0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #80 -: Април 28, 2009, 02:55:15 am »
Аз пък да ви кажа, да не се учудвате, ако след някой и друг ден цъфне реклама за най-прозрачният и честен новооткрит ин-витро център, с ръководител......."доктор"
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #81 -: Април 28, 2009, 03:00:31 am »
Аз пък да ви кажа, да не се учудвате, ако след някой и друг ден цъфне реклама за най-прозрачният и честен новооткрит ин-витро център, с ръководител......."доктор"

тук ли да цъфне тая реклама, имаш предвид?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #82 -: Април 28, 2009, 12:10:59 pm »
И моля, кажете ми как пациента може да контролира нередностите казани от "доктор"?

Но твърдя, че целия този процес , нито аз , нито някой друг може реално да контролира!
Ако някой мисли обратно на това , много моля да посочи начина ,стъпка по стъпка от момента на пункция до трансфер-как ще приложи едноличен контрол????

Една информация е полезна , когато носи полза. Ползата по темата се съдържа в отговора на горните въпроси. Отговори , още никой не е дал.
Една информция е вредна, когато носи вреда.Вредите вече ги изброихме.
Засегнати от тях са  онези които още висят по клиники със замечтан поглед.
За другите сигурно е интересно, какво още ще подхвърли "доктор" от кухнята, за да ни изведе от заблуди.
Една критика е конструктивна , когато е последвана от предложение за изход от критикуваната ситуация.
Една анонимна критика с неясни мотиви е просто клевета.
Клевета към:
/по азбучен ред, за да няма пристрастия/: д-р Александров, д-р Владимиров, д-р Димитров, д-р Емин, д-р Конова, д-р Николов, д-р Стаменов, д-р Табакова, д-р Тодоров, д-р Щерев?
+
пропуснала си цели 79 доктора от 18-те ин витро центъра от списъка на Монк
, за да няма сърдити. :)

Имам странното усещане за дежа вю, говоря за  ето тази тема.
Наистина ще последвам съвета на Джам и ще подминавам  настоящата тема, защото иначе ще трябва официално да поднеса извинения на Л.Филипова и да й призная, че нейният роман е на път да стане риалити.
« Отговор #83 -: Април 28, 2009, 13:28:21 pm »
Да си заровим тогава главата в пясъка и да се правим, че проблемите не съществуват и да оставим момичетата със замечтан поглед из чакалните...
Все пак е редно всеки сам за себе си да решава.
« Отговор #84 -: Април 28, 2009, 19:29:19 pm »

не всеки който пише, прави или каЗва нещо го прави За да иЗвлече някакава полЗа За себе си или да навреди на другите. помислете, вие самите Защо отговаряте на вьпросите на "новачките"? или се опитвате да помогнете на някой тук беЗ иЗобщо да го поЗнавате и вероятно никога няма да срещнете? от благородни чувства предполагам (и вярвам в това 8)). тук е може би момента да вметна, че ние всички сме "анонимни" тук, така че не раЗбирам, Защо е толкова огромно вьЗмущението, че доктора е "анонимен"?

интелигентните момичета, а ние сме такива, се радват на всяка информация, която могат да получат по темата която ги вьлнува, иЗвличат си поука и си правят иЗводи.

теЗи нападки и таЗи тенденция "да се тьрси под вола теле" е много стар и не особено красив бьлгарски обичай.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #85 -: Април 30, 2009, 12:20:01 pm »
До сега упорито подминавах темата, но не мога да не си задам малко въпроси :?
gallardo, да интелигентни сме, съответно и анонимни тук във форума. Но пък никоя от нас не излиза и не казва категорично - лъжат те. Всяка от нас споделя информация, за пътя, който е изминала докато се е опитвала да има дете. По същия начин никой не те кара да се довериш сляпо на някоя от нас.
Да, доктора се опитва да помогне, но с какво ни помогна това, което е споделил??? Реално с нищо. Да, знаем, че има някакъв процент вероятност да се спекулира с резултатите, но пък как можем да го контролираме? Няма работещ такъв механизъм.
Някоя от нас разбира ли нещо от генетика, от гинекология, може ли да каже точно с какво се различават различните ембриони? Или пък по какъв начин може да си познаеш това, което ще ти трансферират? Може ли да направиш проверка на генетичен материал? И как ще я направиш, за да си сигурен, че точно този генетичен материал е твоя?
Навсякъде навън този въпрос е уреден правно. Просто трябва да се работи по този въпрос нещата да се уредят по този начин. И да не мислите, че навън не са възможни такива грешки?
Съмнение винаги ще има, но една такава тема не е от полза за никой. В крайна сметка успеха на процедурата е едно 50% доверие в лекаря. Ако го няма това доверие, за какво изобщо трябва да се прави процедура? Ми дайте най-добре да си останем без деца :( защото се съмняваме в лекаря си...
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #86 -: Декември 08, 2009, 19:30:15 pm »
До сега упорито подминавах темата, но не мога да не си задам малко въпроси :?
gallardo,
Някоя от нас разбира ли нещо от генетика, от гинекология, може ли да каже точно с какво се различават различните ембриони? Или пък по какъв начин може да си познаеш това, което ще ти трансферират? Може ли да направиш проверка на генетичен материал? И как ще я направиш, за да си сигурен, че точно този генетичен материал е твоя?
Навсякъде навън този въпрос е уреден правно. Просто трябва да се работи по този въпрос нещата да се уредят по този начин. И да не мислите, че навън не са възможни такива грешки?
Съмнение винаги ще има, но една такава тема не е от полза за никой. В крайна сметка успеха на процедурата е едно 50% доверие в лекаря. Ако го няма това доверие, за какво изобщо трябва да се прави процедура? Ми дайте най-добре да си останем без деца :( защото се съмняваме в лекаря си...

А не!Аз мойте ембриони си ги познах! :DЗащо мислиш така?
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #87 -: Декември 08, 2009, 20:01:25 pm »
Защо мисля как?
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #88 -: Декември 12, 2009, 12:57:03 pm »
Изказването на doktor не ми помага по никакъв начин, но ми звучи много странно за написано от специалист в областта, та дори и за лекар /аз също съм лекар/.
От 10 години се борим за рожба, наистина моя съпруг и близките ми /също лекари/ са на мнение че се извършват манипулации от специалистите.
Но кажете не трябва ли и малко да бъдем лъгани, за да повярваме и чудото да стане?
Имам много опити, но не искам нищо да знам при самата процедура, това адски ме натоварва, въпреки че е невъзможно, дори ми е подтискащо че ми е ясна терминологията и действията им.
Избрах си лекаря, когато видях децата му да се разхождат в парка и поразително да приличат на родителите си.
Какво значение има детето ни как се е появило на тоя свят, по-важно е да го има да му дадем най-доброто от нас... и считам себе си за длъжна да направя всичко възможно да се случи това... Не искам нищо да знам а просто да си гледам децата...
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #89 -: Декември 12, 2009, 14:44:17 pm »
...Не искам нищо да знам а просто да си гледам децата...
Ще тичате заедно в парка, вярвам в това!  :hug2:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com