Налага ни се да им се доверим. Понякога докато стигнем да "нашият" лекар минаваме през безброй специалисти, може да стигнем и до лекар 15, стига да е необходимо.
Повечето наистина са добри, но са специалисти в определена област и често /логично е/ обръщат внимание на областта, в която са най-сигурни и опитни.
Аз например си горих раничката при лекар 1
Правих си снимка на тръбите при лекар 2
Лапароскопия ми прави лекар 3
Ходех при лекари 4 и 5
Инсеминация ми направи лекар 6 /засега последен/
Последният е засега "точният", но да видим докога ...
Опитите ни датират от 2003г- септември и чак сега /случайно/ ми откриват проблем с щитовидната жлеза - никой от шестимата не се е сетил да провери как са нещата там, а чета, че това е вероятна причина и за ендометриоза /от която се лекувах доскоро/.
Нито раничките, нито гъбичките /доколкото знам/ могат да са причина за липса на бременност. Гъбичките са опасни за плода /по време на бременността и при раждане/, но за друго...? Раничката е опасна за теб - води се "прекарцином" и ако не се обърне внимание, може да доведе до рак на маточната шийка /да не дава Бог/.
Според мен, потърси клиника по стерилитет и изследвайте нещата едно по едно, така се отхвърлят възможните причини по метода на изключването. Зареди се с търпение, защото това отнема доста време. Въпрос има и за мъжкият фактор - не го забравяйте! Според последни проучвания в около 50 % от случаите стерилитета се дължи на него.
Каквото и да решиш, вяра в лекарите не губи, разбира се е нужен и известен реализъм, но все пак са помогнали на много хора да прегърнат своите бебчета.