0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

ilka

• *
  • 16
  • iskam bebe
 :(Първата ми публикация беше за кураж- а сега такъв ми трябва на мен :(Бях бременна, казвам бях щото вече не съм- няколко дни след като писах ми кръвна много и след едноседмични мъки в болницата- на системи и нджекции претърпях абразио- бях около8 седмици.Сега знам, че се почва пак едно чакане и притеснения както до сега в продължение на 4 години.Вече се възстанових физически поне аз така мисля- то мина цяла седмица, е все още ми прокървява, но и това ще премине.Чакам вашите съвети и препоръки
« Последна редакция: Февруари 03, 2009, 13:47:15 pm от ilka »
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: здравейте (какво следва след абразио - ред.мод.)
« Отговор #1 -: Февруари 03, 2009, 13:44:11 pm »
Здравей! Вчера писахме по подобна тема и ето тук можеш да прочетеш http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=33572.0

Аз претърпях същото преди близо 3 месеца така че ако има нещо питай
*

ilka

• *
  • 16
  • iskam bebe
« Отговор #2 -: Февруари 03, 2009, 13:48:20 pm »
Здравей! Вчера писахме по подобна тема и ето тук можеш да прочетеш http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=33572.0

Аз претърпях същото преди близо 3 месеца така че ако има нещо питай
*

ilka

• *
  • 16
  • iskam bebe
здравейте момичета!
« Отговор #3 -: Февруари 11, 2009, 10:35:45 am »
Как сте? Аз да питам само- още не ми е дошло 15 дена след абразиото и скоро ще ходя на преглед, но незнам колко време да се пазим за нова бременност- ще си попитам лекаря, но моля някой ако е преживял същото да ми каже.Защото незнам за риска какъв е и затова се интересувам.Поздрави на всички :) :) :)
Re: здравейте момичета!
« Отговор #4 -: Февруари 11, 2009, 11:16:43 am »
Здравей!
В общи линии срокът за пазене до голяма степен зависи от това, в коя г.с. е бил аборта и как се възстановяваш от него. Няма универсална формула, при всеки е различно. Моят беше в 8 г.с., първият ми цикъл дойде на 24 ден след абразиото, лекарката ни каза да се пазим 3 месеца. Отиди при твоя лекар, сигурна съм, че ще ти отговори на всички въпроси.
« Отговор #5 -: Февруари 11, 2009, 11:22:19 am »
В доста теми момичетата са писали за това. Както са ти казали от значение е срока на бременността. Цикъла може да дойде и след 40 дни. Срока за пазене след това е индивидуален. Зависи с какви темпове се възстановява лигавицата. Нужно е и време да се нормализират и хормоните. Поне 3 месеца би било разумно да се изчака.
*

!!!

• 1495
« Отговор #6 -: Февруари 11, 2009, 12:06:06 pm »
Моят аборт беше в 9г.с. Цикъла след това ми дойде чак след 46 дена. Изчаках и още един да дойде и отидох на преглед. Оказа се че всичко се е възстановило и след втория цикъл спряхме да се пазиме.
Заключение: 2 цикъла или 3 месеца след аборта

Но всичко е мноооого индивидуално! Желателно е преди да спрете да се пазите да отидеш на контролен преглед и ако док разреши и каже че всичко е наред чак тогава!

Успех
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #7 -: Февруари 11, 2009, 13:04:53 pm »
Да наистина е много индивидуално.Моето абразио беше в 5г.с. дойде ми след една седмица колкото и да е странно,вчера бях на док.и всичко е наред даже имах два фоликула 16и17мм.но тя ме посъветва да се пазим този месец.Желая успех на всички ви момичета.
« Отговор #8 -: Февруари 11, 2009, 13:18:59 pm »
Моят аборт беше на 14 ноември миналата година в 9г.с,доктора каза да минат 3 хуууубави :D :D цикъла и след това да почваме да действаме.Цикъла дойде на 43 ден.
 Два цикъла вече минаха ,след третия почваме.Успех на всички!!

