0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,отдавна се двоумя да пиша и само чета форума. моля помогнете ми да си намеря доктор гинеколог-ендокринолог.До сега си имах доктор при който си правих всички изследвания (цветна снимка,всички видове хормони,туморни маркери,продухване на тръби) и 2 енсиминаций като две години преди това съм пила клостил през 3 мес. и нищо.Най-накрая се оперирах от миома при моя си доктор,след което той замина за Франция да работи и живее там.Вече съм на 39г.и шансът ми намалява за инвитро,но тъй като нямам възможност финансово(а вече се усещам че ше изпадна в депресия,защото това е единственото ми желание на този свят да си родя детенце) бих искала някой да ми даде съвет и да ми препоръча доктор чрез здравна каса.Благодаря ако някой ми препоръча добър доктор.
*
Re: Помогнете ми да си намеря гинеколог-ендокринолог
« Отговор #1 -: Януари 08, 2009, 13:28:26 pm »
Здравей,

Първо кажи от кой град си, за да те насочат към най-близките специалисти. Аз не мога да ти препоръчам доктор едновременно гинеколог и ендокринолог, но има добри ендокринолози специализирани точно в репродуктивната ендокринология.
Относно самото ин витро за момента всичко е платено. Работи се по въпроса за създаването на фонд Асистирана репродукция, но това ще отнеме известно технологично време.
Здравната каса няма програма за отпускане на медикаменти за 2009 година именно поради отпускането на средства за създаване на фонда.
Иначе можеш да си пускаш някой от изследванията само по ЗК, но голяма част от тях си остават платени.
Успех и не се отчайвай!

« Отговор #2 -: Януари 08, 2009, 13:44:32 pm »
Здравей,много ти благодаря за отговора.Аз съм от София и се притеснявам че септември навършвам 40 а доколкото знам след това се отказват инвитро процедури.За изследването на хормони и т.н. не се притеснявам,притеснявам се за всички други процедури имам в предвид финансово,защото като чета за какви суми става вапрос си мисля че това за мен(да си родя детенце)ще бъде лукс.Доколкото знам общо едно инвитро излиза към 6000 лв.
*
« Отговор #3 -: Януари 08, 2009, 14:16:47 pm »
Щом си от София ще е лесно - има няколко клиники там. Ако пуснеш търсачката на форума може да намериш отзиви за тях и да прецениш къде да отидеш.
А за финансовото притеснение напълно те разбирам, ние щяхме да стартираме в края на януари, но банката отказва да ми отпусне заем и засега отлагаме нещата.....Наистина процедурата струва около 5-7000 лв.
За възрастта не се безпокой. Сега текат обсъжданията по създаването на фонда и нищо не е решено окончателно, вярвам че дори и да има възрастови ограничения, то те ще са в разумни граници. 40 не е толкова много все пак. :D
Същото е и с финансовите притеснения - до колкото е известно ще се отпускат по около 5000 лв, така че остава да изчакаме.

« Отговор #4 -: Януари 08, 2009, 14:41:12 pm »
Страшно много ти БЛАГОДАРЯ! Нямаш представа как ме успокои и все пак да не изгубя напълно надежда.Благодаря ти.
« Отговор #5 -: Януари 25, 2009, 11:20:04 am »
Аз също бих искала да отида на добър ендокринолог, но не успях да се справя с търсачката. Може ли някой да ми препоръча конкретни имена и в коя клиника работят за да си запиша час. Става въпрос за София.Благодаря Ви!