0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

loreto

проблем помощ
« -: Март 10, 2006, 20:14:46 pm »
здравеите момичета чуите какво ми се случи значи правиха ми хистеросалпиногография и ми казаха че имам запушени тръби решиха че ще ми правят лапароскопия но преди това минах вчера на видеозон така ми каза лекарката да видят дали имам хистеросалпинкс и ми казаха че нямам такова нещо и че може би при спазам на тръбите се е получил този отговор че са запушени тази където ме гледа на видеозона каза че маи нещо с хормоните вие как мислите може ли проблема да е с хормоните и можели ако има от хормони да не забременявам толкова време говоря около 4г и нещо а може ли даа са запушени тръбите и да нямам хидросалпинкс какво се прави ако е така моля ви помогнете ми много съм объркана незнам каво да мисля ще се пръсна вече благодаря ви предварително
проблем помощ
« Отговор #1 -: Март 10, 2006, 20:21:46 pm »
Лоре, може да нямаш хидро, но по всяка вероятност са запушени. При 4 години опити бих си помислила това, отколкото "разбъркани хормони". Ако имаш възможност- отиди на лапаро за най-точна диагностика и евентуална интервенция.
проблем помощ
« Отговор #2 -: Март 10, 2006, 23:02:10 pm »
Лоре, да, направи си лапароскопия. Не е страшно, минава за няколко дни, няма да те боли, но пък със сигурност ще се разбере какво става отвътре.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
проблем помощ
« Отговор #3 -: Март 11, 2006, 07:25:28 am »
Лоре, съжалявам за лошият резултат.
Подкрепем момичетата,че е най-добре лапароскопия. При нея на место се приминава от оглед към решаване на проблема.Могат веднага да ти премахнат по-малките сраствания.
От едно гледане на УЗ ми се струва несериозно да се изказва предположение, че проблема ти "може" да е хормонален.
Бих се доверила на лекаря, които е направил ХСГ-та.Все пак той е видял, какво става и е най-обективен в случая.
Пожелавам ти нещата бързо да се оправят и да ни зарадваш  много скоро с хубава новина.
Успех от мен!

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
проблем помощ
« Отговор #4 -: Март 11, 2006, 08:58:44 am »
хистеросалпингографията е много по-точен метод за определяне състоянието на тръбите от прегледа с видеозон (ултразвук).
след като на ХСГ е видяно нещо, то не може да се оспорва с УЗ преглед! на видеозон запушени тръби не се виждат.
може да се оспори или потвърди само с лапароскопия - затова и са те насочили към лапарото!
не му се плаши, а по-добре го направи, за да е напълно ясна картинката при теб и да знаеш какво трябва да правиш за напред.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
проблем помощ
« Отговор #5 -: Март 11, 2006, 16:36:00 pm »
И аз съм те съветвам да направиш лапароскопия.

И аз като теб правих хистеросалпингография, с цел да се установи дали има  хидросалпингс.

Самата снимка не показа наличие и започнах Ин Витро процедура. За съжаление в хода на стимулацията се установи визуална вероятност за хидросалпингс ( често хормоналните стимулации са отключващ фактор ).

Може би е излишно да споделям, че процедурата беше неуспешна
( независимо, че  първото ми кръвно изследване показваше  увеличение на ЧХГ хормона и съмнение за ранна бременност...Но такава не се установи на ултразвук!  )
Лек.лекар ме посъветва да направя втора лапароскопия,преди операцията ме гледаха за пореден път на ултразвук и док. дълбоко се усъмни, че имам хидросалпингс....но на самата операция се констатира наличие на билатерален салпингс.

Извинявам се за  подробното описание, надявам се опита ми да ти е от полза!

Желая ти успех !
 :sunshine:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън