0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Инсеминация-изследвания
« Отговор #20 -: Април 06, 2006, 16:23:39 pm »
Цитат на: didon

Въобще,споделете , моля, как би трябвало да протече една процедура по инсето.

...

Дидонче, доколкото си спомням, ходим при една и съща лекарка, затова мога да ти кажа как протича инсеминацията при мен - на естествен цикъл. Отивам първо към 9-10 ден, виждаме заформя ли се доминантен фоликул. Според резултата преценява кога да отида пак. Ако няма доминантен още - например слез 4 дни, ако има доминантен, но малък - след 2. Като се оформи недвусмислено доминантния, изследваме Е2 и ЛХ. Е2 сме го изследвали при различна големина, както се случи, но за всяка големина на доминантния лекарката иска определено ниво на Е2. Ако Е2 е добре за този р-р, продължаваме. Малко затруднявам док, щото не искам прегнил (първия път сложихме, но фол. се пукна още същия ден и не се получи таймиране така или иначе) - но почва често следене, понякога и два пъти на ден - и като установим, че се е пукнал, мъжкото дава материал, аз изчаквам 2 часа обработката и правим процедурата.

Ако мога да съм ти полезна с друго, питай :D
Благодаря ти, Бени!

*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
Инсеминация-изследвания
« Отговор #21 -: Април 06, 2006, 16:52:34 pm »
Фреши,ами защо моя док.ми каза да отида на 3 ден от мензиса,преди да почнем със подготовката на инсеминацията?И ми каза че иска и съпругът ми да присъства,а и да занеса ГОНАЛА?Нещо не разбирам,нали първо трябва да ми прави фоликометрия,а това става след 8 ден?Май се обърках нещо,на 3 ден освен да ми изследва хормоните,какво друго може да се прави в такъв случай?

:oops:

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*

Lexi

Инсеминация-изследвания
« Отговор #22 -: Април 06, 2006, 16:58:57 pm »
Проверява дали случайно няма фоликулярни кисти. Ако е така, инсето се отлага. Може да чакаш евентуално кистата сама да се пукне, или да си един месец на противозачатъчни за тази цел.
Инсеминация-изследвания
« Отговор #23 -: Април 06, 2006, 17:03:36 pm »
Елеонорче, твоята инсеминация ще е явно със стимулация, така че правилно ти е казал Док.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
Инсеминация-изследвания
« Отговор #24 -: Април 06, 2006, 17:14:36 pm »
Благодаря ти,Фреши късмет и на теб

:goodluck:  :kiss:

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*
Инсеминация-изследвания
« Отговор #25 -: Април 06, 2006, 21:35:44 pm »
Фреши, благодаря за подробното обяснение.
Аз май съм отишла много късно.Така ми бяха казали - 7,8ми ден.Е, аз отидох на деветия, защото док я нямаше...
Та на 9тия ден вече имах фолик 20мм. Сигурно е, 4е не е бил от миналия месец / бях на ранен преглед / . Та , тя ми каза ,че ве4е сме закъсняли с всичко и продължаваме само с наблюдение.След ден и половина фол беше станал 22мм.Обаче на следващия ден картинката рязко се измени - 38мм / завиден размер :(  / .Та отложихме...

Фреши ти защо не го искаш прегнила.На мен д-р Тимева ми каза, че същия в някои случаи засилвал склонността към ЛУФ, вместо да помогне.Каза,че следващия път ще бием, ама аз не съм сигурна дали искам...
Инсеминация-изследвания
« Отговор #26 -: Април 07, 2006, 11:04:20 am »
Аааа Дидонче, не се притеснявай от Прегнила. При мен така се получи, че първия път го сложихме с идеята да таймираме овулацията, и се очакваше инсеминацията да е след два дни, но още същата вечер ми се пукна фоликула и малко се обърка организацията, та му се нервирах доста :evil:  :lol:  Та после се размислих, че при един фоликул не ми трябва, особено като при мен се пукат без проблеми фоликулите. Виж ако са повече фоликулите си трябва, за да се спукат едновременно.
Иначе Док казва, че освен всичко останало Прегнилът спомагал за финалното узряване на яйцеклетката (нещо си за ядрото и полярните телца), ама аз си мисля, че това важи повече при стимулация.
Просто прецених, че на мен прегнил "ми не требе" :lol:  не знам как ме търпи Док само с моите капризи :lol:

