0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Макар и баналана тази тема за мен е все още неизяснена.

Каква е историята:

Опитвам забременяване от 2 години - неуспешно.
Правя по-сериозни изследвания и прегледи от 6 месеца - до момента колкото лекари, толкова мнения и ето ви казус:
 Лекар 1 не открива никакви причини. Лекар 2  открива раничка при прегледа и казва това е причината. Лекар 1 отговаря, че тя не може да е причина, препоръчва мазане. Лекар 2 казва невъзможно с мазане - трябва горене.
Аз решавам, че ще се доверя на лекар 2 защото е по-опитен.
Лекар 2 съответно прави изгарянето, но не проверява бактериалната среда преди манипулацията. Лекар 1 също не обелва и дума за подобно изследване.
В крайна сметка течение има преди и след изгарянето (и двамата лекари го констатират, но не реагират) - а след изгарянето се появи и сърбеж. Аз лекувам гъбички редовно... от години, но нито един от лекарите до момента не ми е обърнал внимание на това като на проблем. Питам се ЗАЩО?

Възможно ли е наличието на гъбички да е причина за липсата на бебе и за раничката?

Сега отивам на лекар 3 ... Лекар 1 и 2 се водят най-известни специалисти в областта на стерилитета (лекар 1) и на раковите заболявания (лекар 2). Сега отивам при лекар 3 - обикновен гинеколог:)
Как да се довери човек на лекарите?
Re: Ранички, гъбички, забременяване и лекарите...
« Отговор #1 -: Февруари 24, 2008, 16:44:21 pm »
Налага ни се да им се доверим. Понякога докато стигнем да "нашият" лекар минаваме през безброй специалисти, може да стигнем и до лекар 15, стига да е необходимо.
Повечето наистина са добри, но са специалисти в определена област и често /логично е/ обръщат внимание на областта, в която са най-сигурни и опитни.

Аз например си горих раничката при лекар 1
Правих си снимка на тръбите при лекар 2
Лапароскопия ми прави лекар 3
Ходех при лекари 4 и 5
Инсеминация ми направи лекар 6 /засега последен/  :lol:
Последният е засега "точният", но да видим докога ...
Опитите ни датират от 2003г- септември и чак сега /случайно/ ми откриват проблем с щитовидната жлеза - никой от шестимата не се е сетил да провери как са нещата там, а чета, че това е вероятна причина и за ендометриоза /от която се лекувах доскоро/.

Нито раничките, нито гъбичките /доколкото знам/ могат да са причина за липса на бременност. Гъбичките са опасни за плода /по време на бременността и при раждане/, но за друго...? Раничката е опасна за теб - води се "прекарцином" и ако не се обърне внимание, може да доведе до рак на маточната шийка /да не дава Бог/.

Според мен, потърси клиника по стерилитет и изследвайте нещата едно по едно, така се отхвърлят възможните причини по метода на изключването. Зареди се с търпение, защото това отнема доста време. Въпрос има и за мъжкият фактор - не го забравяйте! Според последни проучвания в около 50 % от случаите стерилитета се дължи на него.
    Каквото и да решиш, вяра в лекарите не губи, разбира се е нужен и известен реализъм, но все пак са помогнали на много хора да прегърнат своите бебчета.
« Отговор #2 -: Февруари 26, 2008, 14:40:39 pm »
За съжаление аз почнах от клинка за стерилитет и съм на път да отида при най-обикновен гинеколог ... Когато трябваше да взема решение, как да лекувам раничката и преди да отида при лекар 2 именно специлистът по стерилет ми каза следното " Ами тя раничката, не пречи, но ела след 2 седмици да направим фоликомертия и си купи и лекарство да я мажем...но няма да спираме опитите през това време..." Как ви звучи това? Раничката ще се маже с лекарство,което вероятно ще накара лигавицата да се бели и кърви, но с опитите за забременяване няма да се спира. Аз не съм професионалист, но това ми се струва абсурд от гл.т на елементарна хигиена, която трябва да се спазва при лечение на ранички.
А проблемите със щитовидната жлеза - аз се замислям дали да не
 със сигурност се откриват само случайно
« Отговор #3 -: Февруари 26, 2008, 14:45:20 pm »
Натиснах без да искам публикувай вместо преглед на предходния отговор и затова последното изречение остана недовършено. Исках да попитам какви изследвания трябва да се пуснах за щитовидната жлеза? Чувала съм, че проблема може да се носи с години без да има никакъв симптом за него.
*

