0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
аборт в 6 г.с..
« -: Април 08, 2010, 16:20:18 pm »
Здравейте!

Има много подобни теми, но колкото повече чета, се разстройвам, и затова направо ще ви питам за това.

След второто ми инвитро в Малинов на 02.04. направих спонтанен аборт в 6 г.с., ЧХГ не растеше както трябва.
Ходих в клиниката на 05.04. на преглед, все още имах кървене, и доктора каза да отида пак "когато искам", не уточнихме кога точно.

Въпроса ми е, след колко време да отида пак?Вече не кървя, само първите три дни бяха страшно обилни и болезнени, и вече няма дори зацапване.

И още нещо, чела съм, че изписват лекарства, да може матката сама да изхвърли всичко.На някои момичета и абразио са правили, кога се решава това, антибиотици в кои случай се изписват?

И какво следва сега, и евентуално какви изследвания?

Благодаря ви!
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: аборт в 6 г.с..
« Отговор #1 -: Април 08, 2010, 18:48:13 pm »
Здравей Силванченце!
Съжалявам за случилото се  :( силно те гушкам.
На преглед щом нямаш кървене отиди възможно по-скоро не чакай.
Лекарството , за което пишеш е Метергин, на мен го изписаха само след двете абразия, при другите два аборта се бях изчистила сама.
Антибиотици се изписват след абразио, за да се предотврати инфекция.
Относно какви изследвания, аз лично правих доста:
Вируси: цитомегаловирус, херпес зостер, рубеола, токсиплазмоза.
Генетични: кариотип и на двамата с мъжа ми и за вродена тромбофилия за мен.
Имунологични: NK клетки, АNA,  B2 микроглобулини.
Предполагам като отидеш на док.той ще ти каже какво следва.
Дано скоро успееш мила, желая ти го от сърце.
*
« Отговор #2 -: Април 08, 2010, 21:05:46 pm »
Страшно съжалявам, Силванченце!  :bighug:

Когато на мен ми се случи същото, ми бяха изписали Метергин и Бусколизин - да ги редувам през два часа. Това било "химичен масаж" на матката.

Пожелавам ти бързо възстановяване!
*

silvanchence

• 1971
« Отговор #3 -: Април 09, 2010, 09:45:06 am »
Благодаря ви, милички!

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

silvanchence

• 1971
« Отговор #4 -: Април 09, 2010, 16:31:30 pm »
Опитах да си запиша час за следващата седмица, но д-р Стаменов отсъства от 15.04. до 18.04. и няма как, пък при д-р Персенска и да отида, само може да ме прегледа, но няма да можем да уточним как да продължим, и пак трябва да ходя.За 20.04. си записах час при доктора, да си задам въпросите  :) .

09.04.2009 г.
*
« Отговор #5 -: Април 10, 2010, 12:01:12 pm »
Силванче, бързо възстановяване и дано следващия път да е твоя късмет. :bighug:

[/url]
*

silvanchence

• 1971
« Отговор #6 -: Април 14, 2010, 11:58:03 am »
Имам странно червено кървене по никое време  :( , на 13 ден от цикъла ми.Не е само зацапване, по тоалетната хартия си е като за 2-3 ден.

Предполагам ще ми кажете веднага на преглед, но не съм подготвена за преглед.Като се прибера довечера, ще се епилирам първо, и евентуално привечер може да отида.
Но това нормално ли е, какво е пък сега това.

09.04.2009 г.
*

Цвете

• 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
« Отговор #7 -: Април 15, 2010, 07:18:49 am »
Силванче, и при мен след първата М /след аборта/, също на 13 ден имах еднократно прокървяване, сутринта като станах, не няколко капки,а направо кървене,след това през деня нямаше повече нищо.Добре,че същия ден ми се падаше да ходя при док за преглед и той ми каза, че е от овулацията. Дано и при теб да не е нещо притеснително. Успех. :D
*

silvanchence

• 1971
« Отговор #8 -: Април 15, 2010, 10:41:14 am »
Обадих се вчера на д-р Персенска, каза ми да изчакам два дни някъде, и ако не престане, тогава да отида.
Но на мен вече ми спря, днес имам само зацапване леко  :) .

