0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Забременяване след аборт
« -: Януари 22, 2006, 23:58:10 pm »
Здравейте момичета,
Ако позволите ще ви разкажа моята предистория. Юни 2005 направих оперативна лапароскопия, веднага след това забременях. За жалост направих спонтанен аборт в 10 г. с.. И така вече направих 5 месеца от случилото се. Но последните 2 м. правихме усилине опити но не се получава положителен резултат. Много се притеснявам за което, каква може да е причината , за да не зебременея веднага. Имах нагласата че веднага ще се получи, след като възстановим опитите, но уви. Моля споделете мнението си с мен. От друга страна, не ми се иска да се натоварвам психически с мерене на базална температура или тестовете за овулация, защото подозирам че ако го сторя, другото ще правя по задължение и насила. Надявам се, ме рзбирате.
Предварително благодаря за отговора.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: Забременяване след аборт
« Отговор #1 -: Януари 23, 2006, 10:08:29 am »
Какво да ти кажа shushu. При мен проблема е същия, но все още не съм приключила с изследванията. Имам забременявания и след това спонтаннен аборт. Чаках една година докато забременея, а в началото си мислех че веднага ще стане. Сега стана още една година през която нищо не става. Смених лекарите 5-6 пъти но сега съм решила да доведа нещата докрай. В смисъл че аз не съм изследвала хормони. Успокой се нещата не стават от самото начало, още повече при нас (тези които бленуваме за бебче) Правила ли си хормони и въобще какви изследвания си правила?
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Забременяване след аборт
« Отговор #2 -: Януари 23, 2006, 13:56:55 pm »
shushu, в зачеването, думичката "веднага" означава до 1 година!
опитваш едва 5 месеца след аборта и се чудиш, "защо не става веднага"? ами то "веднага"-то още не е настъпило бе момиче!
колкото и усилено да сте работили през тия 2 месеца, шанс за оплождане има само 1 път месечно и тоя шанс е 25% само... ако всичко ви е наред.

седи мирна и чакай спокойно!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Забременяване след аборт
« Отговор #3 -: Януари 27, 2006, 09:41:06 am »
Не се притеснявай....Както другите момичета са ти писали-до 1 година опити, са в рамките на нормалното. Бъди спокойна и то ще стане. Аз имам 3 аборта, но не съм се отчаяла, знам, че ще стане, когато му дойде  времето. Успех :goodluck:
Забременяване след аборт
« Отговор #4 -: Февруари 09, 2006, 01:35:26 am »
всичко ще се оправи shushu! аз също имам 3 аборта и сега правя опити оново да забременея и знам само че не трябва да се отчайвам :D
*

jzanova

Забременяване след аборт
« Отговор #5 -: Март 12, 2006, 13:39:40 pm »
до шуши не мисли за това в момента , в който се откажеш от фикс идеята и ще забременееш. сестра ми забременя след година опити и то защото повярва ,че една врачка и е помогнала .аз сега започвам опити след спонтанен аборт не ме плашете
*
Забременяване след аборт
« Отговор #6 -: Март 12, 2006, 14:59:04 pm »
Цитат на: jzanova
в момента , в който се откажеш от фикс идеята и ще забременееш

А стига бе!!!! 8)
*

piera

• 896
  • Keen on boots
Забременяване след аборт
« Отговор #7 -: Март 12, 2006, 16:03:19 pm »
Мила shushu,аз имам 2 аборта.Когато за първи път опитахме с првенето на бебе,забременях на първия месец.след кюретажа се пазихме 6 месеца и когато спряме да се пазим,5 месеца не можах да забременея и се разтревожих.Всички ми казваха "Изчакай,рано е още" ама аз-не-имам проблем.И така се оказа-понеже не можех да се примиря как така стана преди от първия месец а сега не.Отидох при един д-р и той каза,че сигурно имам леко запушване на тръбите-да,ама не беше много леко.Направи ми 3 продухвания в рамките на 9 месеца,и след последното продухване пак забременях на следващия месец.За жалост последва още един аборт в 9 г.с.
Според мен не е зле да си направиш една цветна снимка по-нататък.Аз не съм се престрашила все още,но скоро и това ще направя,след като свърша с изследванията.Успех,мила,стискам палци!
П.П И все пак 2 месеца са наистина прекалено малко време
*

piera

• 896
  • Keen on boots
Забременяване след аборт
« Отговор #8 -: Март 12, 2006, 16:06:57 pm »
Сега виждам че постинга е пратен януари :oops:    Е,дано вече да е станало бебчето