0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

бременност и главоболие
« -: Април 26, 2010, 14:10:49 pm »
Здравейте момичета,
След моите две загуби в 11 и 8 г.с сега се радва,ч се ще ставам леля. Сестра ми от вчера обаче е с много силно главоболие и ниско кръвно ( 90 на 55). Понеже съм вече много уплашена, искам да Ви попитам дали от такова главоболие мойе да загуби бебето ( в 14 г.с.е)? Не е спала повече от 24 часа и е много притеснена...Моля, ако има мами с главоболие през бременността да пишат, как се отразява това на бебетата, ако им влияе.... Благодаря Ви за съветите и отговорите..
*
Re: бременност и главоболие
« Отговор #1 -: Май 02, 2010, 17:06:17 pm »
Аз бях с отврътително главоболие, половината бременост беше придружена от него, държеше ме с дни. Мъчих се като грешен дявол, без нищо да пия. После реших, че така не помагам нето на мен , нито на бебето и пиех само парацетамол. После Конова ме светна да пия кока-кола. И не знам внушение ли е но парацетамол с кола правеше чудеса.
Иначе дали има връзка аборт с главабалие, съм чувала доста противоречиви мнения. През всичките си бременостти съм имала главоболие и аз също съм си мислела, че има някаква връзка. даже при бременността ми с близнаците при една доста силна криза, прокървих. Тогава една акушерка каза, че така било по-добре, защото иначе в главата се натрупвало силно налягане и кръвта трябвало да излезе от някъде. Не знам колко е вярно това.
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #2 -: Май 02, 2010, 17:23:25 pm »
Ако главоболието е от ниско кръвно, не може ли да пие по 2-3 литра вода на ден, за да се опита да го повиши ?
Дано скоро й премине болката.  :?
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #3 -: Май 02, 2010, 23:33:12 pm »
По време на своята кратка бременност (до 21 гест. седм.) имах много силно главоболие, което започна почти по същото време със стартирането на  витамините за бременни. Беше куриоз за мен но главоболието ми изчезна със спирането на витамините.

Не твърдя, че е правило, това забелязах при себе си.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
« Отговор #4 -: Май 04, 2010, 11:33:21 am »
и аз имах непоносимо главоболие,в повечето случаи съчетано с ниско кръвно налягане .. понякога се мъчех ,но док ми каза,че при такива пристъпи е по-добреда взема парацетамол /взимах до макс. 3х1 т./,гледах да мина с по-малко табл. ..,защото когато се мъчим ние,мъчим и бебо :(
не винаги обаче ми помагаха,пиех на ден по 2л айрян със сол,за да кача кръвното /само вода няма да помогне,само ще промива бъбреците,необходима е и сол,за да се задържи течността в организма/
 по едно време след консултация с ендокринолога /защото кафето ми беше противопоказано по други причини/ ми разрешиха и по едно кафе сутрин и горе долу оправихме нещата..
Но всичко това,само ако ми е много силно главоболието и немога да го търпя..в ред айрян,ако не помага-парацетамол, ако и той не свърши работа кафе..
Нека сестра ти говори с лекаря си .Ако е само от кръвното,би трябвало айрян със сол да свърши работа.
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
« Отговор #5 -: Май 04, 2010, 12:00:31 pm »
Благодаря Ви момичета, лекарят установи, че е от ниско кръвно и сега нещата са се нормализирали с кафе (по едно с много мляко) и кола. Съветите Ви са незаменими, благодаря Ви от сърце и пожелавам здрави бебчета на всички....