0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
антрален фоликул
« -: Март 17, 2006, 20:33:15 pm »
Здравейте момичета, имам следният въпрос, на който не можах сама да намеря отговор. Днес - 8 ден на цикъла бях на фолукуметрия и ми измериха доминантен фоликул в десния яйчник - 7-11 мм. Моля Ви напишете дали това е добър размер за този ден от цикъла?

Re: антрален фоликул
« Отговор #1 -: Март 17, 2006, 21:12:44 pm »
Цитат на: denito
Здравейте момичета, имам следният въпрос, на който не можах сама да намеря отговор. Днес - 8 ден на цикъла бях на фолукуметрия и ми измериха доминантен фоликул в десния яйчник - 7-11 мм. Моля Ви напишете дали това е добър размер за този ден от цикъла?

Ами Денито.......той колко точно е измерен....7...8...9....10...или 11мм....как така е измерен, пък е в интервал 7-11мм :D Кога ти е овулацията, за да можем да преценим дали е добре или не за 8-ми ден този размер. :roll:  :)
антрален фоликул
« Отговор #2 -: Март 17, 2006, 21:31:40 pm »
Ами ако е 7 на 11 ;)

Не съм сигурна за 8-ми ден, на мен толкоав рано не са ми мерили фоликулите. Или поне не са ми казвали стойностите.
*
антрален фоликул
« Отговор #3 -: Март 17, 2006, 22:05:57 pm »
Денито, незнам дали е нормално, но на мен миналия месец на 7 ден имаше по един доминантен в ляво и в дясно- 9.5 мм

*

Anonymous

антрален фоликул
« Отговор #4 -: Март 17, 2006, 22:09:18 pm »
А при мен на 9ден беше 11,4мм :oops:
антрален фоликул
« Отговор #5 -: Март 17, 2006, 22:42:35 pm »
от кой ден започвате да ходите на фоликуметрия? не е ли рано от 7-8 ден...аз ходих два дена преди предполагаемото ову.......засечено с тестове....и общо ми се събраха 3 дена ФМ.
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
антрален фоликул
« Отговор #6 -: Март 17, 2006, 22:46:30 pm »
Цитат на: BLACK_ROSE
не е ли рано от 7-8 ден...аз ходих два дена преди предполагаемото ову.......засечено с тестове....и общо ми се събраха 3 дена ФМ.

еми раничко е. моя цикъл е 26 дневен. никога не са ме викали на фм преди 10-ти ден.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #7 -: Март 17, 2006, 22:54:57 pm »
Цитат на: BLACK_ROSE

Ами Денито.......той колко точно е измерен....7...8...9....10...или 11мм....как така е измерен, пък е в интервал 7-11мм :D Кога ти е овулацията, за да можем да преценим дали е добре или не за 8-ми ден този размер. :roll:  :)

И на мен ми се видя много странно това между 7 и 11 и още повече фоликуметрия на 8 ден и затова питам. Относно овулацията, трудно ми е да преценя, защото само един месец съм мерила температура и тогава показа на 15 или 16 ден /не помня с точност наизуст/, а по принцип съм с високо ФСХ и това доколкото разбрах от всичко, което до тук изчетох означава, че ОВУ-то може да настъпва заедно с М-то. Да си кажа честно доста се пообърках вече с това високо ФСХ.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #8 -: Март 17, 2006, 23:48:07 pm »
Цитат на: denito
по принцип съм с високо ФСХ и това доколкото разбрах от всичко, което до тук изчетох означава, че ОВУ-то може да настъпва заедно с М-то.

ооо, не, не! няма такова нещо, объркала си се! как ще настъпва овулация заедно с мензис?!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

антрален фоликул
« Отговор #9 -: Март 18, 2006, 01:12:18 am »
Джами,този път ти бъркаш.Може да настъпи овулация и мензис едновременно при високо ФСХ.Ама,зависи от много неща,дали наближава критическата,колко точно е ФСХ.
*

лили

• 2151
антрален фоликул
« Отговор #10 -: Март 18, 2006, 10:28:47 am »
морковче, овулацията може да настъпи някъде по време на кървенето (към края му), но не заедно с м. и аз не съм чула ову да е в първия ден от цикъла.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

jam

• *
  • 14924
антрален фоликул
« Отговор #11 -: Март 18, 2006, 13:17:31 pm »
Цитат на: morkovche
Джами,този път ти бъркаш.Може да настъпи овулация и мензис едновременно при високо ФСХ.Ама,зависи от много неща,дали наближава критическата,колко точно е ФСХ.

високото ФСХ е сигнал за изчерпване на яйчниковия резерв, тоест - за прекратяване на плодовитостта на жената и способността й да овулира - не за приближаване на овулацията до мензиса!
аз не знам къде сте чели такова нещо, че може да има едновременно мензис (кървене) и овулация - това на мен ми противоречи на всичко, което съм прочела за естеството на този процес и за хормоналния цикъл... ако някъде сте прочели такова нещо и пазите линк - дайте да прочета, ще ми е интересно...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
антрален фоликул
« Отговор #12 -: Март 18, 2006, 14:21:33 pm »
Подкрепям на 100% мнението на Джам
Хубаво е когато нивото на ФСХ е високо да се направи и Inhibin B
антрален фоликул
« Отговор #13 -: Март 18, 2006, 22:01:13 pm »
Ох,ще потърся линка.Сигурна съм,че го четох.
*

лили

• 2151
антрален фоликул
« Отговор #14 -: Март 18, 2006, 22:10:23 pm »
джам, чела съм че ако ти е по-къс цикъла напр. 22-23 дни то тогава ову-то ти обикновено е по-рано и е възможно да съвпадне с последните дни на кървенето. къде съм го чела естествено не помня но беше във връзка с това че докато кървиш не си напълно защитена от нежелана бременност (както доста момичета си мислят). и съответно съм чувала за жени забременели от секс по време на цикъл.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
антрален фоликул
« Отговор #15 -: Март 18, 2006, 22:11:39 pm »
*

jam

• *
  • 14924
антрален фоликул
« Отговор #16 -: Март 19, 2006, 08:31:09 am »
Мерси, морковче! аз тази статия съм я чела (темата лично ме интересува), обаче това изречение действително съм го била пропуснала!
човек се учи, докато е жив.
значи, коригираме - в пременопаузата, овулацията и менструацията могат да протекат едновременно.

*
антрален фоликул
« Отговор #17 -: Март 19, 2006, 09:52:47 am »
Цитат на: Lilly
джам, чела съм че ако ти е по-къс цикъла напр. 22-23 дни то тогава ову-то ти обикновено е по-рано и е възможно да съвпадне с последните дни на кървенето. къде съм го чела естествено не помня но беше във връзка с това че докато кървиш не си напълно защитена от нежелана бременност (както доста момичета си мислят). и съответно съм чувала за жени забременели от секс по време на цикъл.

t.e погрешно интерпретираме.
Да, когато ценат ина по- ранна овулация ,е възможно част от фертилните дни да съвпадат с "не чисти "дни.

и обратното, когато овуто е късно да съвпадне идването на мензиса, обаче тогава търсим проблем, защото не може да настъпи бременност / поради недостатъчност на лутеалната фаза /
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
антрален фоликул
« Отговор #18 -: Март 21, 2006, 18:28:48 pm »
Цитат на: missy
Подкрепям на 100% мнението на Джам
Хубаво е когато нивото на ФСХ е високо да се направи и Inhibin B

Да missy хубаво е да се направи изследване на Inhibin B, но за съжаление  аз досега така и не открих лаборатория, в която да го правят .  8O