0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Прогестерон при прием на Утрогестан
« -: Април 12, 2006, 11:05:05 am »
Момичета, помагайте :help1:

Имах един талон за изследване на прогестерон и за да не пропусна възможността, изследвах този месец - точно 7 дни след инсе. Взимам Утрогестан 2*2 вагинално, този път съвестно, защото лигавицата беше пак 20мм при ову :evil:

В Кандиларов, резултатът е: 50.84 ng/ml, при реф. 1.7-27 ??? 8O  8O

Преди време съм изследвала в Бодимед, при същите реф.ст-сти резултатът ми беше 15.26 ng/ml.

Какво мислите? Това 50 не е ли много?? 8O  Толкова ли много прогестерон си набява организмът от утрогестана - и това нормално ли е въобще?? Знаете ли нещо за прогестерон доста над горна граница?
Изследвали ли сте прогестерон в някой цикъл с прогестеронови препарати и какъв ви беше резултатът?
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #1 -: Април 12, 2006, 11:12:39 am »
Мисля, че  четох в листовката на Утрогестан, че 1 табл. съдържа 100мг прогестерон. Мисля, че нямаш причина за притеснения. Не мисля, че изследване на прогестерон в твоя случай е източник на каквато и да е информация. Споко. :wink:
« Отговор #2 -: Април 12, 2006, 11:35:04 am »
Алиа, благодаря ти, но такива високи нива на прогестерон в организма не са ли проблем се чудя?
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #3 -: Април 12, 2006, 11:40:09 am »
И аз мисля ,че е нормално след като приеамаш Утрогестан резулататите да са такива , нали все пак това е целта на - да се вдигне нивото на прогестерона , но нека все пак и Мели да си каже мнението
*

balmi

« Отговор #4 -: Април 12, 2006, 11:46:29 am »
Фреши, аз също си мисля, че е нормално да са такива стойностите при прием на прогестеронов препарат. Четох тук някъде, че вагинално утрогестанът се усвоява още по-добре. Защо не звъннеш и на Тимева  за да си спокойна.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #5 -: Април 12, 2006, 12:36:25 pm »
При бременност се покачва прогестерона :ask:
  :blowingdust:

Стискам палци да е това....

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #6 -: Април 12, 2006, 13:24:05 pm »
Цитат на: denis
При бременност се покачва прогестерона :ask:

Хих, толкова да съм се забременяла на 7-ми ден след ову :D
Дано пък :D  Четох в друга тема, че при бременност достигъл прогестеронът до 100, но едва ли се покачва повече от обикновено още на 7ми ден след ову?

Благодаря ви момичета. :D

П.С.В първия триместър прогестеронът бил 9-47, втроия 14-147 ng/ml - по прогестерон съм във втория семестър, момичета :wink:
 :lol: http://www.justmommies.com/articles/progesterone-pregnancy.shtml

Ето още нещо по темата:

High values may mean
High progesterone values may be caused by:

Pregnancy.
Cancer of the ovaries or adrenal glands.
A molar pregnancy.
Overproduction of hormones by the adrenal glands.

http://health.yahoo.com/topic/hormone/symptoms/medicaltest/healthwise/hw42173

А това е от листовката на Утрогестан:

При дози по-големи от 200 мг дневно, концентацията на прогестерона е подобна на тази през първите 3 месеца от бременността.

http://ecopharm.web-syst.com/YYYUtrogestan.html

Значи, много се усвоява от организма този Утрогестан, приложен вагинално 8O
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #7 -: Април 12, 2006, 13:49:31 pm »
Фреши, я стига си търсила под вола теле. :balk_172: Нямаш рак. :wink:
Преди около година и на мен ми изкараха прогестрон, който беше на горната граница на стойностите при бременност.  :?: Оказа се лабораторна грешка. Е, не че аз тогава не дигнах аларма з авъзможните причини. Затова и миналич месец д-рът като ми каза, да ле изследвам прогестерон, в цикъл, в който съм с Прегнил го послушах. Щяха да излязат кофти стойности и аз  8O
Спокойно, мила.
*
« Отговор #8 -: Април 12, 2006, 14:34:59 pm »
Фреши бе.... кви са тия неща дето пробваш да ги вадиш от чужди сайтове, но вадиш диагнозите от контекста на нещата.

Да използвам думите на Мели:
"Драги пациенти, моля не си ОБМЕНЯЙТЕ диагнози"   :D

Разбирам те колко ти е притеснено сега, но трябва да си спокойна, а не да се чудиш за какво да се притесняваш.

Прогестерона си ти е много наред.
Тези по-високи нива си се дължат на приема на Утрогестан. Ако на мен не вярваш, обади се на Тимева да я питаш... и вземи се крОтни малко и да четеш вицове и смешки, а не разни стряскащи неща.

От тия диагнози дето си ги пейстнала по-горе, от сърце ти желая след някоко дни да ни потвърдиш че е първата.:pacifier:
Другите изобщо даже не си ги и помисляй.
 Съвсем други показания би трябвало да има към тях и тогава високия прогестерон е само добавка към картинката. За к`ва моларна брем. говориш, за какви кансери.....
Все едно да кажеш: Ми щом виждам околните предмети, значи на вън е ден... :lol:
А, ма ха.... ша взема аз пръчката ...ама си ми далечко..... и ако можех щях да ти спра нета... стига си чела и си се шашкала.

Целувки. :kiss:
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

« Отговор #9 -: Април 12, 2006, 15:02:32 pm »
Мерси, Алиа, много си миличка :balk_21:

Просто си мисля на какви хормонални шокове си подлагаме организма - това е 3.5 пъти над нормалното :roll:
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #10 -: Април 12, 2006, 15:14:59 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Просто си мисля на какви хормонални шокове си подлагаме организма - това е 3.5 пъти над нормалното :roll:

То поне да имаше ефект. :cry:
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #11 -: Април 12, 2006, 15:24:50 pm »
ми Фреш, аз като си изследвах прогестерона след  :bfp: беше над нормите :)  :wink:
« Отговор #12 -: Април 12, 2006, 15:29:29 pm »
Роми, мерси за загрижеността, скъпа :D

Не бе, не съм се шашнала, само турих един search в Гугъл и каквото намерих да е свързано с темата, го постнах - да се намира за аналите.

Щото тук рових назад - само на два пъти се е коментирала темата прогестерон над граница и сметнах, че може да е полезно четивото.

За себе си изясних, че е от Утрогестана - но въобще не си представях, че може да увеличи 3.5 пъти нормалното ниво прогестерон.

:balk_21:
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #13 -: Април 12, 2006, 15:30:16 pm »
Цитат на: manhattan
ми Фреш, аз като си изследвах прогестерона след  :bfp: беше над нормите :)  :wink:

Отличничка си ти, Ман :D  В коя седмица и колко беше?
Благодаря ти, Бени!