0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Прогестерон и дуфастон?
« -: Април 07, 2006, 20:54:44 pm »
Пак зравейте момиьета, виждам ье пак не съм си задала въпроса където трябва  :wink: , та открих нова тема. Изкам да ви попитам какво е мнението ви за моята ситуация/ Аз  нямах овулация този месец ( в понеделник ме гледаха на ваг.екограф) , но в същия ден (в края на цикъла) ми взеха кръв за изследване само на прогестерона; на 3ти ден ще правия за останалите хормони. Но ьетох във форума ье това се прави само след доказана уволация, а аз  нямам.
 А инаье преди 1 год и 4месеца ми изследваха всиько- тръби, ьормони, тогава овулирах. Но за 4-5 месеца пак пих от тогава диане35 (като противозаьатъьни) и сега от 7 месеца пак не става.        
   Гинеколожката ми не е кожудерка- 1 от признатите експерти е тук (живея във Франция), но ми е неудобно да и завъния сега да питам. Предписа ми дуфастон? Това май не е логиьно от това което проьетох тук. Какво мислите?
  Резултата от изследването е 13,5 за прогестерон-а; това не е ли многа за някой , който не уволира?
  Целувки на всиьки сродни душиьки
*
Прогестерон и дуфастон?
« Отговор #1 -: Април 09, 2006, 10:20:34 am »
Здравей,а какви са референтните стойности мила? :roll:
Прогестерон и дуфастон?
« Отговор #2 -: Април 09, 2006, 10:51:50 am »
Здравей Neva,
Tвоя въпрос ме изнанада, казах ви ье съм още доста невежа. На листа е написано само  PROGESTERONE .... 13, 5 mcg/l (мислех ье е това стойността).
По натататък с съвсем дребни букви е написано:
phase follic. 0.1-2.2 mcg/l
phase lutérale 3.2-33 mcg/l
hommes (мъже?) 0.2-3.5 мсг/л.
Друго няма. Останалите хормони трябваше да са на 3 ти ден пак , но този месец ще пропусна, падна се съботата.
Не ми се смейте много, но затова и много не питах гинеколожката - веднага си помислих ье във форума ще намея отговорите, но всиько е май доста индивидуално. ще поьна да разпитвам и да ви предавам информацията, може пък да помогне на някой все пак. Ако имате въпроси за лекарсва или за процедурите тук ще се радвам да ги задам също.
ЦЕЛУВКИ  :D
*
Прогестерон и дуфастон?
« Отговор #3 -: Април 09, 2006, 11:28:13 am »
Цитат на: Viarvam
Здравей Neva,
Tвоя въпрос ме изнанада, казах ви ье съм още доста невежа. На листа е написано само  PROGESTERONE .... 13, 5 mcg/l (мислех ье е това стойността).
По натататък с съвсем дребни букви е написано:
phase follic. 0.1-2.2 mcg/l
phase lutérale 3.2-33 mcg/l
hommes (мъже?) 0.2-3.5 мсг/л.
Друго няма. Останалите хормони трябваше да са на 3 ти ден пак , но този месец ще пропусна, падна се съботата.
Не ми се смейте много, но затова и много не питах гинеколожката - веднага си помислих ье във форума ще намея отговорите, но всиько е май доста индивидуално. ще поьна да разпитвам и да ви предавам информацията, може пък да помогне на някой все пак. Ако имате въпроси за лекарсва или за процедурите тук ще се радвам да ги задам също.
ЦЕЛУВКИ  :D

Значи ти си изследвала прогестерона на края на менструацията така ли?Иначе занапред за да се ориентираш в показателите на хормоните-гледай точно дребните буквички в зависимост от това кога си се изледвала те са най важни :wink:
Хормоните можеш да си направиш от 3-5 ден след М така че не късно ако се касае за тази събота /в която не си ги изследвала/
А и тук никой няма да ти се смее за зададените въпроси :balk_21:  Късмет и скоро preggo