0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Iskme bebe no imame problem
« -: Януари 22, 2011, 09:43:21 am »
Zdraveite na vsi4ki dalgo vreme se 4udeh dali da pi6a no sled sno6tnoto ni pose6tenie na doktora bqh tvardo re6ene.
Imam problem sas q4nicite ne proizvejdam dostatchno folikoli.
Imam problem o6te ot malka nqmah normalen cikal doide mi s progesteron i posle prodaljih na yasmin do juli 2009(ot 17god- do 23god).dokoato ne otidoh pri doktor Dimitrov (ot uli 2009)- zapo4nahme na regulon po shema za da se ugolemi matkata mi , efekta postignat-ot 20 na 27-30.Sled tova zapo4nahme stimulaciq s menopur zada vidim qchnicite dali 6te reagirat i zko moje da pravim opiti za bebe, no uvi v4era mi kaza 4e ni6to ne stava. V srqda sme na posledno pose6tenie, i kaza 4e ako nqma podobrenie nqma smisal - toest qchnicite mi ne funkcionirat.
 Az sam na 25 god, omajena sam ot godina i polovina. Neznam kakvo da pravq, obarkana sam .Molq posavetvaite me :(  :babbycarrage:
blagodarq vi mnogo
Re: Iskme bebe no imame problem
« Отговор #1 -: Януари 22, 2011, 10:07:37 am »
Мира, здравей!

Този д-р Димитров, за който говориш, лекар от клиника по стерилитет ли е или не?

Казваш че не образуваш достатъчно фоликули, но по принцип е нужен само един.
Какви изследвания сте правили, говориш за стимулация - но за да се направи такава е необходимо да имате първо цветна снимка на тръбите, спермограма на партньора, полови хормони. Сподели повече подробности.

Как протичат стимулации, какво точно се случва, лекарят следи ли растежа на фоликулите постоянно?

И моля те, пиши на кирилица :wink: :)
« Последна редакция: Януари 22, 2011, 10:15:46 am от radosttinka »
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #2 -: Януари 22, 2011, 10:12:43 am »
Привет, Мира. Не разбрах нередовният ти цикъл на СПКЯ ли се дължи, тъй като обикновено това е причината? Питам, защото съм със същата диагноза и моите яйчници също не "функционират", тоест нямам овулация.
« Отговор #3 -: Януари 22, 2011, 12:39:04 pm »
Здравейте,
 Ами да спермогрмата е добре, имам изследвания на всички хормини но не са от тук и са от 2008. Не мисля  че е клиника по стерелитет но сам препратена от друг лекар кам него -като казва 4е е репродуктивен лекар.Колкото до цветна снимка на трабите нямам и не ми е правена такава.
Serendipity не знам дали е това предполагам 4е да.Ти при кои доктор си ходила и какво са те посаветвали?

Страното което ми стана е 4е имах 2-3 фоликула и ми каза 4е трябва да имам 10-15.Да следи постояно растежа , от както сам на Менопур. Правих изследвания ЛХ И Естрадиол, като стоиоста на ЛХ Е 1  а на Естрадиола-46.
Мисля да се консултирам с друг лекар но незнам кам кои да се обарна.

Съжелявам за правописните грешки.

Благодаря ви
« Отговор #4 -: Януари 22, 2011, 12:44:57 pm »
Мира, потърси мнение на някой от специалистите в клиниките по стерилитет
Ето тук са координатите на всички клиники в цяла България
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=167&Itemid=52

Стимулацията за ин витро ли е била, че доктора търси резултат от 10-15 фоликула?
Хормоните имат давност от няколко месеца, с такива от 2008 :?
Цветната снимка при стимулация е задължителна!

Ако е само стимулиран цикъл 2-3 фоликула са достатъчни.
Какво точно правите? В смисъл стимулиране на овулацията само за да я има, за инсеминация или инвитро, всичко това има значение при определяне на нужния брой фоликули.

Потърси второ мнение от добър лекар, ако споделиш от къде си ще те насочим към най-близката добра клиника.
Не се отказвай!