П.С. За прегнила и ЛУФ синдрома не съм много наясно, но си мисля, че по-скоро при наличие на задържан фоликул не трябва да се слага прегнил, защото тогава могат да се влошат нещата - затова канцелират и някои ин-витро цикли с хиперстимулация, доколкото ми е известно. А не че прегнилът може да докара ЛУФ синдром, даже обратното - хората с ЛУФ мисля ходят да им слагат прегнил, че да се пукне овреме. Това са само разсъждения в не много ясна за мен материя, де :wink:
Благодаря ти, Бени!

Инсеминация-изследвания
« Отговор #27 -: Април 11, 2006, 22:12:50 pm »
Здравейте, реших да се подложа на инсеминация с донорски материал. Все още не съм направила нито едно изследване, но мисля, че нямам някакъв сериозен проблем.
Това, което ме интересува, са вашите мнения за лекарите, извършващи тази процедура, тъй като още не съм решила къде да отида. Личният ми гинеколог е в Шейново. Имам познат в Майчин дом, а неодавна се срещнах и с д-р Кълвачева от клиника "Вита" (между другото изключително любезна - отдели ми повече от час, отговаряйки на всичките ми въпроси).
*
Инсеминация-изследвания
« Отговор #28 -: Април 11, 2006, 22:22:51 pm »
Цитат на: irina_tzen
Здравейте, реших да се подложа на инсеминация с донорски материал. Все още не съм направила нито едно изследване, но мисля, че нямам някакъв сериозен проблем.
Това, което ме интересува, са вашите мнения за лекарите, извършващи тази процедура, тъй като още не съм решила къде да отида. Личният ми гинеколог е в Шейново. Имам познат в Майчин дом, а неодавна се срещнах и с д-р Кълвачева от клиника "Вита" (между другото изключително любезна - отдели ми повече от час, отговаряйки на всичките ми въпроси).

е добре се справяш,дано да намериш полезната информация:)
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Инсеминация-изследвания
« Отговор #29 -: Април 12, 2006, 09:21:48 am »

Irina, аз бих те посъветвала да се поразровиш из форума и да прочетеш мненията на момичетата за начина на провеждане и успеха на процедурите в държавните болници. По-долу има и раздел "Адреси на клиники, лаборатории, лекари", който ще ти помогне да решиш.

НО (и това си е лично мое мнение от дълго ходене по държавни болници), ако не искаш само да си губиш времето, нервите и парите - насочи се към специализирана клиника по стерилитет.
Намерихме нашето синче.
*
Инсеминация-изследвания
« Отговор #30 -: Април 12, 2006, 12:32:58 pm »
Цитат на: peti_pati

НО (и това си е лично мое мнение от дълго ходене по държавни болници), ако не искаш само да си губиш времето, нервите и парите - насочи се към специализирана клиника по стерилитет.

И мойто мнение е същото.
Евтиното накрая излиза по-скъпо.

Ирина, в МД няма да ти дадат абсолютно никаква информация за въпросния донор.
Имам предвид кръвна група, ръст, цвят на очите, косата и разни други такива неща, не говоря за лични данни.
В донорските банки към клиниките дават такава инфо и пациента има правото да избере донорския материал според определени показатели.

Аз лично бих те насочила към клиника "София" или клиника "Надежда". Адреси и линкове към сайтовете им има на много места в нашия сайт.

УСпех и пиши.  :D
 Личния опит на всяка една от нас е важен за другите.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

Инсеминация-изследвания
« Отговор #31 -: Април 12, 2006, 13:03:18 pm »

Цветна снимка за проходимост на тръбите поне правила ли си?Защото каза, че не си правила нито едно изследване :roll: Щом ще правиш инсеминация е добре преди това да се направи, защото иначе няма смисъл, ако не е проверена проходимостта на тръбите.Надявам се всичко да е наред.

Успех