0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mupet4eto

• *
  • 21
  • Вярвай в себе си-ти знаеш повече ,отколкото си мис
отлепена плацента в 9 седмица
« -: Март 24, 2009, 17:36:03 pm »
Здравейте моми4ета,аз съм сравнително нова и много бих се радвала,ако някой може да ми помогне.От известно време имам странно на цвят те4ение(не мога да определя цвета,защото постоянно се сменя-от розово до светло кафеникаво),ходя постоянно на при гениколога ,който ми направи инвитрото,но ми казваше,4е нямам основание за притеснение.В 4етвъртък следобяд запо4наха силни контракции,придружени с розово те4ение(което никога не е било обилно).Приеха ме в клиниката,сложиха ми система и болкоуспокояващи и вс се размина.Изписаха ме на следващия ден,но отвреме на време полу4авах болки и те4ението продължаваше.Доктора ми пусна хормон за изследване и вс беше ок,както и в4ерашните резултати,но когато отидох днес на видеозон ми каза,4е те4ението и болките се дължат на отлепяне на плацентата.В момента съм в края на 9 седмица и освен цистита,който направих в на4алото,досега нямах никакви проблеми.Липсваха дори гадене и повръщане.Сега ми каза да по4ивам и да отида в понеделник(30.03),за да ми каже окон4ателната присъда.Има ли някаква вероятност да запазя бебето.Зная,4е сега трябва да съм много спокойна и да лежа.От самото на4ало съм на Утрогестан 3*2 и когато имам болки пия Нош па.Благодаря ви искренно предварително :youwoman:
Само преживяните неща са истински разбрани :)
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: отлепена плацента в 9 седмица
« Отговор #1 -: Март 24, 2009, 17:57:31 pm »
Трябва да лежиш и да почиваш.Тук във форума има много момичета които са имали същия проблем и си имат живи и здрави бебчета и мисли позитивно.Всичко ще бъде наред.Успех.Прочети и тук:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=34364.0
« Последна редакция: Март 24, 2009, 18:01:23 pm от denisa12251 »
*

mupet4eto

• *
  • 21
« Отговор #2 -: Март 24, 2009, 18:09:13 pm »
Благодаря ти Дени :balk_83:
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #3 -: Март 24, 2009, 18:20:08 pm »
За каква "отлепена плацента" говорим едва в 9г.с.? Та тя още не се е формирала?! Зацапването може да е от ниско ниво на Прогестерона, но за плацента в толкова ранна бременност(!).
Определено лежане е нещото, което може да помогне най-много и си пий Прогестерона и Но-шпа за болките.
Късмет.
*

mupet4eto

• *
  • 21
« Отговор #4 -: Март 24, 2009, 18:40:25 pm »
Не пия Прогестерон,а Утрогестан-вагинално,Аспирин протект,Центрум-Матерна и Нош па.А "отлепяне на плацентата"беше то4но израза,който използва д-р Ставрев,поне в това съм сигурна,защото бях в о4акване какво ще каже osi_10
*

mupet4eto

• *
  • 21
« Отговор #5 -: Март 24, 2009, 18:43:12 pm »
Но ти благодаря НАТАЛИ :bighug:Успех и на тебе osi_9 osi_9 osi_9 osi_9
*

denisa

• 2681
« Отговор #6 -: Март 24, 2009, 18:49:04 pm »
Утрогестана е прогестерон.
*
« Отговор #7 -: Март 24, 2009, 18:55:00 pm »
mupet4eto, плацентата в 9г.с. наистина още не е оформена, може би доктора е искал да каже отлепен плоден сак. Утрогестана е Прогестерон и правилно е изписан вагинално, така по-добре се усвоява. Има много момичета с такъв проблем в ранна бременност и после отминава. Единствено, с което можеш да си помогнмеш в случая, ако проблема е такъв, е лежане и спокойствие доколкото ти е възможно.
Успех!
*

mupet4eto

• *
  • 21
« Отговор #8 -: Март 24, 2009, 19:07:31 pm »
Благодаря ви на вси4ки.Страшно сте мили.И ДЕНИ благодаря за линк4ето.Одеве наистина се бях от4аяла,но про4етеното до тук ми даде страшно мн кураж.БЛАГОДАРЯ :balk_81: :balk_81: :balk_81: :balk_46: :blowingdust:
*

denisa

• 2681
« Отговор #9 -: Март 24, 2009, 19:23:57 pm »
Благодаря ви на вси4ки.Страшно сте мили.И ДЕНИ благодаря за линк4ето.Одеве наистина се бях от4аяла,но про4етеното до тук ми даде страшно мн кураж.БЛАГОДАРЯ :balk_81: :balk_81: :balk_81: :balk_46: :blowingdust:
Успех миличка ще ти стискам палци всичко да е наред  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #10 -: Март 24, 2009, 19:51:51 pm »
mupet4eto, няма смисъл от отчаяние, то не води до нищо хубаво. Лежиш си в къщи, пиеш си хапчетата, стискаш кълки :lol: и ще видиш, че всичко ще бъде наред.  :wink:
*

mupet4eto

• *
  • 21
« Отговор #11 -: Март 25, 2009, 19:01:58 pm »
Моми4ета загубих бебето.Сутринта ме из4истиха
*

denisa

• 2681
« Отговор #12 -: Март 25, 2009, 19:20:42 pm »
 :( съжалявам.Пожелавам ти бързо възстановяване и другия път всичко да е наред  :bighug:
*
« Отговор #13 -: Март 25, 2009, 19:40:38 pm »
Съжалявам!  :?
*

mupet4eto

• *
  • 21
« Отговор #14 -: Март 26, 2009, 10:46:00 am »
Благодаря ви,бяхте много мили и отзив4иви.Но вси4ко е толкова жестоко,4увствам се толкова ограбена,но няма да се предавам.Имам 4 замразени яйцеклетки и след 2 месеца пак ще пробвам.Доктора ми каза,4е това просто е било малшанс и ми даде много кураж.Надявам се следващият път вси4ко да е наред и след 7 години ходене по мъките най-накрая и аз да държа в ръцете си толкова желаното бебе.Сигурна съм,4е има милиони такива жени по света.Ще ви кажа само 1:НЕ ГУБЕТЕ КУРАЖ.НЕ МОЖЕ 4ОВЕК ДА ИСКА НЕЩО,ТОЛКОВА СИЛНО И ДА НЕ ГО ПОЛУ4И!Желая успех на вси4ки!Бъдете живи и здрави!