0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

serpafar
« -: Октомври 14, 2006, 15:19:25 pm »
предстои ми икси другия месец/второ поред/.въпросът ми е знаете ли къде мога да намеря серпафар.проверих в някои аптеки,но ми казаха че лекарството не е регистирано и не се внася.благодаря ви предварително :)
*
Re: serpafar
« Отговор #1 -: Октомври 16, 2006, 17:10:09 pm »
Провери в аптека "Диана" срещу АГ "Тина Киркова".
И първото икси ли със серпафар прави? Как се отразява серпафарът на качеството на яйцеклетките?
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #2 -: Октомври 16, 2006, 17:35:55 pm »
благодаря ще проверя.
при първото икси ме стимулираха със серпафар/3-7 ден/и 3 инжекции фостимон от 14 ден.от 4 фоликула и естрадиол 1300 ми изкараха само 1 годна яйцеклетка и една куха.вторият ми опит ще е пак със серпафар, но инжекциите ще ги включим 7 ден.според савова целта е от серпафара да  се откроят няколко фоликула , които да стимулираме, защото съм с поликистозни яйчници.
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #3 -: Октомври 16, 2006, 20:36:56 pm »
Аз съм пила хапчета Серпафар, купих си ги от аптека Диана - с/у Тина Киркова, но това беше преди около 2 години. Но все пак провери там.
*
« Отговор #4 -: Октомври 17, 2006, 12:26:45 pm »
от 4 фоликула и естрадиол 1300 ми изкараха само 1 годна яйцеклетка и една куха.

При мен се получи нещо подобно - 4 фоликула, от които извадиха само 2  яйцеклетки, и то негодни. Повече няма да опитвам с хапчета, защото в моя случай явно оказват негативно влияние върху качеството на яйцеклетките. Мисля да пробвам пак с лека стимулация, но с мерионал.
При условие, че и при теб се е получило така, незнам доколко е удачно да опитваш пак със серпафар  :roll:, но най-вероятно д-р Савова има нещо предвид щом препоръчва тази схема  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #5 -: Октомври 17, 2006, 16:19:39 pm »
савова смята, че при класическото инвитро ще тръгнат много фоликули, защото съм с поликистозни яйчници и че ще стане хиперстимулация.не зная ,пробвам и този път с хапчета/ако намеря, защото и на диана няма серпафар/, а ако нищо не се получи догодина ще го мислим
« Отговор #6 -: Октомври 20, 2006, 15:55:27 pm »
И при мен сепрафарът не даде добри резултати - от единия фоликул не се извади нищо, а от другия - куха яйцеклетка, а сега ми пунктираха един на естествен цикъл без медикаменти - яйцеклетката е хубава.
Бях заедно с една мацка, която беше с клостилбегит и 4 фоликула с различни размери - извадиха 2 яйцеклетки и двете се оплодили ин-витро, така че явно реакцията е доста индивидуална.
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #7 -: Октомври 20, 2006, 16:11:25 pm »
    Мацки, серпафар и клостилбегит е едно и също лекарство , на разлиечн производител. Серпафара е за предпочитане, тъй като е по-пречистен. Мисля обаче, че в момента го няма на пазара.
    Аз не бих правила стимулация за ин витро с тези препарати. В овечето случаи стават некачествени яйцеклетки, а и лигавицата изтънява. Това е поне мнението на моят док.

*
« Отговор #8 -: Октомври 20, 2006, 16:14:44 pm »
И аз се уверих, че не влияе добре върху качеството - било серпафар, клостилбегит или серофен. Сигурно обаче е индивидуално - сума ти и народ забременява с клостил  8O / с инсеминация или без/

*

klemi

« Отговор #9 -: Юли 03, 2009, 22:13:51 pm »
Здравейте. Моля за съвет. Пия серпафар трети месец като миналия и този месец ми е в комбинация с дуфастон. Имам ужасно подуване на корема, да не споменавам за болките...
Вече не знам какво става
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #10 -: Юли 04, 2009, 02:10:45 am »
Правят ли ти фоликулуметрии по време на стимулацията? Защото щом е подобен на клостила той стимулира овулацията. А при стимулация трябва да те следят.