0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Човечеството е измислили какви ли не начини за предсказване пола на неродените деца и макар да знаем, че всичко зависи от природата, все пак вярваме във възможността да си “поръчаме” син или дъщеря.

•   Килограми, стрес, годишен сезон, цигари
     Оказва се, че върху пола на детето влияят теглото на майката, замърсената околна среда и битовите условия в които живее. До този извод стига италианският учен Анжело Ганячи, наблюдавал бременността на 10 000 жени. Резултатите от изследването му сочат, че майки с тегло под 54 кг по- често раждат дъщери, докато по- закръглените жени дават живот на момчета. Теорията му косвено се потвърждава от проучванията на американски специалисти, анализирали същите явления в животинския свят. Те установяват, че при едрите и силни женски потомството е по- често от мъжки пол, при по-слабите самки, обратно- от женски.
     Предполага се, че сперматозоидите са много чувствителни не само към количеството на приетата храна, но и към стреса. Затова при икономически кризи, след земетресения и други природни бедствия броят на момчетата временно нараства. В демографската статистика  явлението се нарича “феномен на войната”.
      Според Анжело Ганячи върху пола оказва влияние дори годишния сезон- при зачеване през есента се раждат повече момчета, а през пролетта- момичета.
      Японските и датските учени пък твърдят, че тютюнопушенето по време на зачатието и бременността намалява силно вероятността да се роди момче. Ако и двамата родители пушат, шансът да имат дъщеря нараства неколкократно.
Вярно ли е???
      Стресът, природните катаклизми, войните действително имат демографски последици- везните обикновено се накланят към децата от мъжки пол, но голямо значение има и активната миграция на населението, характерна за подобни събития.
      Що се отнася до “сезонната” теория, и в нея има нещо вярно. Според съвременната наука, полът на бъдещото дете се определя от ритъма на сексуална активност през трите месеца, предхождащи зачеването. Редовният и интензивен полов живот през лятото се свързва със зачеването на момче, затихналата сексуална активност, характерна за есента предполага зачеването на момиче.
      Влиянието на цигарите може да се обясни по подобен начин: те безусловно намаляват желанието за секс, което води до по- редки контакти и оттук- до вероятност за зачеване на момиче.

•   Храна, сексуален апетит
     В днешно време много популярна е така наречената “хранителна” теория за определяне на пола. Според нея, за да роди момче трябва да се придържа към натриево- калиево меню, което включва солени и пикантни храни, а също така варива, месо, картофи и банани. От желаещите да имат дъщеря пък се иска да наблегнат на продукти, богати на калций и магнезий: млечни произведения, черен хляб, гъби, месо, карфиол, орехи, грейпфрути, репички. Изследвания проведени в Харвард, доказват, че бременните с момчета имат по- голям апетит и ядат с 10 % повече от тези, които очакват момиче. Не случайно теглото  на новородените деца от мъжки пол надвишава нормата средно със 100 грама.
     Учените обръщат внимание и на сексуалните техники, които- според тях, също влияят на пола.
Вярно ли е???
      Напоследък сексолозите изучават активно връзката между храната, либидото и пола. Техният съвет гласи : щом планирате момче, наблегнете на продукти, повишаващи сексуалната активност. Млякото пък съдържа големи количества от аминокиселината триптофан с изразен успокояващ ефект. Триптофанът намалява половото влечение, така че , ако пиете мляко и почивате повече, съдбата може да ви дари с дъщеря.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Хера

• 908
  • романтично люлякова
Как да повлияем на пола на бъдещото ни дете!!!
« Отговор #1 -: Август 01, 2005, 12:04:32 pm »
Значи като се гледам с това снажно тяло...трябва поне две момчета да родя :D  :D  :D
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #2 -: Август 01, 2005, 17:08:29 pm »
Може две, ама след тях и едно момиченце  :lol: - да е по-весело!!!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #3 -: Февруари 18, 2006, 20:53:07 pm »
Ако това за килограмите се окаже вярно, мечтата ми да имам близначки може да се сбъдне. Винаги съм била под 54 килограма, но до сега все се опитвам да напълнея, обаче след това, което прочетох ще си пазя моите 47 кг. като най-голямото съкровище.  :scale:  Дори да не са близначки, поне едно момиченце може да се появи на бял свят, когато реша, че му е дошло времето. :D  Естествено и с момченце ще съм невероятно щастлива.
*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
:):):)
« Отговор #4 -: Февруари 25, 2006, 20:19:30 pm »
Не знам, по тази логика трябва да имам поне една дъщеря.....

:lol:  :lol:  :lol:

Поздрави на всички и повече бебета, каквито и да са
 :)
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
сексуални тактики влияят на пола на детето
« Отговор #5 -: Февруари 27, 2006, 16:29:52 pm »
Аз съм чувала и съм склонна да вярвам, че сексуалните пози и тактики могат да повлияят на пола на детето. Логично е.

От уроците по биология помним основната разлика между мъжките и женските сперматозоиди - мъжките са по-напористи и по-бързи, но са по-податливи на влиянията на "околната среда" и умират по-бързо. Женските от своя страна са по-устоичиви и живеят по-дълго време във влагалището след инсеминация, но са по-мудни и по-бавно достигат до яйцеклетката. Също така знаем, че след "оплождане" сперматозоидите се втурват в яростна надпревара да достигнат до заветната цел, но малцина успяват, ако успеее някой изобщо.

В тази връзка, според теорията, за която иде реч, ако искате момче, добре е да правите секс точно по време на овулацията - така най-бързите (т.е.) мъжките сперматозоиди имат по-голям шанс да оплодят яйцеклетката. И обратно - ако искате момиче, по-добре е да опитате ден-два преди овулацията. По този начин, когато яйцеклетката е "готова" да бъде оплодена, ще са оцеляли по-голям процент женски сперматозоиди. Друго нещо, което съм чувала е, че извърлянето на семенна течност дълбоко във влагалището увеличава щанса на мъжките сперматозоиди... ясно е защо, няма да навлизам в подробности за подходящите сексуални пози в този случай :).

Не знам доколко е вярна тази теория, не съм я опитала лично, но не пречи да се пробва - звучи логично и лесно за изпълнение.