0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
За слабостимулиран цикъл - IVF
« -: Април 10, 2006, 12:59:31 pm »
Момичета, ако може да обсъдим вариантите - класическо инвитро и слабо стимулиран цикъл. При мен случая, е че правя с малко лекарства много яйцеклетки, но съм склонна към хиперстимулация. Започвам следващия месец второто си инвитро. Чудя се дали да го правим с декапептил или диферелин за подтискане на хипофизата и после инжекция всеки ден, както е в класичесия случай. Много ме е страх от нова хиперстимулация . Варианта, който обмислям и правят в моята клиника е примерно Мерионал през ден. Рисковете са , че стават по-малко яйцеклетки и процесът не е така 100% контролиран / може някой фуликул да се пукне, преди пункцията и т.н/Предполагам, че има и други недостатъци. С док ще го обсъждам следващата седмица. Знам, че имаше подобна тема преди време, изчетох я внимателно, но още се клатушкам между двата варианта. Искамда попитамспециално Мели какво и е мнението. Доколкото се виждам как реагирам - 5-6 фуликула ще има при всички положения.
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*
« Отговор #1 -: Април 10, 2006, 13:54:11 pm »
Здравеи Ели :) Ще споделя моя опит ,пък дано съм полезна с нещо.Първите ми 2 опита бяха с Декапептил депо и в 2-та случая бях със хиперстимулация ,както сама разбираш ,беше  много гадно изживяване -бях много уплашена Скоро направих 3-тия си опит с Оргалутран и Пурегон.Много се двоумяхме как да направим стимулацията,тъи като от една страна имах вече 2 хиперстимулации,а от друга бяха минали 2 години от последния опит ,а  вече съм на 36...мислех си ,че едва ли ще реагирам както преди.Всичко мина перфектно-нямах хиперстимулация,чувствах се много добре ,а качеството на яицеклетките  беше много добро-16 фол,от които 13 зрели яицеклетки и всички се оплодиха.Ами това е от мен ако те интересуват подробности -питай.Желая ти успех :)
*
« Отговор #2 -: Април 10, 2006, 13:58:10 pm »
Еличка, на мен също ми препоръчаха стимулация с Мерионал, поради склонност към хиперстимулация. Блокажът май с Диферелин го мисли докторката. Аз възприех тази идея и даже се отказах да кандидатствам по касата, защото от там щяха да ми дадат Гонал и Пурегон евентуално. Надявам се тази схема да е успешна, при мен ще е за първи път.
Желая ти от все сърце късмет!
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
« Отговор #3 -: Април 10, 2006, 15:13:42 pm »
Момичета, благодаря за постингите! Надявам се нещата най-после и при нас да се случат! Дивна,  а какво става с теб , кога е теста :wink: Стискам палци :lol:
*
« Отговор #4 -: Април 10, 2006, 16:47:33 pm »
Цитат на: Eli7
Момичета, благодаря за постингите! Надявам се нещата най-после и при нас да се случат! Дивна,  а какво става с теб , кога е теста :wink: Стискам палци :lol:[/quot

Нещата при мен не са благоприятни.Скоро ще се разбере и ще пиша.Инак теста е в петък.
« Отговор #5 -: Април 10, 2006, 18:23:56 pm »
Мерионал какъв препарат е? Сходен ли е с Меногон (поне звучат сходно :oops: )
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #6 -: Април 10, 2006, 18:48:47 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Мерионал какъв препарат е? Сходен ли е с Меногон (поне звучат сходно :oops: )

Да, това е комбинация от ЛХ и ФСХ, уринарен е, швейцарски. Чистият уринарен ФСХ на същата фирма се казва Фостимон.
*
« Отговор #7 -: Април 10, 2006, 18:58:30 pm »
Мерионалът е високопречистен уринарен препарат. Твърдят, че се понася се понася по-добре и няма странични ефекти. Друго предимство е по-ниската цена от тази на рекомбинантните (като пурегона).
« Отговор #8 -: Април 10, 2006, 19:04:09 pm »
И за да сме съвсем точни - вносителя:
http://www.mldtrading-bg.com/merionalkhpbg.htm
*
« Отговор #9 -: Април 11, 2006, 10:01:22 am »
Момичета, супер сте! В моя случай съм решила да не си блокирам хипофизата, според вас какви плюсове и минуси носи това? Поне при леките стимулации знам , че няма декапептил и диферелин.