0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Trisequens (трисеквенс) преди АРТ
« -: Април 30, 2009, 18:14:45 pm »
пациентка съм на д-р Стаменов и последния път той ми назначи 2 опаковки Трисеквенс преди началото на следващия опит. според упътването на лекарството "по време на приема на червените таблетки се явява кървене, подобно на меструалното". Да , ама не точно - при мен се получи така - вчера изпих последната червена таблетка и едва днес (когато започвам новата опаковка) ми започна същинския цикъл. Иначе от 2-3 дни имах зацапване, което беше твърде оскъдно, за да бъде наречено цикъл, при това кафеникаво (извинявам се за многоцветните обяснения)
та въпроса ми е кой ден да броя за начало на цикъла? днес или първия ден на зацапването? и дали и следващия цикъл ще ми е такъв (то едва ли някой може да каже де), но поне споделете при вас как е било. Трябва да се видя с д-р Стаменов на 3ти ден от следващия цикъл , а не знам за кога да си запиша час    :dontknow:
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Trisequens (трисеквенс) преди АРТ
« Отговор #1 -: Април 30, 2009, 18:28:25 pm »
Литето, не съм пила тези таблетки но от моя доктор знам, че за начало на цикъла се смята деня със "истинско" кървене а не тези през които зацапва.
*
« Отговор #2 -: Април 30, 2009, 18:41:38 pm »
Lisko, и аз така знам, но сега съм малко объркана след тези хапчета. преди миналия опит пих противозачатъчни и тогава въобще нямах кървене между двете опаковки - беше само зацапване. дано се включи някой който е бил на такава терапия
*
« Отговор #3 -: Април 30, 2009, 20:56:59 pm »
Аз пих Трисеквенс 3 месеца преди опита. При мен,като започнах  цикъла доста се обърка - първите два месеца ми идваше 4-5 дни по-рано, а след третата опаковка ми закъсня цяла седмица. Според док. нямало проблем (и аз съм при Стаменов). За първи ден си броиш деня, в който имаш истинско кървене. При мен обикновенно няма зацапване по няколко дни - до 10-12 ч. след зацапването прокървявам обилно.
« Отговор #4 -: Май 01, 2009, 01:04:28 am »
Лите аз не мога да ти помогна по проблема ти, но исках да те питам за какво ти изписа док това лекарство?
*
« Отговор #5 -: Май 01, 2009, 01:25:28 am »
egena, благодаря за споделения опит
*Snow-white* , FSH-то ми беше 22 и нещо на третия месец след стимулацията (преди това беше в норма). На последната контрола хормоните ми бяха така (на 3ти ден от цикъла, правени са в "Надежда", нямам реф. граници):
LH - 3,39
FSH - 4,82
E2 - 91,0
Progesteron - 0,32
AMX - 1.37
Inhibin B - 31.80
както съм написала, и двата ми яйчника се финестрирани. думите на д-р Стаменов бяха че "този курс ще ги събуди, макар и за кратко"
« Отговор #6 -: Май 01, 2009, 12:51:59 pm »
Liteto , през първи и втори цикъл след стимулацията  хормоните ти са били в норма , а на третия цикъл ФСХ е скочило , така ли да го разбирам?
*
« Отговор #7 -: Май 01, 2009, 13:19:31 pm »
fatalwoman, не съм си изследвала хормоните по-рано - нямам идея как са били, но предполагам, че ФСХ-то си е било високо и тогава (стимулираха ме с дневна доза от 450 ед.) - едва на 5-тия месец след стимулацията се нормализира. но от стойността на Инхибина съдя, че положението хич не е розово. дано тази терапия да ми помогне
*
« Отговор #8 -: Май 02, 2009, 14:14:16 pm »
 Здравей мила.Аз също пих Трисеквенс но 3 месеца,заради регулиране нивата на естрадиола и ФСХ.Изписа ми ги д-р Стаменов.Когато започнахме икси-то всички хормони бяха ок.Първия път започнах от 5 ден на цикъла и така без да спирам 3 месеца.Само гърдите ме боляха и станаха по-големи и твърди.Не се притеснявай,пий ги редовно и всичко ще е наред.Успех.
*
« Отговор #9 -: Май 02, 2009, 18:40:14 pm »
Преди  20-тина дни и на мен го изписа д-р Стаменов, за два месеца, но не съм го почвала още. Моето ФСХ се движеше около 6, но последните месеци скочи на 8 почти 9, та обяснено ми беше , че се е получил хормонален дисбаланс. За преглед ми казаха след това, на 2-ри ден