0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Trevojnata1

zona pellucida antitela
« -: Май 20, 2006, 09:07:38 am »
Здравеите моми4ета,

Искам да помоля ако някои се е сбласквал с проблема за антитела срещу зона пелуцида да ми даде малко информация какъв тест се прави - кръв ли се взема или те4ност от фоликула и има ли ле4ение.На кои ден се прави теста и изоб6то вси4ко сварзано с проблема.
Предварително благодаря.
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
zona pellucida antitela
« Отговор #1 -: Май 20, 2006, 12:13:35 pm »
това е част от изследванията за антитела срещу гамети. взима се кръв. няма значение на кой ден от цикъла, дали си яла или пила кафе преди това. прави го доц конова в плевен. може би и на други места го правят но аз не знам къде.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
zona pellucida antitela
« Отговор #2 -: Май 20, 2006, 12:19:14 pm »
в София, в клиниката на д-р Владимиров също се прави.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Anonymous

zona pellucida antitela
« Отговор #3 -: Май 21, 2006, 10:28:39 am »
Лили, благодариа за отговора.А знае6 ли дали има ле4ение?

Джам, аз сам пациентка на д-р Владимиров и знам 4е се прави там.Аз сам много доволна от него и екипа му,независимо от неуспе6ното ми трето инвитро(парвите две бяха с друг лекар) при което се яви съмнението за тези антитела.Таи като сам на много години оба4е тои смята 4е е по-добре да спра с опитите.Таи като спермограмата на мажа ми е нормална оба4е си мислиа 4е ако ги ниама6е тия антитела може би може да успеем по естествен път.Затова се интерисуввам от изследването и ле4ението ако има такова.
*
zona pellucida antitela
« Отговор #4 -: Май 21, 2006, 10:58:20 am »
Аз не мога да разбера дали си правила изследване за антитела с-у зона пелуцида или само се предполага, че има такива???
По този въпрос най-много информация можеш да получиш от д-р Конова от Плевен. Най-добре се свържи с нея. Доколкото знам от нея, това състояние е променливо. Трябва да се повторят изследванията (ако са положителни) след време. Но тя ще ти обясни най-добре.
Мисля си нещо друго. Тази зона пелуцида не се ли преодолява именно с някои от асистираните методи? На мен препоръчаха икси.
Наистина тези антитела пречат на забременяването по етествен път. Така че най-доброто нещо, което можеш да направиш е да отидеш до Плевен и там да направиш изследването. ще ти кажат и какво може да се направи по въпроса.
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
zona pellucida antitela
« Отговор #5 -: Май 21, 2006, 11:10:25 am »
ако имаш възможност заповядай на 10 юни в плевен на нашия ден на репродуктивното здраве. освен доц. конова ще можеш да поговориш с доста други специалисти за твоя случай. ако не обади се на доц конова по тел и се уговорете за среща
064 88 67 90
0888 45 25 56
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

Anonymous

zona pellucida antitela
« Отговор #6 -: Май 21, 2006, 12:35:50 pm »
Лили,

Благодаря за бързия отговор.Аз ве4е писах на доцент Конова,а са6то и на моя лекар,но нямам отговор засега.

Аз сам правила ИКСИ и трите пъти,което преодолява проблема с антителата.Последния пат имах 7 яицеклетки и помолих да сложат половината за обикновено инвитро за6тото сам 4ела 4е имплантационния индекс е по-добър с такива ембриони,отколкото с ИКСИ ембрионите.Не сме предполагали 4е няма да се оплоди нито една,но то4но така стана.После ембриоложката ги "спаси" като ги набоде по-касно но 6ансовете с такива ембриони са минимални,а от останалите 4 имах само един на 8 клетки таи 4е като цяло ка4еството не бе6е добро.Варнахме вси4ките 6(една спря да се дели)но за сажаление резултатът бе6е негативен.То4но поради неоплодените клетки докторат ми обясни 4е наи-вероятно е да имам антителата.Тест не саъм правила.

А ина4е благодаря за поканата,но аз живея в Лондон и няма да имам вазможност да доида,но сам си писала с доцент Конова преди и сам с отли4ни впе4атления от нея.

Ами това е положението.Желая ти успех какъвто и да е проблемът ти и дано си по-късметлия от мен.
*

Anonymous

zona pellucida antitela
« Отговор #7 -: Май 21, 2006, 12:42:42 pm »
Juli7,

Благодаря и на теб,не6то не догледах и ре6их 4е и двете саоб6тения са от Лили, но там сам отгоwорила и на твоите вапроси.
Успех в бебеправенето!
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
zona pellucida antitela
« Отговор #8 -: Май 22, 2006, 14:10:11 pm »
В петък бях на консултация при доц. Конова - специално я попитах ако се открие зона пелуцида как може да се преодолее проблема. Отговора й беше - само с ИКСИ :? .
При теб обаче и трите опита са икси :roll: !!!
Конова ще ти отговори, макар и със закъснение, защото е много заета.
Моля те пиши как се развиват нещата при вас и успех :D
Намерихме нашето синче.