14924
това пък какво означава
« Отговор #16 -: Февруари 24, 2006, 12:52:41 pm »
Цитат на: manhattan
малко паника от време на време да ни държи в кондиция :D

стига толкоз кондиция бе, душа... аз съм направо за олимпийски игри тогава, секи ден неква нова паника :)

това пък какво означава
« Отговор #17 -: Февруари 24, 2006, 16:41:48 pm »
Аз мисля по-другата да отида пак с час.
Матей - 1.04.2006 г