0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

neliso

нормално тегло и инсулин
« -: Март 11, 2006, 18:05:09 pm »
И аз съм с ПКЯ от 7 год но никой лекар досега не ми е казвал да изследвам кръвна захар и инсулин нямам наднормено тегло висока съм 160 и 49 кг възможно ли е да имам инсулинова резистентнос чувала съм че тези хора са с наднормено тегло :(
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
нормално тегло и инсулин
« Отговор #1 -: Март 11, 2006, 18:11:42 pm »
за инсулина мога да го повярвам ма за 7 години нито веднъж ли не си пусна пкк та кръвата захар поне да си провериш 8O . то като имаш съмнения че нещо не е в ред що не си ги пуснеш сама. инсулина така и така не се поема от касата и парите за изследването няма кой да ти спести.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

neliso

нормално тегло и инсулин
« Отговор #2 -: Март 11, 2006, 18:25:53 pm »
Лили не става въпрос за спестяване на пари аз от вас разбрах за тези изследвания че се правят при ПКЯ и във Понеделник отивам да ги пусна но лекарствата за високият инсулин са и за намаляване на теглото затова въпроса ми е дали е възможно при нормално тегло да е висок затова съм объркана
*
нормално тегло и инсулин
« Отговор #3 -: Март 11, 2006, 18:39:23 pm »
Най-добре е да се консултираш с твоя лекар или ендокринолог. Аз пия сиофор вече 5 месеца  / качила около 30 кг./, сега започнах да свалям , но не знам дали  при нормално тегло как ще  действа.
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
нормално тегло и инсулин
« Отговор #4 -: Март 13, 2006, 12:57:15 pm »
от обикновена кръвна захар при ПКК не може да се установи инсулинова резистентност. тя се установява при обременяване с глюкоза - не се поема от касата. не е задължително да си с наднормено тегло, вярно, че в повечето случаи е така, но все пак не е задлъжително. направи изследването за да отхвърлиш една от причините :)
*

лили

• 2151
нормално тегло и инсулин
« Отговор #5 -: Март 13, 2006, 23:05:04 pm »
ман, мисля че става въпрос за хормона инсулин, който се изследва като всеки друг хормон а не с обременяване.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

manhattan

• 1439
нормално тегло и инсулин
« Отговор #6 -: Март 14, 2006, 12:04:04 pm »
Лили, инсулиновата резистентност е не висока кръвна захар, а много високи нива на инсулина т.е. обратното, но е тенденция към изчерпване на ресурсите му или нещо такова, което довежда до диабет впоследствие. при ПКК обикновено изследват захарта и тя ще е ниска, при това положение. за да се открие резистентността, се прави обременяване, Зори прави такова и при нея се установи. ако види темата, сигурно ще пише.
*

лили

• 2151
нормално тегло и инсулин
« Отговор #7 -: Март 14, 2006, 12:19:17 pm »
моя мъж е с много висок инсулин и със съвсем нормална кръвна захар - 5,56 на последното изследване. иначе май си права за обременяването. току що му погледнах първото изследване в далечната 2002 год. тогава инсулина му е бил 56.73 при норма 3-17 а кр. захар му е била 5.17. след обременяването инсулина му е 120.1 при същата норма 3-17 а кръвната захар е паднала на 4.69. но от тогава е на лечение и му следиме показателите на кръвна захар и инсулин без обременяване. тука е момента да се похваля че вече инсулина му е почти в норма - 31.69 при норма 2.6-31.0.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

manhattan

• 1439
нормално тегло и инсулин
« Отговор #8 -: Март 14, 2006, 12:21:50 pm »
сигурно и диета спазва, то иначе не може :cry:
*

kamii

нормално тегло и инсулин
« Отговор #9 -: Март 14, 2006, 12:50:25 pm »
Знаете ли какъв трябва да е оптималния коефициент между базалния инсулин и базалната глюкоза?
*

лили

• 2151
нормално тегло и инсулин
« Отговор #10 -: Март 14, 2006, 14:54:51 pm »
Цитат на: manhattan
сигурно и диета спазва, то иначе не може :cry:

да - яде сутрин, обед и вечер докато се наяде (гад проклета :twisted: ) и междувременно ако нещо друго му се прияде не се лишава. как да обясниш на мъж че трябва поне малко да намали количеството. еми аз на моя не можах. заслугата за падането на инсулина е в постоянството с лекарствата - вече четвърта година. успя въпреки неограничаването на храната да свали в този период 10 кг. остават още 30. господ да ми е на помощ.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

Kitty

нормално тегло и инсулин
« Отговор #11 -: Март 14, 2006, 15:01:58 pm »
Здравей!
За зла врага няма връзка между инсулинова резистентност и наднормено тегло. Можеш да си дори доста слаба и пак да се окажеш с инсулинова резистентност. При първото ми обременяване с глюкоза бяхме две девойки, другата и тя като мен слабичка, беше на контролно обременяване след няколко месечно лечение за инсулинова резистентност. Каза, че винаги си е била такава слабичка. Аз съм с гранични стойности, по-скоро съм леко над границата, но не ми изписаха лекарства. Аз сама си наложих диета, която си изразява във "никога сладко на гладно!" Никога не ям нищо, съдържащо захар преди да съм се наяла с нормална храна. Чак малко след яденето си позволявам сладкиши. Ограничих силно употребата на сладко като цяло през първата половина на цикъла, когато се оформят гадните кистички.
Направи си изследването щом имаш съмнения. По-добре отколкото да гадаеш.
нормално тегло и инсулин
« Отговор #12 -: Март 14, 2006, 16:04:19 pm »
Аз съм с инсулинова резистентност без да съм с наднормено тегло. Не винаги има зависимост, така че най-добре си направи изследванията. И наистина има нужда от обременяване, защото има разлика между кръвна захар и инсулин. Аз в началото не знаех и направих  само на кръвната захар - резултата беше добър. После от форума научих че това са различни изследвания, направих си отново и се оказах с инсулинова резистентност, така че проверката е важна. Процедурата е елементарна. Взимат ти кръв, пиеш някаква сладникава течност (май глюкоза) и още два пъти през час ти се взима кръв. Мисля че само единя път беше от вената, останалите два от пръстчето. Стискам палци да нямаш проблеми.
*
нормално тегло и инсулин
« Отговор #13 -: Март 15, 2006, 14:46:24 pm »
Слаба съм, нямам висока кръвна захар, но имам ПКЯ и инсулинова резистентност!
Това е и причината за липсваща овулация при мен.
Пих  4 месеца Сиофор, свалих 4 килограма и получих овулация и забременяване, но паради други фактори неуспешно.
Също така се храня здрваословно и не ям сладко и никакви захарни изделия, т.е. спазвам НВД.

Успех!