Момичета, може ли да ми кажете дали е добре там да направи моето момче спермограма?
Аз си правя там изследванията и днес попитах дали правят и спермограми, и понеже пак ще ходим там, а и все пак това го знаем къде се намира ще ни е по удобно.
И аз да кажа: НЕ
Достоверни спермограми се правят САМО в клиника по стерлитет.
Защото там се правят от квалифициран ембриолог, а не от лаборант. Защото от голямо значение е кой какво "вижда"....
За това в никакъв случай в лаборатория.
Най-добре да има морфология по стрикните критерии на Крюгер. Стурва към 55 лв.
Всичко това е от личен опит.
Това ще взема да си го закача в профила вече, за да не го повтарям непрекъснато....
Да не мислиш че в кенефа на Кандиларов ще му е по-удобно на твоето момче да даде материал, отколкото в някоя клиника, където има спациална стая все пак и спокойствие.
Кат знам каква е куластрофобична тоалетната на Кандиларов.... (тази на ул.Бузлуджа, нали няма друга?) направо аз като жена не си го представям тоя момент... с даването на материала там..... 1 на 1.50м.... и мивката е колкото 2те ми шепи, за да не заема мястото за изход до вратата.
За достоверността на резултатите от лаболаториите сме дискутирали многократнто.
ИМам горчив опит с лаблаториите (ЦИбалаб)...
Направо при положение че сте в София е престъпление да правите в лаборатория а не в клиника.
Хайде например момичетата от другите градове, където няма клиника....ами ... разбирам ги да направят все пак 1 даже и в лаборатоирия...
Аз съм доволна от д-р Тачева.
Мойто мнение е да отидете там...
Но в която и клиника да отидете ще е по-добре отколкото в лаболатория.
Добри резултати ви пожелавам.
Но най-важното е да са ДОСТОВЕРНИ - за това я направете в клиника.
И аз си пускам кръвните изследвания в Кандиларов, и много ги уважавам....ама за други неща, не за спермограми.