0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Mayia

имам претиснения...
« -: Април 21, 2006, 22:32:13 pm »
Здравейте!
Не знам къде е най - подходящо да пиша, извинявам се,
ако въпросите ми са неуместни...
Бременна съм. Бременността е непланирана, но не е нежелана.
Искаме бебето. Омъжена съм отскоро, но не сме се решавали
за дете още, тъй като ни предстои близо година в Япония.
Какво ме притеснява - тъй като ползваме от години презервативи,
единствената възможност да е станало е при два последователни
прекъснати контакта, без презерватив. Знам, че  прекъснатия
полов акт не е най - добрия начин за предпазване, но станалото вече е факт и аз искам да мисля за каквото предстои оттук. Не бих си и помислила да махнем бебето, но ме претиснява - възможно ли е след първия акт да са останали сперматозоиди по пениса, които при втория
да попаднат в мен и да се извърши така оплождане??? Ако е така, това, че сперматозоидите са престояли известно време "отвън", може
ли да ги увреди по някакъв начин?....
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
имам претиснения...
« Отговор #1 -: Април 21, 2006, 22:55:24 pm »
при прекъснат полов акт, процентът на сигурност при предпазване е едва около 70%. много бебета са се появили на тоя свят именно от зачеване след прекъснат полов акт.
няма никаква опасност за бебето ти. сперматозоид, който е "престоял" не може да опложда. оплождат само качествените и годните, така че бебенцето си е съвсем наред.
радвай се на бременността си и ти пожелавам успех!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Mayia

имам претиснения...
« Отговор #2 -: Април 22, 2006, 10:47:52 am »
Благодаря за отговора!
*

tedi91

• 275
  • Аз обичам моя съпруг!
имам претиснения...
« Отговор #3 -: Април 22, 2006, 11:13:38 am »
Мая,не се тревожи.Единият ми племенник е заченат при повтаряне.Живо и здраво момченце на 4години е.