Здравейте,
На 29 години съм, първа бременност, не пушачка, не пия,нямам травми, операции и т.н.. Притеснена съм, и се надявам да ми помогнете.
Първи ден от последната ми менструация беше на 10/11/2009, средната продължителност на циклите са 23 дни, на 3/12/2009 - при очаквана МЦ на 04/12/2009 получих за един ден кафяво зацапване,и после нищо.. Четири дни след това си направих тест за бременност, излезе положителен с две ясни чертички. Само да поясня, че се намирам във Лондон, и тук след 6-7 седмица чак ти назначават среща ( не преглед ) с лекар, и първият ти видеозон е чак през 12-та седмица, до тогава никой не ти обръща внимание, бил периода на спонтанните аборти
Никой до ден днешен не ме е питал какви лекарства взимам или да ме проверят всичко наред ли е , преди седмица ми взеха урина , кръвно 127/75, този понеделник имам среща с лекар а във вторник съм на кръвни - и са в такъв последователен ред, понеже съчетах нещата като преди седмица се регистрирах за GP, понеже знам, че при приемането ми правят тези задължителни процедури, споменаването на положителен тест за бременност не трогва никого.
До ден днешен нямам никакви 'бебешки' симптоми, по-скоро все едно съм в постоянен ПМС, кръста ме убива, имам постоянни болки ниско долу в корема, понякога са просто ужасни, започнах да взимам НО-ШПА (drotaverini hydrochloridum) и DUPHASTON-10mg (DYDROGESTERONE). След като получих леко но постоянно розово-червеникаво течение на 17/12/2009 , ходих до моята клиника, но от там ме пратиха от рецепцията, в друга общо практикуваща клиника, и с два автобуса след час стигнах до там, в ужасна снежна виелица и със свито сърце, че може би в момента губя бебето си.
След още час ме приеха и ми казаха че нямат апаратура да ме прегледат, но след като не си сменям превръзката поне три пъти на час, и не се свивам от болка не съм спешен случай
Попитах ги къде мога да отида където могат да ми направят видеозон, за да видя че не е извън маточна или и аз не знам какво, и ме пратиха в тази прикачена за пощенският ми код, в която живот и здраве ще раждам, тъй като се прибрах чак в 5 след обяд реших, да устискам , до сутринта, след като прочетох във форума за подобни проблеми, започнах да пия хапчетата, сутрин и вечер по едно, забравих да спомена, че сама си купих фолиева киселина която пия от момента в който видях двете чертички. Вчера след четири часа разправии в болницата при кръвно покачено на 133/89, ми направиха коремен и вагинален ултразвук с ALOKA - ALPHA 5.
ултразвук: добър. Има гестационен сак - 12.7 mm, GSD обем 1,0 мл. Жълто тяло има. Десен яйчник-нормални физиологични промени. Ляв яйчник-нормална морфология.
Торба за Дъглас (?) оригинал - POUCH OF DOUGLAS: свободнA течност: няма / none seen. Вътрематочна бременност, жизнеспособност несигурна в тази ранна бременност.
Никой не ми обясни нищо, и аз не знам, това кървене в резултат от имплантирането ли е, въобще имплантирано ли е, нормални ли са тези стойности? Те мислят, че болката ми е вследствие на уринарна инфекция, но аз си ходя по малка нужда нормално,нямам парене нито болки, нищо!Не ми предписаха нищо за задържане или за болката, само ми взеха урина, да ми докажат че е инфекция. Не ми се мисли за "кухи" яйца, и тем подобни, назначиха ми скан за 6/01 за да видят дали има плод, но като ги питах има ли проблем ми казаха , че всичко било наред.. Яд ме е, че не ми дадоха снимки, иначе щях да прикача.. днес зацапването е почти никакво но все пак съм трети ден на хапчета, гледам да лежа, и без това чувствам постоянна умора.. но корема не спира да ме боли, поръчах от бг да ми изпратят бусколизин, за болката..
Много се извинявам за безкрайния пост, но ми е трудно да бъда спокойна, като всеки път като ме сръга корема, се ужасявам че този път губя бебето, което е много желано и чакано..
Благодаря ви много за отделеното време, мнения и съвети!
Мими