Ами няма според мен лично. Аз даже не съм наясно какъв точно им е предметът на дейност и какви са им правомощията. Ама ако съдя по това, което се излъчва по детските канали - самият вид на филмчетата и постоянното сипане на "прелестни и възпитателни" реплики.... то е чудо и потрес. У нас въпросът е решен с кодиране на най-идиотските канали, друго няма какво да направя.
Относно въпросната песен - не съм се заслушвала в детайли в текста й, но лично за мен - вулгаризмите в същия не са проблем. Тя не е предназначена за детска аудитория първо, а и не може да се налага цензура на всичко отвсякъде, понеже не било възпитателно за децата ни едно, или друго. Светът все пак не е място предназначено само за деца, обитава се и от доста възрастни. Е...не може само "Зайченцето бяло" да върви по радиостанциите
Лично аз пък съм фен на рапът като стил, харесвам и песни на местни групи и изпълнители, същите - не са със супер изискани текстове, но мен си ме кефят. Слушам си ги в колата, Дани също ги слуша, харесват му, припява си някои - не съм забелязала от това да е станал нещо изкривен, невъзпитан и пр. Преди да проговори - слушаше с мен рок и Металика, на англ. естествено, но не разбира езика и като взе да разбира - от това, което аз си пускам, взе да предпочита БГ-рап, просто защото може да повтаря някои от думите. Като например: "Луди хора, AMG отбора, 6,3 мотора..."
Е, не виждам трагедия в тези му "песнопения", всъщност е много сладък като ги пее, понеже и "рапира" със съответните жестове и прави съответните физиономии. Пак си казва "Добър ден", "Довиждане", "Лека работа", Приятна вечер", "Благодаря", ако ще една салфетка да му подам.... Та ми е прекален тоя тръш за някаква песен, текста й, та разследване чак. За какво "баране" и на какво става дума в конкретната песен - изобщо не би могъл да сгрее. У нас думата за тези неща всъщност е "пипам", та... Пък когато вземе да сгрява и такива "тънки детайли" - ще е на възраст да знае къде е уместно и кога, къде не е да я употреби. Ще научи с възрастта още куп кофти думи и изрази и ще ги ползва 100% - всички сме минали по този път все пак и не сме станали някакви върли простаци, понеже знаем куп кофти думи и изрази. Знаем също така, че не бива и да ги ползваме в общия случай, или си го позволяваме, ама насаме примерно, за изпускане на парата. Аз - в колата, като съм сама и някой път така нареждам някой "колега-шофьор" извършващ идиотски действия, че и сърбин ми завидял на...речника.
Просто август, лятна пауза, телевизиите се чудят с каква дивотия да запълнят програмката.