0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Миомен възел?
« -: Декември 27, 2008, 14:33:37 pm »
Здравеите,някои може ли да ми каже какво означава миомен възел и опасно ли е за детето,в 22г.с. съм?Като ходих последно на консултация моята лекарка ми каза че не е много сигурна но мисли че имам миомен възел,за бебето било добре нямало опасност.Питаме дали имам болки долу ниско,но аз нищо не усещам.Имам някакви болки от време на време но не са ми правили впечатление защото си мисля че е нормално от рязко ставане и подобни.Някои ако може да ми помогне ще се радвам много!
*
Re: Миомен възел?
« Отговор #1 -: Декември 27, 2008, 23:14:39 pm »
Аз имах малък, 13 милиметра май беше. Не е растял по време на бременността и не беше пречка.
Мисля, че е важно дали нараства, къде е разположен и колко е голям. Ако искаш, потърси и второ мнение, за да си по-спокойна.
Успех!
*
« Отговор #2 -: Януари 10, 2009, 21:42:48 pm »
Здравей,мила,

Аз имам 2 миомни възела.Преди да забременея бяха 1,5 см в сената на матката и 1 см външен субсерозен.По време на бременността нарастнаха до 4-5 см.Аз самата си напипвах единия,не са ме боляли.Към 6-7 месец спират да растат.
Моето мнение е, че щом досега не е създавал проблеми няма да създава и занапред.
Лека бременност и здраво бебче на финала :)
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #3 -: Януари 10, 2009, 22:04:15 pm »
Аз имам една позната, която имаше доста голям миомен възел. Оперираха я и тя след това забременя. По време на бременността и започна да се образува нов, който стана доста голям. Но това не и пречеше на бременността. Износи си бебето до края, само че роди със секцио заради предишната операция.
И аз мисля, че няма да пречи на бременността ти, само трябва да го следиш дали и колко нараства.
Късмет и най-хубавото бебче на финала.
*

lilia33

« Отговор #4 -: Февруари 15, 2009, 13:48:00 pm »
Здравейте, мили момичета.Аз имам два големи миомни възела от 3г и най вероятно те са били причина да не мога да забременея много дълго време.Сега съмбременна в 9г.с. по мнение на лекарите, но миказаха, че има изоставане на развитието на ембриона.Преди две седмици ми прокърви за един ден - приеха ме в болницата и ми предписаха Утрогестан 3х2 и Но-шпа инжикции 2 х 1.Сега вече съм си в къщи продължавам с утрогестана,но следващата седмица съм на преглед давидим дали има растеж...Докторът ми каза че много често миомите са причина за спонтанен аборт но имало и много случаи при които се износва бременността до края без проблеми....незная много ми е притеснено какво ще стане..
*

Rib4o

• 211
  • Истински се вижда само със сърцето!
« Отговор #5 -: Февруари 15, 2009, 21:38:51 pm »
Докторът ми каза че много често миомите са причина за спонтанен аборт но имало и много случаи при които се износва бременността до края без проблеми....

Мацки, а дали това важи и за полип в матката, или само за миомни възли?