0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Moni_43

Искам бебе, а съм на 43!
« -: Март 23, 2006, 02:55:42 am »
Скъпи момичета, от съвсем скоро ви чета и съм силно притеснена. На 43 години съм и от 3 години се опитваме с мъжа ми да създадем нов живот. Но уви, не става!!! Не можем да открием причината за стерилитета. Мислите ли, че може да е от възрастта ми?
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Искам бебе, а съм на 43!
« Отговор #1 -: Март 23, 2006, 06:42:06 am »
Здравей Мони.На тази възраст е много по трудно но не е невъзможно!!!!Имам позната която в момента е на 41 и е в 5 месец и всичко си е наред.Така че всичко е възможно!!!Направихте ли всички изследвания??? Каде??
Стискам палци  :lol:  :lol:  :lol: Adi
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Искам бебе, а съм на 43!
« Отговор #2 -: Март 23, 2006, 06:58:48 am »
Цитат на: Moni_43
Скъпи момичета, от съвсем скоро ви чета и съм силно притеснена. На 43 години съм и от 3 години се опитваме с мъжа ми да създадем нов живот. Но уви, не става!!! Не можем да открием причината за стерилитета. Мислите ли, че може да е от възрастта ми?

Вярно е, че възраста оказва голямо влияние на репродуктивната способност.Процентите да се забременее на 20 год. са много по-големи отколкото на 40.
Има много материал написан за зачеването и възрастта.Прочети го.
А какво сте правили досега?
Какви изследвания?
Въсрастта ти е такава ,че нямаш време загубене.Намери добър специалист по репродуктивна медицина и не губи нито ден.3 години си е доста чакане.Обикновенно на тази възраст след 6 месеца опити трябва да се потърси лекарска помощ.
За да получиш обаче съвет от момичетата тук,трябва да разкажеш всичко подробно-къде,при кого и какво сте правили.
Започни с МЦ-редовен ли е,на колко време,някакви болки ...
Спермограма на партньора? и т.н.
Аз лично, бих помогнала с каквото мога ,момичетата съшо.
Стискам палци причината да се открие бързо и много скоро една приятна вест да стопли сърцето ти.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
Искам бебе, а съм на 43!
« Отговор #3 -: Март 23, 2006, 08:30:57 am »
Според мен, нямаш време за губене, така че трябва да действате. Потърси квалифицирана помощ в някоя от клиниките по репродуктивно здраве. Възрастта има значение, но не е невъзможно да създадете дете. Така че, заемайте се сериозно с въпроса и пиши какви изследвания сте правили, за да могат момичетата да помогнат с каквото могат.
Искам бебе, а съм на 43!
« Отговор #4 -: Март 23, 2006, 09:26:18 am »
Moni, 3 години опити са много, дори да си на 25.
Моя основен проблем също беше "нямам никакъв проблем", също и мъжа ми, йезуитска диагноза, и ни отне близо 11 години /сега съм на 38/. И както един лекар ми каза, случаите с "диагноза- без проблем", имат наистина малки шансове- освен активна намеса- ин витро напр.
А статистиката си е статистика. Твоя единствен избор е избързването.
Успех!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Искам бебе, а съм на 43!
« Отговор #5 -: Март 23, 2006, 09:42:20 am »
на 43 години, възрастта на жената определено е един от проблемите.
какво значи - не можем да открием причините за стерилитета? вие сами ли не можете или лекарите не могат.
моят съвет - моментално си записвате час за първа консултация в клиника по стерилитет - препоръчвам www.ivf.bg или www.invitro-bg.com - занасяте се там с мъжа ти и с цялата ви досегашна документация от изследвания, и започвате активна работа!
аз бях на 36 години и половина, когато решихме да имаме бебе и без да губя време, веднага се обърнах съм специалист по стерилитет - без да знам дали ми има нещо друго, освен възрастта! ясно ми беше, че на моята възраст часовникът тиктакат много бързо и месеците са ми ценни. затова отидох при специалисти, за да можем бързо да установим има ли някакъв проблем и да действаме по-агресивно по отношение на забременяването.
не е трябвало да се чака толкова дълго, но не е загубена каузата ви!
отивайте бързо при лекарите, които ти предложих, нека ви огледат от всякъде, да ви изследват и да кажат - има ли шанс при вас. ако има - ще ви предложат варианти за активна терапия.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Искам бебе, а съм на 43!
« Отговор #6 -: Март 23, 2006, 09:43:28 am »
маи трябва да потарсите специалист успех :crossfingers:
*
Искам бебе, а съм на 43!
« Отговор #7 -: Март 23, 2006, 12:09:41 pm »
В никакъв случай не се отчайвай! Но трябва бързо да действате.Имаш шанс.Една позната роди на 45.
Искам бебе, а съм на 43!
« Отговор #8 -: Март 24, 2006, 08:59:16 am »
Цитат на: anelka
В никакъв случай не се отчайвай! Но трябва бързо да действате.Имаш шанс.Една позната роди на 45.

А тя лесно ли забреня, имала ли е проблеми?
Дано слънчо огрее и моят дом ...
*
Искам бебе, а съм на 43!
« Отговор #9 -: Март 24, 2006, 09:44:39 am »
stefani, доколкото знам нямаше проблеми но е второ дете с голяма разлика близо 20 г. с първото.
Искам бебе, а съм на 43!
« Отговор #10 -: Март 24, 2006, 17:11:44 pm »
Вече са ти отговорили, но да ти кажа и аз -според мен трябва да бързате, какво установихте като причина след 3г. опити?...............Според мен е нужно да се запознаеш и с рисковете за бебе на тази възраст!
                          Успех