0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Операция и пак хидросалпингс
« -: Януари 20, 2009, 18:20:28 pm »
Здравейте! Оперираха ме преди два месеца заради хидросалпингсите, защото са от двете страни.Клампираха едната успешно, но другата не могли,защото не са я намерили от толкова много сраствания 8O Сега ми предстои ин-витро. В момента ми слагат Диферелин по полувин ампула в продължение на 8 дни и се започва ако Естрадиола ми е добре(ако не бъркам). Имам ли шанс според вас? Благодаря предварително!Успех на всички!
*
Re: Операция и пак хидросалпингс
« Отговор #1 -: Януари 21, 2009, 10:14:25 am »
Шанс има, но щеше да е по-голям ако бяха поне клампирали и другата. Кой ти прави операцията?

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #2 -: Януари 21, 2009, 13:02:32 pm »
Здравейте! Оперираха ме преди два месеца заради хидросалпингсите, защото са от двете страни.Клампираха едната успешно, но другата не могли,защото не са я намерили от толкова много сраствания 8O Сега ми предстои ин-витро. В момента ми слагат Диферелин по полувин ампула в продължение на 8 дни и се започва ако Естрадиола ми е добре(ако не бъркам). Имам ли шанс според вас? Благодаря предварително!Успех на всички!

Много интересно защо не са премахнали срастванията така и така са те оперирали. Това е несериозно според мен. Сигурна ли си че не са клампирали и втората тръба и че това е причината да не я клампират? И аз ще питам кой те оперира!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #3 -: Януари 21, 2009, 20:41:57 pm »
Оперираха ме в клиника Щерев Д-р Юнакова. Да добавя само,че имам и една лапароскопия и след това пластика на тръбите в Пловдив(не успешна)за съжаление.
« Отговор #4 -: Януари 21, 2009, 22:13:36 pm »
Мда, при Щерев клампират тръби  :?

lb2f
*
« Отговор #5 -: Януари 21, 2009, 23:34:21 pm »
А всъщност операцията не беше ли лапароскопия? Или лапаротомия заради хидросалпингси?! 8O И да не са отстранили срастванията?!
Не казвам, че всички сраствания могат да бъдат отстранени, защото има и такива, които по по-особен начин са "срастнали", но да не махнеш хидросалпингс, защото не можеш да стигнеш до него ми се струва несериозно. Освен това методът с клампирането се отрича, защото в много от случаите въпреки клампирането тръбата пропуска течността от хидросалпингса към матката. Според мен трябва да потърсиш мнение от друг специалист/и. И от оператор, и от доктор занимаващ се с АРТ.

« Отговор #6 -: Януари 22, 2009, 08:41:50 am »
Ами операцията беше лапаротомия,пониже съм малко пълна. А иначе ми каэа,че дори да са опитали първо лапаро няма да стане заради многото сраствания :oops:толкова много били ,че не са открили едната тръба. Не знам вече какво да правя.Аз съм на 32 опитваме от 14г. 8O
*
« Отговор #7 -: Януари 22, 2009, 10:02:05 am »
Потърси д-р Попов от Шейново за консултация като начало. Късмет!

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #8 -: Януари 22, 2009, 10:25:59 am »
Ами операцията беше лапаротомия,пониже съм малко пълна. А иначе ми каэа,че дори да са опитали първо лапаро няма да стане заради многото сраствания :oops:толкова много били ,че не са открили едната тръба. Не знам вече какво да правя.Аз съм на 32 опитваме от 14г. 8O

Я направо се махай от тази клиника и се насочи към друга. Ако все пак са ти оставили едната тръба с хидросалпингс това значи че обричат инвитро опита на провал и те го знаят, но въпреки всичко ще ти вземат паричките. Запиши си час и се насочи или към д-р Александров - Варна http://ivfcentre-varna.com/index.php?option=com_content&view=article&id=48&Itemid=65 или към д-р Стаменов - София за мен това са вариантите за добри специалисти по репродуктивна медицина, а и не малко време опитвате за да си позволяваш излишно протакване. Честно казано направо съм шокирана от цялата история 8O Каквото и да решиш обаче ти желая УСПЕХ!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

ivaleta

• 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
« Отговор #9 -: Февруари 11, 2009, 22:26:47 pm »
Да се обадя и аз по повод на клампирането.  Имам една диагностична лапароскопия в Щерев, една оперативна с клампирани тръби пак при Щерев, и след като дочаках час за д-р Стаменов , той ме изпрати на снимка, и се оказа, че едната тръба си пропуска доста сериозно и следи от клампиране няма никакви...Май ме чака трета операция...
Та в заключение не препоръчвам клиниката на Щерев.