0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
импулсна терапия
« -: Април 28, 2006, 13:01:38 pm »
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
импулсна терапия
« Отговор #1 -: Април 28, 2006, 14:02:05 pm »
Лили, това изглежда доста интересно. Обаче имаш ли познати, които са се подлагали на това лечение? На думи всичко изглежда идеално, но защо до сега никой нищо не е споменавал за тази възможност?  :roll:
*
импулсна терапия
« Отговор #2 -: Април 28, 2006, 17:47:59 pm »
И на мен ми е интересно обаче кой знае какво е това.

Дали не е само ала-бала.
     Друго, което ми направи впечатление е, че не се препоръчва да се яде зеле при заболявания на щит. жлеза. Вие знаете ли го това?
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
импулсна терапия
« Отговор #3 -: Април 28, 2006, 17:51:27 pm »
Цитат на: pkoprinkova
Лили, това изглежда доста интересно. Обаче имаш ли познати, които са се подлагали на това лечение? На думи всичко изглежда идеално, но защо до сега никой нищо не е споменавал за тази възможност?  :roll:

цъ. тепърва ще търся мнения. надявам се и мели да се включи с мнение. както и джамата (вечната опозиция :wink: ). джама тва последното е с много топли чувства. задаваш много неудобни въпроси и винаги на място. почти като иванчо с японеца :D
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
импулсна терапия
« Отговор #4 -: Април 28, 2006, 18:08:16 pm »
Цитат на: anelka
И на мен ми е интересно обаче кой знае какво е това.

Дали не е само ала-бала.
     Друго, което ми направи впечатление е, че не се препоръчва да се яде зеле при заболявания на щит. жлеза. Вие знаете ли го това?

Да, аз това за зелето го зная и дори го спазвах повече от 2 год. Имах занижен FT3 (но нищожно). Преди 5-6 месеца си повторих изследванията всичко беше супер , а ТСХ-то беше 2,0. Чела съм го на много места.
Също и препарати с естрогени (растителни)- големите дози подтискат активността на щитовидната жлеза.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
импулсна терапия
« Отговор #5 -: Април 28, 2006, 18:26:28 pm »
Нищо не знам по въпроса, но информацията от сайта звучи супер несериозно.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
импулсна терапия
« Отговор #6 -: Април 28, 2006, 18:39:08 pm »
Денис, би ли ми казала ако знаеш за други храни дали трябва да се избягват.Аз съм с понижена функция.Специално питах лекуващата ме лекарка дали трябва да спазвам хранителен режим и тя ми отговори ,че не е нужно.
Под препарати съдържащи растителни естрогени какви имаш впредвид?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
импулсна терапия
« Отговор #7 -: Април 28, 2006, 19:05:56 pm »
Цитат на: anelka
Денис, би ли ми казала ако знаеш за други храни дали трябва да се избягват.Аз съм с понижена функция.Специално питах лекуващата ме лекарка дали трябва да спазвам хранителен режим и тя ми отговори ,че не е нужно.
Под препарати съдържащи растителни естрогени какви имаш впредвид?

Може би е права лекарката ти. Зная също,че щитовидните хормони, не могат да се повлият от нищо, което не е лекарство (имам предвид ,да ядеш сурови,зелени орехи,да дишаш йодни пари и т.н  няма да ти помогне, ако имаш сериозен здравословен проблем).
Под препарати съдържащи растителни естрогени имах предвид т.н фитоестрогени .Те се съдържат в храни и лечебни растения.
Повечето момичета пият лекарства на билкова основа ( с фитоестрогени).
Соевите продукти са богати на фитоестрогени.
Цитат
В някои растителни храни се намират вещества, наречени фитоестрогени, включващи съединения от групата на изофлавоните, лигнаните и куместаните, които имат структура , подобна на тази на естрогенните женски хормони и това им позволява да се конкурират с тях и да повлияват действието им.

Потърси чрез  Гугъл-а има страшно мното материал за това.
Има и за фитоестрогени и хипофункция на щитовидната  жлеза

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
импулсна терапия
« Отговор #8 -: Април 29, 2006, 22:43:37 pm »
Понеже и аз съм на тема "естрогени" и "фитоестрогени"

"Изключително богати на фитоестрогени са соята и лененото семе."

За соята знаeх, ама че и лененото семе е богато на тях, това го научих предималко докато ровчех из Гугле-то за разни статии.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*
импулсна терапия
« Отговор #9 -: Май 02, 2006, 11:21:32 am »
на мен пък ми направи впечатление, че няма адрес на кабинета, само някакви телефони, а мейлът е в yahoo...
хм, интересно звучи, но наистина не е сериозно представено...
The impossible is often the untried [/i]