Здравейте момичета,имам нужда от мнение или по-скоро от успокоение (знам ли ?). На скоро правихме спермограма (съжалявам, че е не е пред мен, за да цитирам) в АГ Варна - д-р Александров. Диагнозата е: Умерена олигозооспермия - умерено намален брой на сперматозоидите. Помня, че обема в 1мл= 4*10(6), общ брой=20*10(6). Иначе подвижността и морфологията бяха добре. Коментар по спермограмата направи д-р Ковачев. Каза ни, че мога да забременея по естествен път, но явно при нас това ще стане по-бавно ("Божа работа"). Ако не ни се чака вариантите са инсеминация и инвитро. Това над което се замислихме после, беше защо не ни изписаха някакви подсилващи лекарства или витамини, олигозооспермия не се ли лекува? Около ден-два още бяхме в размисъл какво да правим-да чака ме ли или да пробваме инсеминация? Решението ни беше да изчакаме, тъкмо през това време да съберем малко парички. Купихме ФертилАйд за мъже, билките бабини зъби и магарешки бодил, направих бърканицата с мед. Мъжът ми ще взема всички тези неща поне 3 месеца, надяваме се да се повиши броя на сперматозоидите. Ако не стане по естествен път, поне да се повишат показателите за предстояща инсеминация.
Вие какво мислите, 1. Има ли момичета забременели с този проблем, 2. Дали сме поели правилния път???