0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Калций, магнезий и цинк за бременни?!
« -: Април 10, 2006, 14:14:49 pm »
Момичета, някоя от вас може ли да ме посъветва, какви минерали може да се приемат по време на бременността?
Walmark пишат за Калмацина, че са подходящи за бременни, но не и за деца под 3 години?!?!?! Нещо не ми се връзва!
Много бременни страдали от калциева анемия, заради големия разход покрай плода, а как може да се избегне това?
Re: Калций, магнезий и цинк за бременни?!
« Отговор #1 -: Април 10, 2006, 14:33:11 pm »
Цитат на: ushco
...Много бременни страдали от калциева анемия, заради големия разход покрай плода, а как може да се избегне това?

За това мисля, че ще трябва доктора следящ бременната да пусне изследване и да прецени, какво и колко да се пие!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Калций, магнезий и цинк за бременни?!
« Отговор #2 -: Април 10, 2006, 14:52:40 pm »

Walmark пишат за Калмацина, че са подходящи за бременни, но не и за деца под 3 години?!?!?! Нещо не ми се връзва!

Дозата,която трябва да приемат възрастните и децата е различна.
Витамините в големи количества могат да бъдат токсични.
За да се усвои калцият от организма, е необходимо да има фосфор (и др. ).За това на децата обикновенно се дават мултивитаминни комплекси, в които всичко е точно дозирано.
Витамините за бременни  са различни от тези за възрастни (някои витамини са в по големи дози, други в по-малки).

ПП Освен това може да поемаш големи дози калций и той да не се усвоява правилно (калцифициране - натрупване не където трябва).

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #3 -: Април 10, 2006, 15:27:21 pm »
А Матерната само витамини ли съдържа или има някакви минерали също?
Тя със сигурност не може да навреди, а може да окаже благотворно влияние върху организма и да го "подготви" за бременност... или греша?!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #4 -: Април 10, 2006, 15:49:00 pm »
А Матерната само витамини ли съдържа или има някакви минерали също?
Тя със сигурност не може да навреди, а може да окаже благотворно влияние върху организма и да го "подготви" за бременност... или греша?!

Това е така, само че май е спян вноса или производството ?? - преди време се коментира във форума./Матерна/
Има и други поливитаминни комплекси за бременни:например,Pre-Natal Supplement,/на Jamieson/.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #5 -: Април 10, 2006, 15:59:57 pm »
Много ти благодаря Денис!  :D
*
« Отговор #6 -: Април 12, 2006, 14:18:21 pm »
В търсене на заместител на матерната попаднах на това:

http://www.nanocom-bg.com/alfavit.php

*
« Отговор #7 -: Април 12, 2006, 16:56:43 pm »
Страхотно Габи!
Благодаря много!

На този адрес има и много хубав тест за липса на витамини и минерали, според симптомите на липсващите :lol: