0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Серклаж и болнични (в "Надежда")
« -: Септември 08, 2009, 18:22:05 pm »
Здравейте!

Явно ще се наложи да ми правт серклаж, планиран е за 11.09.
Предполагам, че след процедурата, дават отново 30 дни болнични?
При пункцията беше така, а чух, че и с хистероскопиите е така.
Аз болничния за пункцията не го ползвах, нито ден - но със серклажа е друга работа, защото ще трябва да си лежа вкъщи.

Моля, ако някой е запознат, да сподели.
*

pimpa77

• 284
  • pozitivnata misal pravi jivota 4udesen!!!
Re: Серклаж и болнични (в "Надежда")
« Отговор #1 -: Септември 08, 2009, 18:32:01 pm »
Аз специално за серклаж не мога да кажа,защото не знам какво представлява,но ако е оперативно задължително ще ти дадат болничен.Ако е по-сложно от пункцията няма начин да не ти дадат. :)
« Отговор #2 -: Септември 14, 2009, 14:47:21 pm »
Аз съм със серклаж, болничен не съм ползвала, вероятно ще ти дадат 30 дни, но и със болничен и без - след серклаж, режимът трябва да е по- постелен  :D
*
« Отговор #3 -: Септември 23, 2009, 21:16:22 pm »
След 3 отлагания заради кървене и повишени левкоцити ми направиха серклажа в петък в "Тина Киркова". Докторът каза, че бил доста труден, защото шийката била само 1,5 см вече.
Много се притеснявам и че не ми направиха изследване на цервикален секрет преди серклажа. :(
Сега лежа вкъщи, тъпча се с антибиотици и умирам от страх. :(
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #4 -: Септември 23, 2009, 23:11:43 pm »
Повече лежане, спокойствие и си взимай редовно медикаментите които вероятно са ти изписали.
Успех jp!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #5 -: Септември 25, 2009, 16:50:00 pm »
Сега си леж - на мен също не са ми правили изследване на секрет преди процедурата. Ти след няколко седмици си пусни секрет. И си пускай редовно!!! за да може да предотвратите някаква евентуална инфекция. Аз си пусках през 2 седмици. Леж, почивай, не се страхувай - всичко ще бъде наред!!!!!

*
« Отговор #6 -: Септември 25, 2009, 21:04:03 pm »
Днес ми излязоха изследванията от влагалищния секрет. Имало Ешерихия Коли в неголяма концентрация.
И това след 10 дни Зинат и 3 дни Азитромицин...
Д-р Сигридов казва, че не можело да бъде вярно, та в понеделник ще ходя при него да ми пуска изследвания.
Но ако нещо е останало след всички антибиотици, вече не знам какво ще правя.
А за лежането - докторът, който ми прави серклажа, твърди, че вече можело да си живея нормално, без да се преуморявам де.
А на повечето места съм чела, че хората предимно си лежат след серклаж... И аз вече не знам, с 6 лекари говорих последния месец и всеки си има различно мнение за всичко.
*

evro

• 5167
« Отговор #7 -: Септември 25, 2009, 22:37:12 pm »
Предвид трудността с която забременях, проблемите с кървенето и ниската плацента - лежах максимално. Казваш че шийката ти е 1.5 см - аз бих го карала на постелен режим.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #8 -: Октомври 06, 2009, 08:22:14 am »
Аз също бих те посъветвала да лежиш максимално и да не се натоварваш. За да те окуража - едно момиче, с което бремееехме заедно и беше с тризнаци, изкара до 36 г.с. с шийка 1 см и направен серклаж в 20 г.с., когато всъщност се откри проблема. Роди трима юнака с планово секцио, а шийката не беше мръднала от заветния 1 см.  :D 
  09.11.2007
*
« Отговор #9 -: Октомври 06, 2009, 09:14:05 am »
Аз също бих те посъветвала да лежиш максимално и да не се натоварваш. За да те окуража - едно момиче, с което бремееехме заедно и беше с тризнаци, изкара до 36 г.с. с шийка 1 см и направен серклаж в 20 г.с., когато всъщност се откри проблема. Роди трима юнака с планово секцио, а шийката не беше мръднала от заветния 1 см.  :D 

Благодаря за окуражаването и много се радвам за твоята позната! :) Дано и аз да имам подобен късмет.

За протокола да си отговоря на оригиналния въпрос - във всяка болница дават 30 дни болничен след подобна манипулация.
*
« Отговор #10 -: Октомври 09, 2009, 21:04:46 pm »
А за лежането - докторът, който ми прави серклажа, твърди, че вече можело да си живея нормално, без да се преуморявам де.
А на повечето места съм чела, че хората предимно си лежат след серклаж... И аз вече не знам, с 6 лекари говорих последния месец и всеки си има различно мнение за всичко.

jp, аз бих те посъветвала максимално да лежиш. Ставане само до тоалетна, баня и хранене. Не искам да те плаша, но шийката е много динамична и белята може да стане за броени дни. Следене за инфекции защото конеца е предпоставка за такива. Новите тенденции против контракции са от 16г.с. 17 P Shots (Progesteron) мускулно или Утрогестан до раждане. До кокото разбирам д-р Сигридов те следи. Мисля, че той също назначава тази терапия.
Стскам палци за лека и успешна бременност!
*
« Отговор #11 -: Октомври 09, 2009, 23:03:07 pm »
Д-р Сигридов също ми каза, че можело нормално да живея. Не ми изписа прогестерон.
Аз съм чела за такава терапия по американски сайтове. Там също всички ги слагат да лежат след серклаж, като всяка седмица следят състоянието на шийката с ултразвук.
Но д-р Сигридов каза, че американците не разбирали от медицина и да не съм обръщала внимание... :) И че ако лежа 4 месеца само ще полудея...
Шийката ми казват, че не се виждала през корема, а не смеят да я гледат през влагалището.
Та в следствие на цялата тази информация аз съм доста объркана. Не излизам от нас и тук предимно си лежа. Макар че си мисля - ако в 20 седмица шийката не издържи 15 минутна разходка с 300 грама бебе - после как ще издържи въобще ставане от леглото с бебе 1-2 кг?
Нали серклажа е за това - да я поддържа...
Не знам вече и аз, абсолютно не съм наясно кое е правилното. :(
*

evro

• 5167
« Отговор #12 -: Октомври 09, 2009, 23:05:46 pm »
Аз бих лежала.

Те осмислят живота ни!

*
« Отговор #13 -: Октомври 10, 2009, 20:54:49 pm »
jp, пиша тези редове за твое добро, и разбира се за информация на всички момичета с проблема цервикална недостатъчност.
Миналата година ми бе направен ранен Shirodkar серкалж /13г.с./ на затворена шийка и с дължина 3.9 см. След манипулацията Професора каза, че е минала успешно и мога да водя нормален живот, дори да ходя на почивка. Разбира се аз не го послушах и останах да "пазя леглото" За съжаление въпреки взетите всички възможни мерки не можах да износя бременността. Преди два месеца ми бе направен Laser Laparoscopic Cerclage.
Разбира се всеки случай е строго индивидуален. Успеваемоста на McDonald и Shirodkar е 70-80%. Имайки в предвид трудноста на забременяването не бих рискувала с разходки.

*
« Отговор #14 -: Октомври 11, 2009, 10:27:29 am »
Благодаря ти много за информацията, ocean!
Съжалявам за неуспеха на Shirodkar серклажа и за загубата ти. :( Казаха ли ти каква е причината - инфекция или самият серклаж не е издържал?
Laser Laparoscopic Cerclage е т.нар. абдоминален, нали?

Момичета, не ме разбирайте погрешно - за мен е много важно да запазя бебето и си лежа около 23 часа в денонощието. Преди серклажа ме беше страх да отида дори до тоалетната. Сега просто ми се иска да знам колко е опасно например да си взема душ, да седна да се храня, да стана да изпържа яйца или да отида на преглед.

Просто няма да издържа психически 4 месеца, ако при всяко ставане от леглото си представям апокалиптични картини... Затова искам да си изградя някакъв безопасен режим, при който все пак на края ще съм с всичкия си.
*

evro

• 5167
« Отговор #15 -: Октомври 11, 2009, 11:31:42 am »
Тоалетна, душ, хранене и леки разходки у дома и наблизо - да разбира се.
Но като цяло е добре да се спазва полегнал режим.
Аз бях с кървене в 16 и 19 седмица, нямам серклаж но бях с ниско прикрепена плацента, лежах в болница 20-тина дни и след 19-та седмица го карах по описания по-горе начин. Въпреки че шийката ми беше добре бях на Магнерот, Но шпа, Гинепрал и Верапамил 4х1 до края.

Стискам ви палци момичета!

Те осмислят живота ни!

*
« Отговор #16 -: Октомври 11, 2009, 19:22:09 pm »
Казаха ли ти каква е причината - инфекция или самият серклаж не е издържал?
Laser Laparoscopic Cerclage е т.нар. абдоминален, нали?

Серклажа не издържа. Приеха ме в болница с 2см. разкритие и пролабирал мехур, в следствие на което се спука мембраната. Разбира се всичко е индивидуално и това не означава, че ще се случи и на теб. Просто трябва много пазене. Evro много добре е описала, какво трябва да е поведението след серклаж.

Да, Laser Laparoscopic Cerclage  е абдоминален - TAC /Transаbdominal Cerclage/

Силно стискам палци за лека и успешна бременност!
*
« Отговор #17 -: Октомври 11, 2009, 19:34:42 pm »
Благодаря ви, evro и ocean, за информацията!

Само, ocean, последен въпрос - че вече сигурно съм станала досадна:

Ти имаше ли контракции, когато се е случило това със серклажа - или просто гравитацията и меката шийка са били причината?
*
« Отговор #18 -: Октомври 11, 2009, 20:46:22 pm »
Да, в началото имах Бракстън-Хикс, а последната седмица преди да постъпя в болница на моменти и болезнени. Гравитацията е основната причина при цервикална недостъчност. Иначе аз ставах само до тоалетна, хранене и душ много на бързо. Разходки не съм правила.
Но още веднъж да се повторя, всеки случай е много индивидуален. Мисли позитивно и се пази! Това е.