0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

miumiu

витамини Матерна
« -: Септември 30, 2005, 13:17:13 pm »
Здравейте момичета!

Може би вече сте говорили по тази тема , но все пак искам да ви попитам за мнението ви за витамините Матерна, защото това което прочетох доста ме озадачи!

Някой пил ли ги е , имате наблюдения!!!Благодаря ти
*
витамини Матерна
« Отговор #1 -: Септември 30, 2005, 13:32:34 pm »
miumiu, първо - да ти кажа и аз честито и лека бременност!
Колкото до въпроса ти, мосля, че е най - добре да се регистрираш в Клуб "Бъдещи и настоящи майки" в Dir.bg - zaщото там ВСИЧКИ са бременни или са били и имат много повече опит.
Иначе, лично аз, за краткото време, докато бях бременна, пиех само фолиева, питах лекаря ми за ддруги витамини и той ми каза - просто се храни разнообразно и здравословно.
витамини Матерна
« Отговор #2 -: Септември 30, 2005, 14:02:10 pm »
Мисля, че тези витамини плюс Малтофер /за анемия/ се изписват на всички бременни, ако няма други проблеми.
И аз съм ги пила.
витамини Матерна
« Отговор #3 -: Септември 30, 2005, 15:11:53 pm »
Аз пък чух, че напоследък ги отричали.
Матей - 1.04.2006 г
*

Anonymous

витамини Матерна
« Отговор #4 -: Септември 30, 2005, 16:35:19 pm »
Тези витамини ги пих през 1-та си бременост и много повръщах от тях. Сега пак съм бременна и докторката (вече е друга) ми каза, че са излишни ако се храниш правилно. Пия само фолиева киселина.
*
витамини Матерна
« Отговор #5 -: Септември 30, 2005, 19:44:28 pm »
Аз знам така: първия триместър се пие фолиева, но реално тя е най-важна за първия месец на бременността затова е желателно да започнеш да я пиеш поне 3 месеца преди забременяването, а матерна и други витамини се изписват за през втори и трети триместър на бременността.
Специално за Матерна се коментираше, че има много калций и се калцирали костите на бебето от рано, което не било хубаво - лично аз обаче никога не съм гледала съдържанието на тези витамини, така че по-добре провери - това просто ми остана в съзнанието от всичко изчетено по темата витамини.
*
Матерна
« Отговор #6 -: Октомври 07, 2005, 16:04:16 pm »
И аз съм за пълноценното хранене, а не за изкуствените витамини.Сега целогодишна има всичко на пазара.
*

baba_mravka

витамини Матерна
« Отговор #7 -: Ноември 24, 2005, 11:57:31 am »
И аз да се включа с въпрос за Матерна-та :)
Моят гинеколог ми предписа Матерна-та още от началото на бременността, но от двама лекари вече чух че не било хубаво да се пие в началните месеци.
Вие какво ще споделите?
*

ivpif

витамини Матерна
« Отговор #8 -: Февруари 10, 2006, 10:51:47 am »
Аз съм бременна от много скоро и вече пия TOP LEVURE, знам ги от приятелка която вече ще ражда.Твърди че от Матерна все й се гадило и се чувствала ужасно, после й изписали тези- нови са и казват че са по-добри от всички други. На мен много рядко ми призлява, до сега не съм имала критични моменти/не съм повръщала - в 5 г.с. съм/.Може би ми е рано, само дано не съм зле, че още на лекар не съм ходила.
Успех и лека бременност на всички ви.
витамини Матерна
« Отговор #9 -: Февруари 10, 2006, 11:37:40 am »
Вече не я препоръчват защото фонтанелата на бебето се втвърдява и при нормално раждане е травмиращо както за бебето така и за майката.
Моят лекар ми каза че преди 3-ти месец е рано за подобни витамини.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
витамини Матерна
« Отговор #10 -: Февруари 10, 2006, 18:36:45 pm »
Цитат на: Cvetelina
Вече не я препоръчват защото фонтанелата на бебето се втвърдява и при нормално раждане е травмиращо както за бебето така и за майката.

И още едно мнение от страна на гинеколозите съм чувала напоследък, че матерната изкуствено напомпва плода, а това незнам си как влияело на организма на бебето. Съжалявам за оскъдната информация но не съм стигала до там да пия витамини заради бременност.  :(
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
витамини Матерна
« Отговор #11 -: Февруари 11, 2006, 09:47:54 am »
Чесно да кажа аз с дъщеря ми пиех Матерна през цялото време - това беше преди 7 години и всички препоръчваха пиене на Матерна. Дъщеря ми се роди 2,950 кг., а за фонтанелата при раждането не съм имала проблем - ние сме с малки глави генетично и тя излизе много лесно. Единственото, което мога да кажа и което би могло да има връзка с бързо втвърдяване е , че на 5 месеца предната фонтанела и се беше почти втвърдила, което се видя странно на някои доктори, таме караха на и проведем изследвания, за да установят, че си е нормална. Само я поизмъчихме!
Матей - 1.04.2006 г
*

kareliya

витамини Матерна
« Отговор #12 -: Февруари 11, 2006, 23:56:28 pm »
На мен лично ми изписаха МАТЕРНА веднага след трансфера.По 1 табл. на ден.Нямала съм странични ефекти.Докато моя приятелка в 3 мес. получи алергичен шок от тях.Май всичко зависи от организма.
витамини Матерна
« Отговор #13 -: Февруари 15, 2006, 09:16:56 am »
Е, в такъв случай е по-добре без тях, си мисля аз. Хайде към пазара за плодове и зеленчуци... :)
Бъди себе си!
витамини Матерна
« Отговор #14 -: Април 01, 2006, 12:41:01 pm »
На мен единият лекар ми ги предписа , а другият при който ходя и който ми помогна сега да съм бременна категорично ми ги забрани.
Според него тези витамини не са подходящи за българките , като организъм и сруктура , а са създадени за американките. След пиенето на Матерна бебетата стават много едри и костите им са по- твърди, така раждането става по- трудно и за бебето и за майката.
Може да загубиш битката , но важното е да спечелиш войната.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
витамини Матерна
« Отговор #15 -: Април 01, 2006, 12:47:57 pm »
Градски легенди са това за вредата от Матерната. Единствено жени, на които "не им понася", имат основание за отрицание. Само с добро хранене е трудно да се набавят необходимите на бебето и бременната вещества.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу