Ако се разровиш в интернет ще прочетеш много неща, които биха ти били от полза в зачатие и в бг мама тези неща са коментирани хиляди пъти, аз не мога да ти кажа какво точно трябва да изследваш, това по принцип го определя гинекологът, който те е преглеждал. Погледнах в моите генетични и ще ти напиша аз какво съм изследвала, но аз съм ги правила в София в Геника. В Геника генетичните се взимат лично срущу подпис, предполагам, че и в Плаван е така, и се правят за около 1 седмица, в Плевен се чака малко по-дълго доколкото си спомням. Знам, че разходите са доста, но просто нямаме избор. За гинетичните се дава кръв, всеки ден, сутрин на гладно, но първо трябва да си уговориш час в Плевен и те ще ти кажат подробности, аз съм била веднъж на консултация в Плевен и мога да твърдя, че всички са много любезни, спокойно можеш да се обадиш и да попиташ и така ще можеш сама да си направиш сметка колко ще ти струват изследванията. Кариотип по едно време в София в Майчин дом беше безплатен, сега незнам. За кариотипа трябва кръв и от двамата партньори.
Генетични:
R506Q (FV Leiden),
20210G/A (Prothrombin),
C677T (MTHFR),
4G/5G (PAI).
Хромозомен анализ