wild cat

• 404
  • Няма начин да няма начин!
« Отговор #4 -: Февруари 26, 2008, 15:11:35 pm »
Скъпа Geritta2002, най-добре си пусни хормони и антитела на щитовидната жлеза - TSH, FT3, FT4, TAT и MAT  /преди 10 дни ми струваха 52 лв./. След като са ти готови изследванията отиди на добър ендокринолог за преглед и ехография. Желая ти успех! :wink:
*
« Отговор #5 -: Март 26, 2008, 10:16:07 am »
здравей,Geritta2002!
да така е - не можем да се доверим на един лекар,минаваш през много!
аз напр.минах през:
1лекар-обикн.гинеколог-снимка на тръби
2лекар-обикн.гинеколог-хормони и цитонамазки
3лекар-професор-гинеколог-лапароскопия според който нямам проблеми!
4лекар-по стерилитет-за инвитро,така и не се стигна до него!защото според този специалист имам проблем с хормоните/ИЯР/ И ЗА ТОВА НЯМА ЛЕЧЕНИЕ
5лекар-специалист акушер-гинеколог-за хистероскопия
върнах се при лекар№2/обикн.гинеколог/тя казва:има лечение,не се отчайвай!предписва ми
хормони за да стабилизирам фсх
сега след 2месеца отново замислям да посетя друг лекар№6-по стерилитет пък ще видим!
дали е този когото търся!

по повод гъбичките-аз бях с постоянни,дори си мислих,че вече може да е хронично,но...след хистероскопията при мн.добра лекарка и огромен проблем в матката-изчезнаха! 
съмняваме,че тази твоя раничка води до тях!
потърси добър специалист,ако искаш ще ти кажа коя лекарка ми направи хистеро-опитай и при нея!тя се занимава точно с тези проблеми!
пиши на лс за да не правим реклама тук!макар,че с най-голямо желание бих й направила! :D
*
« Отговор #6 -: Март 28, 2008, 15:29:19 pm »
Защо да не кажеш коя е лекарката,нали разрешават да се пишат имена,а останалите момичета да са информирани  :),не мисля,че някой ще направи проблем за това.(дано не се лъжа,че е така)
*
« Отговор #7 -: Март 28, 2008, 15:55:27 pm »
Раничката ще се маже с лекарство,което вероятно ще накара лигавицата да се бели и кърви, но с опитите за забременяване няма да се спира.

Раничката няма нищо общо с маточната лигавица. Кървене има ден-два само. Няма причина да спирате опитите, ако не е открита инфекция при един от двамата партньори.
Опитай да се спреш на един, най-много двама лекари.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #8 -: Март 28, 2008, 16:21:31 pm »
по повод гъбичките-аз бях с постоянни,дори си мислих,че вече може да е хронично,но...след хистероскопията при мн.добра лекарка и огромен проблем в матката-изчезнаха! 
На проблем в матката ли са се дължали?
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
*
« Отговор #9 -: Март 29, 2008, 13:15:10 pm »
здравей,juli4ka!
На проблем в матката ли са се дължали?
не се плаши мила,незнам с точност дали се дължи на проблем в матката-не съм толкова компетентна! :D
при мен се е получило така!имах чуждо тяло в матката/кост/-не ми се обяснява много и това е било причината за честите инфекции!според док.Е.Тюфекчиева-майчин дом-софия
там ми направиха хистероскопия и ...
тя се занимава точно с тези проблеми-колпоскопии,ранички,конизация и т.н.
« Отговор #10 -: Май 07, 2008, 13:14:04 pm »
Положението се утежнява...
Не стига цялата чуденица и каша, ами сега се появи и кафяво течение преди цикъл, което ме побърква. От два месеца почнах отново с опитите  и хоп проблем с предменструално кафяво течение. Между другото относно гъбичките ме посъветваха да правя правя промивки със сода - редки на 10 дни и нямам оплаквания откато пробвах , но пък се появи това течение.
 Най- интересното относно лекарите - открих, че е по трудно да посетиш обикновен гинеколог с добра репутация отколкото лекар от специализирана клиника... вероятно е и заради заплащането, тъй като обикновените гинеколози работят със здравната каса и с множество  застрахователи, а за клиниките трудно се възстановяват разходите.
Много ми се иска да се спра на един лекар и съм склонна да го направя, но на кой точно - избора е най-труден, а времето си лети.
« Отговор #11 -: Май 08, 2008, 18:42:37 pm »
За гъбичките си направи микробиологическо изследване и тогава трябва да ти бъде назначено лечение. За избора на лекар не знам какво да кажа. Из сайта има и други мнения по въпроса.
*

