0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Не знам какво ми е
« -: Февруари 20, 2010, 21:08:40 pm »
Имам трайно проблемът от 2 месеца /преди това за кратко през Ноември/. Парене, силен дискомфорт, леки сърбежи, циститни оплаквания, нямам силно и специфично течение, няма миризма, нито цвят. Секс правя само с презерватив в последните 2 години. Ходих на гинеколог, нямам зачервявания, нямам видимо възпаление, направиха ми две микробиологични изследвания - няма гъбички, нито бактерии. Лекарката каза, че е възможно да са анаероблни бактерии, изписа Далацин В и хапче, което се приема през устата еднократно, забравих името му, както и една таблетка Дифлукан. Проблемът ми се повлия в първата една седмица, след което отново се появи. Сега слагам на 3-4 дни млечнокисели бактерии, но никакъв резултат. Тест за Хламидия си правих преди 1 година, не се изолира. По принцип имам чести проблеми - гъбички, бактерии, последно имах коки и липса на млечнокисели бактерии. За последните две години имах и два пъти цистит, а по принцип винаги имам леко парене при уриниране. От днес взимам антиалергично лекарство, би трябвало да повлияе, ако е алергична реакция. Смених праха за пране, не ползвам синтетично блеьо, нито чорапогащници, само памучни превръзки и тоалетна хартия без армоати, не използвам никакви сапуни и интимни гелове. Някой да е имал подобен проблем? Не знам какво ми е, а състоянието ми ме докарва до депресия и отчаяние.
« Последна редакция: Февруари 20, 2010, 21:23:17 pm от reni21 »
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: Не знам какво ми е
« Отговор #1 -: Февруари 21, 2010, 11:42:54 am »
Само добър специалист и набор от изследвания ще ти помогнат.Отиди при друг гинеколог.
*

kurabiika

• **
  • 113
  • ммм....че вкусно...
« Отговор #2 -: Февруари 21, 2010, 14:28:49 pm »
Посети и нефролог(май така се казваше специалиста по бъбречни проблеми),сигурно ще пуснете стерилна урина,може да е свързано и с пикочната с-ма
« Отговор #3 -: Февруари 21, 2010, 16:28:38 pm »
Пропуснах да кажа, че изследвах и урина, ходила съм на ехограф и нефролог - нищо, освен пясъци. Смених двама гинеколога за последните два месеца. Не знам какво друго могат да ми изследват.
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #4 -: Февруари 21, 2010, 18:24:06 pm »
Имам трайно проблемът от 2 месеца...Парене, силен дискомфорт, леки сърбежи, циститни оплаквания, нямам силно и специфично течение, няма миризма, нито цвят. ...Проблемът ми се повлия в първата една седмица, след което отново се появи... а по принцип винаги имам леко парене при уриниране...
...и нефролог - нищо, освен пясъци...

Значи-отново на нефролог и отново микробиология на влагалищен секрет при читав гинеколог.Партньорът също да се лекува.
« Отговор #5 -: Февруари 21, 2010, 22:13:44 pm »
Ха, все едно аз съм го писала това. Парене и щипане, чисти микробиология на влагалището и стерилна урина. При мен е алергия, незнайно от какво. Мазах с антиалергиочно кремче. Получавам я от всички мои гащи, само има два чифта дето мога да нося. Побъркващо! Пера с Тео бебе бельото и диря гащи,дето да ми понасят. Ако са ти чисти микробиологията не си слагай нищо вече. Направи почивка и само нещо антиалергично...
*
« Отговор #6 -: Февруари 22, 2010, 11:50:19 am »
може да прозвучи тъпо, но аз веднъж в месеца пера бельото си на 90 градуса за дезинфекция - нося само памучно и не е проблем. не използвам никакви омекотители, защото са пълни с химикали, които остават по кожата.
песъчинките в бъбреците не са шега работа - при излизане дразнят пикочните пътища, оттам - те се възпаляват, ако пиеш антибиотик той убива естествената ти вагинална флора - оттам гъбички... и се озоваваш в затворен кръг. според мен трябва да се избавиш на първо време от песъчинките - пий много чиста вода, повече движение. дано да намериш и свестен нефролог  :bighug:
« Отговор #7 -: Февруари 22, 2010, 19:30:09 pm »
Между другото започвам да си обръщам внимание, кога се чувствам най-зле. Може би до някаква степен е свързано с бельото. Сега, приемайки антриалергичното лекарство съм по-добре, но не мога да съм на 100% сигурна, защото има дни в които нищо ми няма, а има дни в които ми издва да я изтръгна :) За сега приемам, че е алергия, пък да видим...
Мерси на всички за менията и съветите!
« Отговор #8 -: Февруари 22, 2010, 23:22:00 pm »
Рени, имам подобен проблем от няколко месеца. Всъщност почти откакто получих типичното течение при бременните. Не мога да преценя от какво точно се получи този дискомфорт при мен. Явно съм с по-чувствителна кожа "там", защото преди години ми се е случвало също от използването на тампони или някои определени превръзки. Микробиологията ми също е чиста, за това предполагам, че може би се дължи на някакъв вид алергия. Странното е, че в началото отшумяваше много бързо, а сега /от около две седмици/ стана нетърпимо, чак на моменти болезнено. Пробвах да се мажа с кремчета против подсичане. В началото сякаш имаше ефект, но за кратко. Незнам точно как ми дойде на ума да пробвам да си направя бани с чай от лайка, но се радвам, че го направих. Неможеш да си представиш какво облекчение почувствах и то веднага. Лошото в случая пак беше, че часове след всяка баня отново започваше да се влошава. Тогава реших да си направя компреси с памук напоен в силно концентрирана отвара от лайка. Резултата беше поразителен. Сега като почувствам лек дискомфорт, си правя подобен компрес но капвам няколко капки върху памучна превръзка и си ходя така :) Опитай. Поне мисля, че няма да навреди. А дано и при теб помогне. Успех!

« Отговор #9 -: Февруари 23, 2010, 22:19:40 pm »
Здравей, Джиджи!
Интересувам как конкретно прилагаш тампона, само външно достатъчно ли е?
Чувала съм и за смрадлика, веднъж дори опитах с вагинална промивка с тази билка, но не забелязах някаква разлика.
Бих пробвала вече всичко!
« Последна редакция: Февруари 23, 2010, 22:26:20 pm от reni21 »
« Отговор #10 -: Февруари 24, 2010, 09:47:12 am »
Само външно да. При мен дразненето е само отвън на кожата. Чувствам я точно като подсечена- изсъхнала, зачервена, много често сърбяща до болка дори.
По принцип това "упражнение" може да се прави и като вагинални промивки /поне така пише на опаковката от чаят от лайка, но при мен и без това е противопоказно. Но облекчението в моя случай е моментално. Все още ми изглежда невероятно, но е факт. Дори в момента съм с такъв компрес, защото снощи отново се "обади" проблема.