П.П. Този лекар диагноза някаква изобщо поставили ти, за да те ориентираме какви варианти има?
« Последна редакция: Януари 22, 2011, 13:01:13 pm от radosttinka »
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #5 -: Януари 22, 2011, 13:09:59 pm »
radosttinka  не правим стимулация за ин витро а за овулация мисял да си взема един тест за овулация. Задалжително 6те потърся и 2 мнение. Аз съм от Панагюрище.

Диагноза не ми е поставил конкретна но мисля 4е в4ера ми я намекна-СПКЯ но не бе6е сигурен. Каза ми 4е трябва да си мина на противоза4ата4ни за да може да ми идва-тоест да си набавам хормоните които не могат да ми дадат яйчниците, и след няколко месеца може пак да пробваме стимулация-същатата.

При което на мене ве4е ми стана адски странно.
« Отговор #6 -: Януари 22, 2011, 13:17:05 pm »
Мира, задължително сменяй лекаря!

При стимулация на яйчниците само цел само овулация, лекар да търси 10-15 фоликула е не пълно безхаберие ами...
Такава бройка се търси при инвитро.
А цветната снимка е голям пропуск!
Спермограмата трябва да е задължително направена в клиника по стерилитет, ако е в обикновена лаборатория - не може да й се има доверие!

Ако е поликистоза, не е нищо фатално, но ти трябва добър лекар!

Огледай клиниките в София, а може и в Стара Загора (че са по-наблизо) и посети специалист, за да ти проведат правилна диагностика и лечение!

« Последна редакция: Януари 22, 2011, 13:19:32 pm от radosttinka »

« Отговор #7 -: Януари 22, 2011, 13:25:54 pm »
Благодаря много,

Ами там правихме и спермограмата- той работи с Кандиларов. Огледах вси4ките клиники и май се насо4их към Репродуктивна клиника Надежда -Пловдив. Как ти се струва. Също така и д-р Табакова ми казаха 4е е добра.

Благодаря ти много за помо6та  :balk_103:  :)
« Отговор #8 -: Януари 22, 2011, 13:28:36 pm »
В Клиника Надежда в Стара Загора е отличен избор!
Д-р Табакова също е добра и там може :wink:

И в двете клиники, на които сте се спряли ще получите адекватно лечение :)

Успех!

« Отговор #9 -: Януари 22, 2011, 13:29:20 pm »
Благодаря ти много :) :oops:
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #10 -: Януари 22, 2011, 13:33:25 pm »
Идвай в Пловдив и не му мисли. Д-р Даскалов е много добър специалист.
*
« Отговор #11 -: Януари 22, 2011, 13:51:21 pm »
Мира, от това, което казваш, оставам с мнението, че не си попаднала при специалист, след като не може да ти постави точна диагноза и нещата, които описваш някакси не се връзват.
За ПКЯ съм била при много гинеколози, сега съм пациентка на д-р Ставрев в "Селена". Противозачатъчните решават проблема, само ако не планираш бременност, идва ти редовно цикълът и това е. Следващата седмица ще се подложа на лапароскопия, за да започнат яйчниците да функционират нормално. Но това не е задължително за всеки, консултирай се със специалист, подчертавам - в клиника по стерилитет, както те посъветваха и останалите. За д-р Даскалов съм чувала и аз само добри отзиви, не отлагай и не губи средства и време по случайни лекари.
Успех ти желая!
« Отговор #12 -: Януари 22, 2011, 17:09:50 pm »

Успех!

Още не съм си отворила клиника в Стара Загора, няма такава клиника Надежда.
Клиника Надежда-репродуктив Пловдив е много добър избор.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #13 -: Януари 22, 2011, 17:23:05 pm »

Благодаря много  :wink:
« Отговор #14 -: Януари 22, 2011, 17:26:34 pm »

Успех!

Още не съм си отворила клиника в Стара Загора, няма такава клиника Надежда.
Клиника Надежда-репродуктив Пловдив е много добър избор.
Тъй де, съкратих :oops:
Олеее, даже въх :lol:, трябваше ме един час да сгрея, че съм сбъркала и града :oops:
« Последна редакция: Януари 22, 2011, 18:35:10 pm от radosttinka »