0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Искам да попитам?за хепатит б
« -: Февруари 14, 2005, 10:49:02 am »
Искам да попитам нещо,но ми трябва малко професионална помощ по въпроса :lol: .Сега- мъжът ми е боледувал от хепатит Б преди години/10,да речем/,след това се е излекувал,но са му казали,че повече не може да дарява кръв,значи в кръвта му са останали антитела с/у хепатита.Казаха ми,че хепатита се предава по полов път,значи ли това,че и аз имам антитела или нося в себе си вируса и възможно ли е това да е причина за аборт?Никога не съм се изследвала за хепатит.Трябва ли да се изследвам?
*
« Отговор #1 -: Февруари 14, 2005, 11:09:34 am »
Мила , аз имам същия проблем-боледувала съм преди 8 години и заразих мъжа си ,защото той не е боледувал а има антитела :oops: Значи проучих въпроса от някой бъдещи мами с  антитела срещу хепатит В, бебето има вероятност да преболедува по-силна жълтеница като се роди .Има малка вероятност да се зарази и вътреутробно,но казват че е малко вероятно (питах и един лекар )....Все пак добре е да изкаже мнението си и професионалист.
« Отговор #2 -: Март 12, 2005, 12:45:18 pm »
При4ините за аборт могат да бъдат разли4ни, но това 4е съпругат ти е боледувал от Хепатит Б не е при4ината за тях.Направи си изследвания за хепатит Б и не се притеснявай за бъдещото си бебе.Моята дъщеря я родих след прекаран много тежък такъв.Жива, здрава и жизнена е с вроден имунитет за хепатита от мен.Даже жълтеница не е карала.Успех :D
[image]http://www.gifpark.ru/Gifs/PEOPLE/ANGELS/angel16.gif[/image]Luis Daniel 19.05.2005-13.06.2005
« Отговор #3 -: Март 16, 2005, 01:30:49 am »
Радвам се,че не е това причината,да ги отхвърлям 1на по една. :D
Re: Искам да попитам?за хепатит б
« Отговор #4 -: Януари 07, 2006, 00:40:40 am »
Цитат на: morkovche
Казаха ми,че хепатита се предава по полов път,значи ли това,че и аз имам антитела или нося в себе си вируса и възможно ли е това да е причина за аборт?Никога не съм се изследвала за хепатит.Трябва ли да се изследвам?

Аз преболедувах хепатит Б преди 10 години и половина.
Бях 42 дена на системи и докторите бяха твърдо убедени ,че ще бъда поредният носител на австралийският антиген,чието наличие бе доказано в кръвните ми изследвания.Пих разни тъпи лекарства 2 месеца,но нищо не се промени.След това един лекар ми препоръча Лив 52.Пих го 3 месеца и всичко изчезна,като с магическа пръчка.Аз за всеки случай си го пих още 3 месеца.Преди месец ми правиха поредното изследване в германия.Познай-няма и спомен че съм го прекарала.Затова си направи изследвания за всеки случай и ако имаш почвай с това лекарство.Но между другото наличието на тези антитела,не е предпоставка за аборт.А на мен ми обясниха,че ако ги имаш и родиш бебе,ти му предаваш един вид защита срещу хепатит Б.Така че смело напред и не се притеснявай.
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
« Отговор #5 -: Януари 07, 2006, 14:16:50 pm »
Преди пет години отидох да дарявам кръв,след това една позната,която работеше в кръвния център ми каза,че кръвта ми е негодна,защото съм била носител на Хепатит С вирус 8O Никога не съм боледувала от Хепатит.Нямам абсолютно никакви симпоми.Бях помолила тази моя позната да ми провери кръвната група,че не си я знаех до момента,а то какво излезе...После започнах да се интересувам за тази болест и се оказа,че е сравнително нова и затова лекарите в повечето случай ти казват ,че едва ли не те чака бавна и мъчителна смърт от цироза след няколко години..но това далеч не е така.Както и да е мога да напиша много по темата..но въпроса беше друг.Покрай притесненията ми,че не мога да забременея се заинтересувах и дали това може да е пречка или да навреди на бебето.Запознах се с едно момиче от Варна-носител на Хепатит С,което има три или четири аборта и е била единия път е Хепатит Б,после са я заразили в болницата с още някакъв Хепатит Делта 8O и пак е забременяла,въпреки всичко.  :roll:  :roll:  :roll:
« Отговор #6 -: Януари 09, 2006, 02:18:59 am »
Eli,здравей,нищо не разбрах.Значи по твойте думи е опасен този хепатит за бебето.На мъжа ми са му казали,че след като е преболедувал повече не може да дарява кръв.това е ,което знам.А това момиче с абортите,за което говориш-какво излиза свързани ли са с гадния хепатит 8O ???
*

