Отговарям подред:
Клиниката е Щерев
Имах шест оплодени яйца, от които както ми обясни ембриоложката, как да кажа... буквално ми каза "Този е отличен, този е много добър, другите са ок, а този тук не става" След кратък разпит по какво си личи на снимчиците кое е ОК и кое НЕ Е, реших че наистина само "отличния" отговаряше на всички изисквания, ако може така да се каже.
Консултирах се с мъжът ми, когато ми дадоха декларацията за съгласие за замръзяване, и решихме, че няма смисъл да замразяваме НЕотлични ембриони, при положение че правихме нещо като полуестествен цикъл, и образувах толкова яйцелкетки.
И декларацията си я нагънах в чантичката и си тръгнахме усмихнати и леко бременни (след трансфер).
Жената която ми се обади, звучеше доста объркана, като и казах че не сме плащали за съхранение, и с нервен гласец ми обясни че ще ми се обадят по-късно. Но искам да отбележа че проведохме половин часов разговор, който се състоеше от: "Тука пише че имате замразени ембр." и от моя страна "Ама как така, сте ги пазили като аз не знам и не съм плащала и най вече, не съм се съгласявала"
И така този рефрен се повтори около 100 пъти, а последващо обаждане не съм получила и до днес.
По мое мнение, но не съм 100% сигурна, съхранявали са ги по инерция, защото по принцип жените си ги пазим, някой "четец" на документи, не се е задълбочил, да чете и гледа документи. В последствие, дали за да избегнат някакво негативно развитие и ужасно много въпроси от наша страна, са унищожили или използвали по друг начин моите ембриончета и са затворили страницата на този нелогичен инцидент.
Не се сърдя, не съм бясна, но съмнението си остава... нали ?