sem.Simpson

« Отговор #12 -: Юли 04, 2009, 15:07:10 pm »
Imam edin problem... ot godina i pol. otkakto imam gadje na vseki mesec i polovina po4ti mi se poqvqvat gubichki.Hodih na ginekolozi,praveha mi izsledvaniq,pieh antibiotici,hap4eta...gadjeto mi i toi hodi na lekar imu kazaha,che nqma nishto... Obache az do den dneshen prodaljavam da si imam neshtoto kato gubichki...Normalnite simptomi... beli parcali mi izlizat i nepriatniq miriz. Chudq se,zashto sled kato mi praveha i izsledvaniq, i sled pieneto na hap4eta Az prodaljavam da gi imam.Pritesnqvame tova neshto,zashtoto pri ginekolozite, pri koito hodeh... sa stari v zanaqta i ediniq mi kaza,che imam gubichki,koito mu se vijdali kato hronichni.Otidoh pri druga ginekolojka,koqto e dosta vazrastna i tq mi kaza,che nqmam gubichki,a nqkakva bakteriq... i mi predpisa nqkakav raztvor..I vaprosa mi e, nqkoi dali sluchaino moje da mi kaje na kakvo moje da se dulji tova postoqnno zarazqvane...Dali na men mi ima neshto ili gadjeto mi e zarazen i mi prehvarlq bolesti bez da podozira.Daje me obvinqva i mene,che sum bila pravila sex s drugi,a az ot kakto sum s nego sum s nego... Ako Nqkoi ima,koito e imal podobni problemi molq da mi pishe,zashtoto naistina me pritesnqva tova neshto  :(

бел. мод: Пиши на кирилица!
« Последна редакция: Юли 04, 2009, 18:18:19 pm от Елфи »
« Отговор #13 -: Юли 05, 2009, 10:58:41 am »
Макар и баналана тази тема за мен е все още неизяснена.

Каква е историята:

Опитвам забременяване от 2 години - неуспешно.
Правя по-сериозни изследвания и прегледи от 6 месеца - до момента колкото лекари, толкова мнения и ето ви казус:
 Лекар 1 не открива никакви причини. Лекар 2  открива раничка при прегледа и казва това е причината. Лекар 1 отговаря, че тя не може да е причина, препоръчва мазане. Лекар 2 казва невъзможно с мазане - трябва горене.
Аз решавам, че ще се доверя на лекар 2 защото е по-опитен.
Лекар 2 съответно прави изгарянето, но не проверява бактериалната среда преди манипулацията. Лекар 1 също не обелва и дума за подобно изследване.
В крайна сметка течение има преди и след изгарянето (и двамата лекари го констатират, но не реагират) - а след изгарянето се появи и сърбеж. Аз лекувам гъбички редовно... от години, но нито един от лекарите до момента не ми е обърнал внимание на това като на проблем. Питам се ЗАЩО?

Възможно ли е наличието на гъбички да е причина за липсата на бебе и за раничката?

Сега отивам на лекар 3 ... Лекар 1 и 2 се водят най-известни специалисти в областта на стерилитета (лекар 1) и на раковите заболявания (лекар 2). Сега отивам при лекар 3 - обикновен гинеколог:)
Как да се довери човек на лекарите?

:Dздравеи мила аз стигнах до лекар5слава богу не 15ти и съм доволна в клиниката на др Щерев мария коновалова.Направи ми цветна снимка -проходими тръби.пиша това защото е много ва жно и още доста иследвания.аз също имам рани4ка на шииката от 9 години от 4 се опитвам да забременея никои доктор не ми е казал че това е проблем.Колкото до сврбежите УЖААААААААС неможех да ида никвде от срам рвката ми беше все  там отидох при номер 4 исписами гиналгин дуфастон и слава богу до сега нямам таквж проблемно тези бвха за забременяване .свщо така един препарат за интимно миене разрежда се с вода много ми помогна струва 11лвтврси в аптеките TRIKLOBAKTER
« Отговор #14 -: Юли 09, 2009, 15:43:31 pm »
Триклобактера миналата година ме спаси на морето...Всеки ден промивки след плажа и нямах замърсявания после. А по принцип лесно хващам...  :wink: