Здравейте,
Май най-накрая си намерих правилния подфорум. Единственият проблем който излезе при нас е намалена преживяемост (виталност), ако се оставят в инкубатор на 37,5 С за 24 часа. Отрицателен посткоитален тест - на 5-тия час няма подвижни плувци. Уточнявам, че аз нямам антиспермални (от 2 различни теста в 2 различни лаборатории), никакви антитела нямам по принцип. При него също няма антиспермални (резултат от 1 тест).
Ще ходим при доктор в специализирана клиника (отново), а въпросът ми е:
Да се настройвам ли за инвитро направо? Или може и да се "размина" само с инсеминации?
Притеснява ме това, че ако наистина по-високата температура по някакъв начин обездвижва плувците (т.е. пречи им да вземат вещества от външната среда, за да се движат - ако съм права в разсъжденията ми), или направо ги умъртвява, то до колко инсеминациите изобщо са подходящи за нас? И дали не е по-добре да се правят при спукан фоликул(и), защото просто плувците имат едни максимум 5 часа, за да си "свършат работата"?
Има ли момичета, които имат само този проблем и как са го решили?
П.С. Другите показатели са в норма. Последната разширена спермограма беше нормозооспермия, но с уговорката за ниска преживяемост.