0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Гроздовидна бременност
« -: Февруари 22, 2009, 18:12:34 pm »
 Здравейте на всички!
 Аз съм нова във форума и искам предварително да се извиня, ако повтарям стара тема, или допускам някаква друга грешка!
 Преди 4 месеца ми беше поставена диагноза гроздовидна бременност и се наложи аборт!Знаете ли след колко месец могат да се подновят опитите за нова бременност и дали трябва да си направя някакви изследвания преди втора бременност?Док. в болницата ми каза че трябва да изчакам най-малко 6 месеца. Преди месец бях на преглед,казаха ми че всичко е наред и не е нужно да чакам!Аз съм мн. обаркана, иска ми се да започнем веднага, но в сащото време ме е страх да не се повтори отново!
Благодаря предварително за съветите
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Гроздовидна бременност
« Отговор #1 -: Февруари 23, 2009, 00:32:39 am »
здравей,съжалявам за тази бременност,дано повече нямаш проблеми!
При първата ми бременност,ми бяха казали че е гроздовидна,след хистологията се оказа,че не е била такава.Докато мислеха ,че е гроздовидна,ми бяха казали да се пазим минимум 6м,но най-добре било 9м.Също ми казаха да изледвам на няколко месеца ЧХГ , за да сме сигурни ,че молата се е махнала напълно.
Ето тук пише за това:http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=767&Itemid=37

Успех при следващата бременност!
<br />
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #2 -: Февруари 23, 2009, 00:33:50 am »
Надявам се, че следиш нивата на ЧХГ.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #3 -: Февруари 23, 2009, 15:35:10 pm »
Здравей!
Най-важнота е да следиш нивата на ЧХГ- дали спадат нормално, защото молата е много опасна и трябва да се следи. Аз преживях частична мола и спонтанен аборт преди 10 г. и тогава ми казаха, че трябва да се пазим минимум 9 месеца. Важно е да се докаже дали е било мола и дали се е изчистила напълно, но не се тревожи излишно, защото не би следвало да се повтори. Аз успях да открия с триста зора много малко инфо за този проблем и едно от нещата, които открих е, че е възможно да има нещо общо с инсулиновата резистентност и съответно лошото качество на яйцеклетката. Другото , с което се свързва е качеството на сперматозоида, дори и да става дума за спонтанно забременяване. Така че, може би, докато се съвземаш можеш да си направиш някои изследвания. Не се тревожи, просто се следи и успех!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
« Отговор #4 -: Февруари 23, 2009, 20:18:11 pm »
Следих нивата на ЧХГ само първите три месеца!При последните изследвания беше в норма и док. ми каза, 4е не е нужно да ги следя. От тогава не съм си правила изследвания!При мен молата беше частична, имаше ембрион, но беше много малак! Както и да е! Предполагам, че колкото повече време мине, толкова по-добре.
Благодаря за съветите!