0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

svetla1

До Мели-моля за компетентно мнение
« -: Април 18, 2006, 16:59:08 pm »
Здравейте,Мели!
Описала съм накратко моите проблеми и всички изследвания  до момента.Пиша лично до теб,защото се лутам от няколко дни -понякога си мисля,че нямам проблем и само моето самонаблюдение ми докара толкова стрес,след това-че има проблем и колкото по-рано се открие,толкова по-добре.Пуснала съм тема в "Проблемно забременяване"- "Колко често се прекъсват бременности в рамките на цикъла?".Историята ми накратко е следната:
На 25 години съм,съпругът на 24.
Опити за забременяване от м.юни 2005 г. След двугодишен прием на Логест.След спирането на Логеста-около 3 месеца/от юни до септември/-неправилни кръвотечения,предположи се дефект на лутеална фаза,но отмина без лечение.
Нормален 28-29 –дневен цикъл.Причината да се потърси лекарска помощ е,че последните 3 месеца правя тестове за бременност на 8-9 ден след овулация,която е доказана с тестове за овулация и последните 2 месеца с фоликулометрия,и тестовете дават слабо положителен резултат,а мензисът си идва на датата,без никакво закъснение.Един път това беше потвърдено и с кръвен тест-БТЧХГ-0,97,след 2 дни-0.22.
 Изследвания:
1.Хламидии-кръвен тест в Цибалаб-отрицателен

2.Влагалищна микробиология-нормална микрофлора

3..Фоликулометрия –единият месец фоликул 22 мм,след седмица го нямаше,т.е.спукал
се,другия месец-фоликул 21 мм и пак след седмица не се вижда на вагинален ехограф.

4..Антифосфолипиден синдром-отрицателен при Марта Балева
       Антикардиолипинови тела-
        IgG       7  при норма до 22 GPL
        IgM      4  при норма до 11 MPL

5.Цитомегаловирус IgG  и IgM  в Цибалаб – отрицателен
      IgG      0.1 IU/ml      при граници < 0.9 –отр.
      IgM     отрицателен
6.Токсоплазмоза  Ig G  и токсоплазмоза Ig M  в Цибалаб  - отрицателен
      Токсоплазмоза  IgG- ELISA         1.882 IU/ml      при граници  <13.5 отр.
      Токсоплазмоза IgG-РПХА           отрицателен титър
      Токсоплазмоза  Ig M                    отрицателен

7.Хормони щитовидна жлеза
                                                                      Реф.граници
  FT 3             5.42 pmol/l                             3.1-7.1

FT 4           19.56 pmol/l                             12.00-22.00

TSH             1.77 mU/l                                0.31-5.00

TAT            11.06 UI/ml                              до 115

МАТ – (TPO)     < 5.00 IU/ml                     до 34

8.Други хормони,изследвани на 5 ден  от М

Prolactin             213.1  IU/l                       59.0-619.0

LH                       12.39 IU/l                       фол. 1.9-12.5,овул.8.7-                                                                    76.3
   FSH                      7.37  IU/l                       фол.2.5-10.2                                                                      
   Estradiol               348.0 pmol/l                  фол.40-606,овул.536-193

9.Progesteron,изследван на 21 ден- около 26 при норма 18.

10.Спермограма при съпруга-обикновена и разширена-Много лека Asthenozoospermia.Bсички изследвани показатели в норма.Добра биологична преживяемост.Спермограмата е правена при Щерев.

Прави ми впечатление,че макар и в норма,съотношението LH/FSH e 1,68.
Мели,много те моля за мнение.

8.
*

svetla1

« Отговор #1 -: Април 18, 2006, 17:20:54 pm »
И това съотношение 1,68 на LH и FSH може ли да обясни това,което се случва с мен? И ако е така,какво трябва да се направи?/Сигурно консултация с гинеколог-ендокринолог,но много се страхувам по принцип от ендокринолози/И има ли медикаменти да се оправи това съотношение?Извинявай,че така питам и благодаря за търпението.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #2 -: Април 18, 2006, 21:35:56 pm »
Здравей, прочетох и другата ти тема. При стойности на ЧХГ под 5 единици няма бременност, а твоите са дори под 1. Тестовете за бременност отчитат стойности от минимум 20 единици.
Има два варианта - или не отчиташ правилно тестовете, или ползваш някакви фалшиви (примерно с минал срок на годност или неправилно съхранявани).
Защо те е страх от ендокринолози?
Много изследвания сте направили. Остават - посткоитален тест, тест за проходимост на маточните тръби, евентуално за хламидия, микоплазма, уреаплазма. Но трябва да си намериш гинеколог, който да те следи.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

svetla1

« Отговор #3 -: Април 18, 2006, 22:11:14 pm »
Mели,много благодаря за отговора.
И аз се чудех на резултатите  от Бета ЧХГ-то.Правени са в клиниката на Щерев.Първия път,на 8-9 ден след овулация и след слабо положителен тест за бременност резултатът беше 0.97 U/L и докторката ми каза,че е слабо положителен,но като се има предвид,че е 8-9 ден след овулация, е нормално."Да видим,как ще се развие бременността.".След това още  един ден уринните тестове бяха положителни и на третия ден - отрицателен резултат.Правих няколко уринни теста-отрицателни и с форсиране и свирене на гуми към Щеревата клиника.Тогава резултатът/пред мен е в момента/ беше 0.22U/L.Да не би нещо мерните единици при Щерев да са други?Измерват Бета ЧХГ-то в U/L/.
А за гинеколога,който трябва да ме следи-аз често идвам до Пловдив,баба ми и дядо ми живеят там и сигурно ще поискам да те посетя.Адреса на клиника "Торакс" го имам,ако ми кажеш,как мога по телефон да се свържа с теб,ще бъде добре.
Какво все пак ще кажеш за мерните едивици на БЧХГ-то?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #4 -: Април 18, 2006, 22:22:00 pm »
Най - добре попитай там, където ти е правен теста за ЧХГ, какви са им референтните стойности, иначе само ще гадаем.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

svetla1

« Отговор #5 -: Април 18, 2006, 22:32:02 pm »
Благодаря,Мели.
Сигурно ще ти се обадя.Предполагам,че е с предварително записване.Сега за Великден ще идваме.Можем ли да направим нещо?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #6 -: Април 18, 2006, 22:39:56 pm »
Разбира се, чакам да се обадите.  :)

Димитър Кудоглу
*

svetla1

« Отговор #7 -: Април 18, 2006, 22:46:50 pm »
Благодаря,ще се опитам да издиря телефони. :)