Дори и да се използват тестове за овулация, засичащи ЛХ-пика, пак ми се струва трудничко да определиш точно кога е била овулацията, тъй като в инстукциите пише, че тя настъпва от 12 до 36 часа след отчитане на положителен резултат на теста. Т.е. може да е била в деня на отчитането, на следващия или на по-следващия ден. В тази връзка бих искала да попитам, кой е най-сигурният начин да се разбере кога точно е била овулацията, УЗ? Тъй като съм срещала мнения, мисля че включително и във форума, че дори и при наличие на положителен ЛХ тест, не е сигурно, че овулация ще има (дори и при доказана липса на поликистоза). Това ме вълнува, тъй като при мен М започва точно 14 дни след отчитане на положителен тест, при обикновено 30 дневен цикъл, т.е. на 16 ден засичам + резултат и предполагам, че овулирам на 18 ден, при това, може би проблемът е в недостатъчната продължителност на ЛФ. Има ли някой представа каква е мин. препоръчителна дължина на ЛФ, за да може да се задържи евентуалната оплодена яйцеклетка?