Eli___

« Отговор #7 -: Януари 09, 2006, 12:41:38 pm »
Извинявам се,наистина малко объркано съм го написала и не става ясно,че това момиче е правило абортите по собствено желание.Исках да кажа,че е забременяла без проблем няколко пъти въпреки,че е била болна от Хепатит и е имала антитела в кръвта си т.е. Хепатита не пречи за забременяването,но вече зависи от кой вид е за това дали ще увреди бебето.Ако си носотел на антитела ,няма проблем,но ако примерно в момента майката е с действащо заболяване примерно Хепатит А или Б,мисля,че е опасно,най-малкото заради това,че ще трябва да пие лекарства,които биха увредили плода...А за Хепатит С,носителството,всики лекари,които съм питала казват,че вероятностт да се предаде на плода е много малка. Eli_
« Отговор #8 -: Януари 09, 2006, 13:52:28 pm »
Моркове и аз много се интересувах по този проблем, но никой не ми даде конкретен отговор, стигнах до заключенитето, че не би трябвало да пречи - става дума, ако мъжът е болен или боледувал. Защото моя е с хроничен Б  и през 6 месеца ходи на контроли.

А относно антителата, ами нали хората за това си бият ваксини преди забременяване  :roll:
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #9 -: Януари 10, 2006, 12:24:14 pm »
Цитат на: wassilena
Моркове и аз много се интересувах по този проблем, но никой не ми даде конкретен отговор, стигнах до заключенитето, че не би трябвало да пречи - става дума, ако мъжът е болен или боледувал. Защото моя е с хроничен Б  и през 6 месеца ходи на контроли.

http://www.hepasist.com/index.php

Здравейте ето какво открих за хепатитите незнам доколко ще вие полезно но прегледайте този сайт все пак има доста информация като гледам за всички видове хепатит.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
« Отговор #10 -: Януари 30, 2006, 10:29:47 am »
Аз също съм карала Хепатит В преди около 12 години.Тогава останах с мисълта / незнам доколко са верни детските ми спомени /, че резус фактора ми е отрицателен вследствие прекараният хипатит.След толкова години опити да забременея и аз реших да се поинтересувам дали Хепатита е оказал някакво влияние.Четох каквато литература ми попадна и май се оказа , че ако е добре излекуван всичко ще е ОК.А относно резус фактора пак не би трябвало да има проблеми при първото дете.Говоря за случаите когато двамата родители са с различни резус фактори.Проблеми възниквали при второ и т.н. дете , но и те можели да се овладеят.
*

Anonymous

« Отговор #11 -: Април 06, 2006, 15:27:16 pm »
Здравейте мисля че трябва и ти да се изследваш и ако се окажат - резултатите ти препоръчвам да се ваксинираш аз съм носител на хепатит Б но не го карам а може и никога да не се разболея а доколкото бремеността единствено има опасност за бебето ако в момента го караш този вирус на мене така ми обясниха иначе няма проблем
« Отговор #12 -: Април 15, 2006, 15:32:56 pm »
след кръвопреливане ме заразиха с хепатит С разбрах за него случайно когато започнахме подготовка за инвитро след хранителен режим соколечение 6 месеца след това изследването ми е отрицателно докторката тварби че имуната ми система е добра и затова но на въпроса за бебето няма опасност от зараза опасноста е за маиката натоварването на черния дроб в по големите месеци може да доведе до аборт а и до чернодробна кома (но при активен хепатит) това ми е обяснено от лекар