speranza sempre, съжалявам.
Накратко, екстремно крива шийка: 5 трансфера - все проблемни, 5 опита за биопсии само 1 пробив, 2 дилатации - и двете не особено успешни, изхода за мен беше специален спекулум (не съм сигурна в правилното изписване) и специален катетър. Уви факт, с металния катетър забременях, най-чистия ми трансфер и успешен. Поръчаха го в клиниката специално за трудни шийки.
С препълнен мехур съм била, и ламинария ми слагаха, и съм лежала перди ЕТ, и двойни но шпа, и защипване на шийката... все проблем или не проникване дори.
На последната процедура със спец. спекулум ми напарвиха хистерометрия под УЗИ, на самия трансфер бях с атропин, но шпа и Робокоб (металния катетър) и отново ЕТ под ултра звук.
Преминала през толкова неуспешни трансфери мога да кажа че според мен добрия трансфер е 50% от успеха!
За мен лично защипването на шийката не е решение, дори напротив. Всяка травма на шийката води до контракции и съответно може да избута ембрионалната капка.
Моя съвет е да не се подлагаш на следваща процедура без да имате решение на проблема! Не е редно да се играе на тото, залагайки толкова много!