« Отговор #9 -: Февруари 11, 2009, 14:26:20 pm »
Моето абразио беше в 12г.с. и цикъла си ми дойде на 30 ден. Изчакахме още 2 цикъла и направихме следващия опит.
*

ilka

• *
  • 16
  • iskam bebe
« Отговор #10 -: Февруари 11, 2009, 19:53:51 pm »
 :balk_113:и все пак Криска ако има нещо важно пиши- аз приемам съвети за нещата след абразио- съжалявам, че и на теб ти се е случило същото защото всъщност вече знам колко е отвратително, но човек не си избира съдбата, нали?!! Сега незнам кога ще ми дойде мензиса, вече минаха 15 дена от абразиото- ще отида на преглед другата седмица- такава ни е уговорката с доктора. И незнаех колко време да се пазим за нова бременност?????????? :balk_160:На теб какво ти казаха??????? Аз все още не съмпитала- то след упойката бях много зле и да са ми казали не съм разбрала нищо. Поздрави на всички :) :) :)
*

denisa

• 2681
« Отговор #11 -: Февруари 11, 2009, 20:00:35 pm »
ilka след прегледа лекаря ще ти каже колко време да се пазите.Аз доколкото знам най-малко два редовни цикъла след абразиото.Успех.
*

ilka

• *
  • 16
  • iskam bebe
« Отговор #12 -: Февруари 11, 2009, 20:04:09 pm »
Благодаря за съветите ви- ще пиша пак когато имам въпроси и изобщо де- сега съм в отпуска и имам доста свободно време :blowingdust2:
*
« Отговор #13 -: Февруари 11, 2009, 21:14:24 pm »
При изписването не ти ли казаха? Повечето препоръчват от 3 до 6 месеца пазене. Много зависи от това дали има кюртаж, как се възстановяваш и такива работи. Менструацията я чакай околи 30 дни след аборта.
Но щом си на лекар след семица, задай всичките си въпроси на наблюдаващия те лекар.
Успех!
*

!!!

• 1495
« Отговор #14 -: Февруари 12, 2009, 11:26:43 am »
Илка здравей! Втория цикъл ми дойде на 31 януари и вчера бях на доктор! Всичко е наред и доктора каза още този цикъл да действаме и да хванеме овулацията защото до ден два ще съм в ову   :D
Буквално думите му бяха: "имаш от мен зелен светофар да действате!"
А инача ми беше казал да изчакаме 3 месеца.
*

denisa

• 2681
« Отговор #15 -: Февруари 12, 2009, 11:48:59 am »
kriska много се радвам за теб.Имаш моите стиснати палци да стане бързо и да нямаш никакви проблеми  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :bighug:
*

!!!

• 1495
« Отговор #16 -: Февруари 12, 2009, 11:51:13 am »
kriska много се радвам за теб.Имаш моите стиснати палци да стане бързо и да нямаш никакви проблеми  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :bighug:

Дано мила! Но като знам какви ядове и нерви имам тези дни надали ще се надявам на този месец  :( Но важното е че лигавица, яйчници, секрет и т.н. всичко е наред.
« Отговор #17 -: Февруари 12, 2009, 12:18:16 pm »
На мен ми дойде на 32-ия ден. Доколкото знам до 45 дни се счита за нормално. Лекаря ми каза да се пазим три месеца и да почваме, двата вече минаха. Засякох си и овулация предния месец - значи всичко си е наред. При всеки е индивидуално. Отиди на контролен преглед и ще ти кажат. Аз също бях в осма седмица, диагнозата ми беше мисед аборт. Лекарят ми обясни, че често се случва и не трябва да се тормозя излишно.
Пожелавам ти успех следващия път!
« Отговор #18 -: Февруари 13, 2009, 17:20:07 pm »
Илка здравей! Втория цикъл ми дойде на 31 януари и вчера бях на доктор! Всичко е наред и доктора каза още този цикъл да действаме и да хванеме овулацията защото до ден два ще съм в ову   :D
Буквално думите му бяха: "имаш от мен зелен светофар да действате!"
А инача ми беше казал да изчакаме 3 месеца.

kriska, и аз стискам много палци да се получи още този месец, пък...хм...дано след някой и друг месец се окаже заразно.  :lol:
*

ilka

• *
  • 16
  • iskam bebe
« Отговор #19 -: Февруари 26, 2009, 15:50:19 pm »
  :blowingdust2:Здравейте приятелки :DТази седмица ходих при доктора и той ме зарадва- каза, че възстановяването върви много добре след абразиото. Попитах го кога ще ми дойде мензиса  и ми каза един месец след абразиото обикновено и като ме гледа на ехографа дори потвърди до дни, така, че го очаквам скоро. За " пазенето" каза най - много 2-3 месеца. Това се определяло индивидуално според възстановяването.И също така ми рече, че ако стане по- рано, да не се притеснявам, не е проблем, а  да му се обадя, защото бременността е рискова и да се вземат мерки своевременно.Така, че кураж ви трябва само и положителни емоции момичета, които сте преживели това, което аз. Психическата настройка е много важна да знаете- стискам ви палци на всички и поздрави :) :) :)