09.04.2009 г.
« Отговор #9 -: Април 15, 2010, 10:47:09 am »
Силванче, нормално е първия цикъл да е такъв шашъв  :?
При втория ми мисед имах цикъл 10-тина дни и после пак някакви зацапвания... Ами следващия си беше наред.
И при мен в 6гс (на 1.04) се установи се ембриончето е спряло да се развива  :( :(
Днес ми е трети ден от цикъла - първите два щях да умра от болки, и беше много обилно, днес още немога да разбера какво става  :?
Много съжалявам за това което ти се е случило  :(

*
« Отговор #10 -: Април 15, 2010, 12:16:52 pm »
Силванче,за съжаление сме много ,които можем да се разпишем тук.Аз преживах същите мъки като теб.Цикъла ми ,който спря вчера де,беше мн.странен и по-скоро с тъмно червен и вчера кафяв цвят.Но нямах много болки,а очаквах обратното.Доброто в случая е ,че се е изчистило от самосебе си.Това ,което се случва и с тези разпилени надежди е много тъжно.Гушкам ви и дано следващият път да е НАШИЯТ yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17

*

silvanchence

• 1971
« Отговор #11 -: Април 28, 2010, 17:39:17 pm »
Относно какви изследвания, аз лично правих доста:
Вируси: цитомегаловирус, херпес зостер, рубеола, токсиплазмоза.
Генетични: кариотип и на двамата с мъжа ми и за вродена тромбофилия за мен.
Имунологични: NK клетки, АNA,  B2 микроглобулини.

Тези за тромбофилия къде могат да се направят, в Майчин дом ли и каква е цената.
За антифосфолипидни антитела къде може да се направи, в клиника Малинов може ли и какви са цените.
Аз съм правила имунологична ендометриална биопсия в клиника Малинов, не знам какви показатели включва, не съм правила все още пълния кръвен пакет от 260 лева.

09.04.2009 г.
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #12 -: Април 28, 2010, 18:23:46 pm »
Тромбофилията на мен ми струваше 80лв. Изледването е правено в лабораторията на проф.Кременски (мисля, че е в Майчин дом София). Не съм сигурна, понеже ми взеха кръв във Варна, която изпратиха в София по куриер.
АФА ми е правено в Плевен. Доколкото съм чувала в клиника Малинов имат имунолози и може да се направи там. Дано момичетата пациентки на клиниката се включат.

Съжалявам за това, което ти се е случило :( Надявам се това да е последното разочарование по пътя ти  :(
« Последна редакция: Април 28, 2010, 18:28:24 pm от crow »
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #13 -: Април 28, 2010, 19:56:12 pm »
Силванче генетичните за тромбофилия ги правих в Майчин дом на 14-ти етаж, струват 80 лв.пакета както ти е писала Гарджето.Антифосфолипидни не съм правила, но мисля, че правят на много места: в Малинов в болница Иван Рилски, в бившата Тина Киркова и в лаборатория Цибалаб.
Успех ти желая мила.
« Отговор #14 -: Април 28, 2010, 20:54:56 pm »
силванче, съветвам те да отидеш направо в Ив. Рилски - там правят разширен панел и къс панел на имунологичните, също и НК клетки (ако не си изследвала ги направи и тях).
Късия панел струва 60 лева, дългия е към 200. НК клетките непомня  :oops:
Иначе генетичните където са ти казали другите  :)
Успех ти желая

*

silvanchence

• 1971
« Отговор #15 -: Април 29, 2010, 11:07:54 am »
Благодаря ви, милички!

09.04.2009 г.
*
« Отговор #16 -: Май 07, 2010, 19:39:01 pm »
Ще се намеся и аз в тази тема.Днес се потвърдиха съмненията за спонтанен аборт в 7+ седдмица(чхг пада).Плод така и не се видя , а и сака беше много малък.Стойностите на чхг също бяха много ниски.Вчера и днес имам зацапване, но не може да се каже, че е цикъл.Колко може да се изчака да ми дойде цикъла от самосе бе си?Моята лекарка не е на работа и утре ще търся дежурен,но ми притесненно за последиците.
                                                                                                            Само едно нещо прави мечтата невъзможна:страхът от    неуспех.,Алхимикът,Паулу Коелю