Здравей, pgzenga:)
Както man ти е споменала аз съм точно с твоите проблеми:) - хиперфункция на щитовидната жлеза /TSH много ниско, даже като ми откриха проблема беше по-ниско и от твоето 0.007, FT4 почти с твоите стойности, FT3 малко над нормите/ и Тиреодит на Хашимото /повишените нива на ТАТ и МАТ говорят за това/.
Искам да те успокоя, че няма нищо страшно и наистина разковничето /пак както man е казала:)/ е в намирането на добър ендокринолог, който ще ти помогне. Аз самата посетих 4ма ендокринолози докато преценя на кого да повярвам за необходимата доза лекарства за моя организъм, а повярвай ми всички различни дози ми изписваха:(( - все за една и съща диагноза. Хапчетата са доста силни затова най-важното е според мен да ти се нацели дозата пропицил /или метизол по-евтиния вариант/, който да приемаш.
Аз самата пия вече 2 месеца лекарства и резултатите ми са доста окуражителни /TSH ми е вече 0.18, а FT 4 влезе в норма/ като имаш впредвид, че се доверих на ендокринолога, който ми изписа най-ниската доза лекарства.
А за антителата какво да ти кажа - останах с впечатление, че са много малко ендокринолозите които им обръщат внимание за съжаление. За тях или не изписват нищо или селен. Но пак е добре с ендокринолог да го обсъдите в каква доза да приемаш минерала и дали се налага да е комбиниран с аспирин. Много се влияят от стрес....опитай да си по-спокойна доколкото е възможно. При мен точно от притеснение за 1 месец скочиха двойно:((
Ами това е миличка от мен, късмет и ако има нещо питай, ако мога ще помагам. Но на този момент според мен е най-важното да си намериш добър ендокринолог на когото да се довериш.Така борбата на половина е спечелена:)